Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Κεντροαριστερά χορεύει… τανγκό

Στη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο… Μισό λεπτό… Ποια είναι η σειρά; Ακριβώς αυτή… Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επειδή πολύ απλά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ πρόσφατη νωπή λαϊκή εντολή. Όχι για να κυβερνήσει.

Κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο Βενιζέλος

Δύο προτάσεις με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κατέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που παραλαμβάνει αύριο την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βραχύβια οικουμενική κυβέρνηση με σκοπό τη διευθέτηση θεσμικών ζητημάτων, αντιπρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας...

Μεγάλη παράταξη και όχι μικρό κόμμα η ΝΔ

Στην περίπτωση του απογοητευτικού αποτελέσματος της 6ης Μαίου ισχύει το ουδέν κακόν αμιγές καλού. Διότι προφανώς το σοκ που υπέστησαν τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αφύπνισαν την ηγεσία της, η οποία όλους τους προηγούμενους μήνες υποβάθμισε τα παραταξιακά χαρακτηριστικά της «μεγάλης παράταξης», προκρίνοντας εκείνα του «μικρού κόμματος».

Δεν έρχεται ο Τόμσεν

Μερικές μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, δηλαδή οι εντεταλμένοι της τρόικας, είχαν επιχειρήσει να παρέμβουν στη διαδικασία της ανάδειξης νέου Κοινοβουλίου στην Ελλάδα…

Μήνυμα εστάλη

Στη στρατηγική της πανστρατιάς του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς, με στόχο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα τεθεί αντιμέτωπο με την επέλαση της Κεντροαριστεράς του Αλέξη Τσίπρα, οδηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.

Εγέρθητι… στις καταθέσεις

Στην Ελλάδα οι φανατικοί της καταγγελίας του μνημονίου, δίχως να προτείνουν άλλη βιώσιμη λύση, πλην της απομόνωσης της χώρας, καλό θα ήταν να καταλάβουν τους διεθνείς συσχετισμούς και να ρίξουν μία ματιά στην κόντρα Γαλλίας – Γερμανίας.

Με τα κουβαδάκια (της Εντολής) στην παραλία της χρεοκοπίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κατάλαβα καλά, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί την εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προεκλογικές ζυμώσεις ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Διαφορετικά, ποιος ο λόγος να την πηγαίνει από χθες… βόλτα σε κόμματα και πρόσωπα που δεν κατόρθωσαν να μπουν στη Βουλή;

(Και) η απογραφή κρίνει τις κάλπες

Μια από τις επιμέρους, ιδιαίτερες παραμέτρους που συνυπολογίζουν τα κομματικά επιτελεία στους σχεδιασμούς τους για τις επόμενες κινήσεις τους, ειδικότερα δε για την προθυμία ή περίσκεψη περί του ενδεχομένου διενέργειας νέων εκλογών, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου, αφορά το πώς θα διαμορφωθεί η κατανομή των εδρών στη (μεθ) επόμενη Βουλή.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Σεβόμαστε τις διαδικασίες που επέλεξε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αλλά δεν κατανοούμε την πρόσκλησή του να συμμετέχουμε σε συνταγματικές διαδικασίες  για τη συγκρότηση Κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ… κάνει προσπέραση

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από την Ιπποκράτους και αφορούν στην πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην δεχτεί ουσιαστικά τη διερευνητική εντολή που θα του παραδώσει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, είναι απολύτως ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο επιτελείο των στενών συνεργατών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το σοκ μιας χώρας

Η 9η Μαϊου του 1978, έπιασε… στον ύπνο την Ιταλία. Ο Άλντο Μόρο, πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος είχε απαχθεί από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, βρέθηκε νεκρός, στο πορτ-παγκάζ ενός αυτοκινήτου στη Ρώμη.

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Δεν είστε εσείς λιγότερο αγανακτισμένοι από τους άλλους…»
 «Η πολιτική δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Κάποτε και εγώ, ως νέος, είχα το άγχος της ταχύτητας. Ήθελα να γίνουν όλα γρήγορα και καλά. Όμως η πολιτική, όπως και η ζωή δεν είναι ευθύγραμμη. Έχει σκαμπανεβάσματα, χαρές και πίκρες και πολλές – πολλές στροφές. Η πολιτική, επίσης, δεν είναι ωραία χαμόγελα και όμορφες κουβέντες σε καλές εποχές.

Σήμερα το στερνό αντίο στον Κώστα Καρρά

Κηδεύεται σήμερα στις 16.00 το απόγευμα, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καρράς, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή σε ηλικία 76 ετών.

Η Ελλάδα απέναντι σε… συνιστώσες

Η συντηρητική παράταξη βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές βαθύτατα λαβωμένη. Πλήρωσε την αναγκαστική της συμμετοχή στην Κυβέρνηση του Δεκεμβρίου μετά την απόλυση – φιάσκο του αντιεξουσιαστή Πρωθυπουργού.

Από τον Μαρκεζίνη… στον Κωνσταντόπουλο

Η διαβρωτική αβεβαιότητα που ενέσκηψε στον δημόσιο βίο, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου, αναφορικά με τη βιωσιμότητα της πρόθεσης συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ή… ανοχής, περισσότερων των δυο κομμάτων, έχει παραχωρήσει ωφέλιμο χώρο σε σενάρια και φήμες.

Είναι θέμα σοβαρότητας

Μερικές ώρες πριν από την αυριανή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το γάντι που πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού του ζήτησε… να συνέλθει, απηύθυνε ουσιαστικά κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, το οποίο θα τεθεί απέναντι στην κεντροαριστερά ρητορική.

Αφιέρωμα της Google για την 138η επέτειο γέννησης του Howard Carter

Howard Carter: Με το σημερινό Doodle της Google, το οποίο είναι ένα πολύχρωμο γραφικό που απεικονίζει το Βρετανό αρχαιολόγο Howard Carter να θαυμάσει μια σειρά από αρχαίους αιγυπτιακους θησαυρούς, τιμάται η 138η επέτειος γέννησης του σπουδαίου αυτού αρχαιολόγου. Το όνομα του είναι στενά συνδεδεμένο με τον τάφο του Τουταγχαμών τον οποίο και ανακάλυψε το 1922.