Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το (νέο) λάθος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλαδή πολιτικά κυρίαρχου στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, προσπερνώντας το παρηκμασμένο ΠΑΣΟΚ, είχε τα… στάδιά της. Φαίνεται ωστόσο ότι το πολιτικό σύστημα δεν κατανόησε πλήρως τα μηνύματα, και έτσι το μόρφωμα συνιστωσών του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να κερδίζει πόντους, ακόμη και μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Τσάμπα μάγκες…

Οι «επαναστάτες» του μνημονίου, που μπήκαν στη Βουλή, χρειάστηκαν μόλις μία ημέρα για να αποδείξουν, πως είναι μόνο κατʼ όνομα.
Η ρητορική τους, στην οποία βρήκε καταφύγιο μία εξαθλιωμένη κοινωνία, αποδεικνύεται ανεφάρμοστη, αφού αρνούνται συγκυβέρνηση στο πλαίσιο της εθνικής σωτηρίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Μπροστά σε μια νέα αρχή…»

 «Ευτυχώς που η πολιτική στον τόπο μας δεν είναι μία ευθύγραμμη ροή. Γιατί τότε θα  ήταν ένδειξη μιας… πεθαμένης χώρας και μιας πεθαμένης δημοκρατίας. Αντίθετα, είναι σαν τη τεθλασμένη γραμμή στον παλμογράφο που δείχνει ζωή ή σαν την ακανόνιστη ροή ενός ποταμού, που άλλοτε μπορεί να ποτίσει τεράστιες εκτάσεις και άλλοτε…

Φήμες για Μαρκεζίνη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», το όνομα του ακαδημαϊκού σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη ακούγεται έντονα στο παρασκήνιο, για το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής σε μια κυβέρνηση συνασπισμού περισσότερων των δυο κομμάτων.

Νέο ενδιαφέρον

Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού 2-0 και ο ΠΑΟΚ πήρε το Χ στο Περιστέρι, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των φετινών play-off της Superleague. Παναθηναϊκός 5, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ 3 και Ατρόμητος 2 η βαθμολογία και τα επόμενα παιχνίδια την Πέμπτη, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ατρόμητος.

Με μια χαρά και μια λύπη…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», σε όλες και όλους που με κάθε τρόπο – με την ψήφο τους, την παρουσία τους, τη βεβαιότητά τους ότι δεν θα τους διαψεύσω – στήριξαν την υποψηφιότητά μου και με έστειλαν στη Βουλή των Ελλήνων σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡ​ΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ

«300 μαθητές παρακολούθησαν τις επιδείξεις 3 αεροσκαφών τύπου CANADAIR 245 GL»

  Σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2012, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος για το καλοκαίρι 2012, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Βόλβης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδήλωση για τους μαθητές σχολείων του Δήμου, στο πεδίο άσκησης της 383 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, με σημεία θέασης τα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας και την παραλίμνια έκταση στο χωριό της Μικρής Βόλβης.

Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος

Μια κρίσιμη παράμετρος των εξελίξεων που δρομολογεί στη χώρα το νεφελώδες εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αφορά φυσικά τον εκλογικό νόμο. Και την προφανή απόσταση στην οποία βρίσκεται με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε.

Η Κεντροδεξιά περνάει σε άλλη εποχή

Η εγκατάλειψη του «μεσαίου χώρου» ήταν απ’ τις πρώτες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, όταν ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Για την ιστορία οι ένθερμοι υποστηρικτές εκείνης της απόφασης, οι λεγόμενοι «λαϊκοδεξιοί», σήμερα στελεχώνουν το κόμμα του Πάνου Καμένου. Ουδείς τότε είχε προβλέψει το πρόβλημα που θα προέκυπτε μετά από τρία χρόνια.

Το “ποντίκι” που βρυχάται

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν το δελτίο ειδήσεων του Mega, θα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα περί της… «κυβερνώσας Αριστεράς». Να σκεφθείτε ότι μέχρι και την κυβέρνηση… πρόσφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έστριψε δια… των διερευνητικών εντολών.

Και τώρα;

Όπως είχε διαφανεί από νωρίς, οι συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, δεν κατέληξαν σε πρακτικό αποτέλεσμα με φόντο την επιδίωξη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, μετά την ετυμηγορία των πολιτών στις χθεσινές εκλογές.

Η Ιστορία πήρε τη ρεβάνς από το ΠΑΣΟΚ

Ο σεβασμός στον αντίπαλο, υπήρξε παλαιόθεν πρωτεύον συστατικό στοιχείο μιας Δημοκρατίας σε διαρκή κίνηση και επαφή με την πραγματικότητα. Σε ανοιχτό και ζωηρό διάλογο με τους πολίτες, με την κοινωνία, με το μέλλον.

Να αλλάξει εποχή η Νέα Δημοκρατία

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όσοι παρακολουθούν τις συχνές αναφορές μου στον «μεσαίο χώρο», τον οποίο εγκατέλειψε η Νέα Δημοκρατία, θα θυμούνται ότι εγκαίρως είχε επισημανθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε με αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων στην πορεία προς τις εκλογές.

Η διπλή στόχευση του Τσίπρα

Προσθήκη λεζάντας
Η αρνητική στάση που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, δείχνει τη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει σε… δεύτερο γύρο την πολιτική αναμέτρηση που ξεκίνησε στην κάλπη της 6ης Μάιου.