Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε το ταξίδι για το Λονδίνο η Ολυμπιακή Φλόγα

Δέκα λεπτά μετά το μεσημέρι άναψε στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο αρχίζει η Λαμπαδηδρομία.

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις εκλογές της 6ης Μάη

Πρώτα συμπεράσματα
  Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6 Μάη είναι πράγματι συγκλονιστικά καιδημιουργούν μια νέα πολιτική, κοινωνική και πολύ πιθανόν μια νέα οικονομική κατάστασηστην χώρα μας και σίγουρα - σε μικρότερο βαθμό - και στην ΕΕ.

Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ο Κουβέλης με δύο δεσμεύσεις και μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 - Βενιζέλος: Η πρόταση συγκλίνει με τη δική μας

- Οι νέες εξελίξεις δείχνουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών
- Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν διεκδικεί τίποτα από την κυβέρνηση που μπορεί να σχηματιστεί
- Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Κουβέλη: Συγκλίνουν κατά πολύ οι απόψεις μας με τη ΔΗΜΑΡ
- Ιδιαίτερα κρίσιμο πλέον μετά από αυτές τις εξελίξεις το ραντεβού Βενιζέλου-Σαμαρά αύριο στις 10:00Οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πλέον καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός, πλέον υπάρχει μία μικρή αισιοδοξία ότι θα είναι εφικτή ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ζήτημα πρώτο… …

Γράφει ο Προκόπης Κωφός
Ζήτημα πρώτο (εύκολο):
Μπορεί μια κυβέρνηση με τη δύναμη της κυβερνητικής της εξουσίας που της τη δίνει το αστικό σύστημα και η ψήφος του λαού να κατεβάσει τους μισθούς; Ναι, αρκεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, διαμαρτυρίες, πορείες, απεργίες και ό,τι άλλο μπορούν να κάνουν και φυσικά να παραβλέψει το λεγόμενο πολιτικό κόστος να μην την ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στις επόμενες εκλογές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ.

«Η Ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην οικνομική κρίση» είναι το θέμα της ομιλίας του στρατηγικού αναλυτή κ. Νίκου Λυγερού, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ που διοργανώνεται στο Αμύνταιο της Φλώρινας την Παρασκευή 11 Μαίου, στις 7 μ.μ.

Μετάλλαξη μέσω ΣΥΡΙΖΑΗ γέννηση του «νέου ΠΑΣΟΚ»

Στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής βρίσκεται η χώρα με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να έχει εξελιχθεί σε ένα κουρελόχαρτο.
 Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού την περιέφερε επί δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας τη για καθαρά μικροκομματικά οφέλη - αν και γνώριζε πως οι αριθμοί δεν τον βοηθούσαν - την κατέθεσε και από σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μια στιγμή που άλλαξε το μέλλον. Και μια που… δεν

Με διαφορά ενός έτους, η 10η Μαϊου έμελλε να καταγράψει στο ιστορικό ημερολόγιο δυο στιγμές άξιες επισήμανσης, ανάμνησης και ανάλυσης. Η μια άλλαξε το μέλλον. Η άλλη, όχι, τουλάχιστον όχι ευθέως.

Ο Ανδρέας στα… γαλλικά

Το 1981, ήταν η χρονιά της Αλλαγής. Για την Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Φρανσουά Μιτεράν αναλάμβαναν τα ηνία της εξουσίας, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει από τότε πόσο καθοριστικά θα επηρέαζαν την εθνική διαδρομή των χωρών τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΙΞΑΝ   ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ     ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!  ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ     ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ   ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

Ένα όνομα, μια ιστορία

Πριν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενσαρκώσει τον Τζον Έντγκαρ Χούβερ στην τηλεοπτική απόδοση του ιδρυτή του FBI, το όνομα του ανθρώπου που ανεβοκατέβαζε Προέδρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε προλάβει να γίνει θρύλος. Και να κερδίσει τη δική του θέση στην Ιστορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η οικονομική πραγματικότητα

Οι εξηγήσεις των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα Μ.Μ.Ε., σχετικά με το τι επιδιώκει ο πολιτικός σχηματισμός τον οποίο εκπροσωπούν, δείχνουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερη αίσθηση των συνεπειών της υλοποίησης των σκέψεών τους πάνω στην πραγματική οικονομία.

Ο Ολάντ άρχισε τις “μικρότητες”

Από την αρχή μπορούσε να καταλάβει κανείς ότι… κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Φρανσουά Ολάντ. Μετά από αρκετές δεκαετίες ανέφελου σεργιανίσματος στα ηγετικά κλιμάκια του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, χωρίς ποτέ να κριθεί άξιος για υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ο πολιτικός που έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί σε πρόωρη αποστρατεία, επελέγη ως αναγκαίος συμβιβασμός, μετά τη γνωστή περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

       Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, ο Όλι Ρέν, μηνύει από τις Βρυξέλλες, ότι η έκθεση είναι εμπιστευτική, όπως και ο κατάλογος με τις τιμές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Παίζουν τη χώρα στα ζάρια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να πληροφορηθούμε ποιος θα λάβει μέρος στο άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών που, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου;
Υπάρχει χώρα που οφείλει, περισσότερο από κάθε άλλη, να έχει εκεί μια ισχυρή εκπροσώπηση – και μάλιστα προερχόμενη από νωπή λαϊκή εντολή;

Το σήκωσε η Ατλέτικο

Δύο στα δύο ο Φαλκάο! Η Ατλέτικο Μαδρίτης που είναι στην ευχάριστη θέση να τον διαθέτει στο ρόστερ της, πανηγυρίζει, από χθες βράδυ, την κατάκτηση του φετινού Europa League. Ο Κολομβιανός σέντερ φορ για άλλη μία χρονιά (2η στη σειρά) ήταν ο 1ος σκορερ της διοργάνωσης και MVP του μεγάλου τελικού. Τα 2 γκολ που πέτυχε χθες στο Νational Arina του Βουκουρεστίου, άνοιξαν τον δρόμο για την κούπα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο ΄85 ο Ντιέγκο για να πάρει η νίκη χαρακτήρα θριάμβου.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "Το μήνυμα των εκλογών εστάλη με τη ψήφο του λαού και είναι ισχυρό για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και για την Ευρώπη"

Οι Έλληνες τόλμησαν!!! Δεν κιότεψαν στις απειλές της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και του … ΣΕΒ!!! Σήκωσαν κεφάλι απέναντι στη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκφράζουν και προσπαθούν να εφαρμόσουν σε όλη την Ευρώπη.

Ο “περίεργος” ρόλος του Μόντι κατά της Ελλάδας

Κανείς δεν πιστεύει φυσικά σοβαρά ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για μάχη… μέχρις εσχάτων με την Άνγκελα Μέρκελ, για την ουσιαστική αλλαγή του Δημοσιονομικού Συμφώνου, το οποίο έχει γονατίσει την ευρωζώνη, επιδεινώνοντας την οικονομική κρίση.

Το λάθος του Μπουτάρη

Ο παρορμητικός χαρακτήρας του Γιάννη Μπουτάρη, έφερε και πάλι τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο της πολιτικής καθημερινότητας. Λόγω της δημόσιας δήλωσης στην οποία προχώρησε χθες, ζητώντας την απαγόρευση του «ναζιστικού κόμματος», όπως αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή.

Οι Βρυξέλλες ορκίζουν κυβέρνηση

Διαβλέποντας την… αφόρητη προδιάθεση του πολιτικού συστήματος να μην βρει κοινές συνισταμένες και να καταλήξει σε συνθέσεις που θα αποτρέψουν τη διολίσθηση της χώρας στην πλήρη ακυβερνησία, μέσω νέων εκλογών, οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Συνέδριο επανίδρυσης ή… διάλυσης του ΠΑΣΟΚ;

Με αφορμή και τις χθεσινές δηλώσεις πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως όμως του Θεόδωρου Πάγκαλου, για την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκτάκτου Συνεδρίου, περισσεύει στον χώρο του Κινήματος η αίσθηση ότι τα χειρότερα… είναι μπροστά.

Κύριο θέμα των Financial Times: Η Ελλάδα να αποφασίσει το μέλλον της

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''είναι δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων να σκίσουν όποια συμφωνία έχει συναφθεί στο όνομά τους'' αλλά τονίζεται πως πλέον ''η έξοδος από την ευρωζώνη πλέον δεν θεωρείται μόνο εφικτή επιλογή, αλλά και πιθανή''.
Διαβάστε όλο το άρθρο.