Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Απορρίπτει κάθε συνεργασία το ΚΚΕ

«ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑ» Παραμένουμε σταθεροί στο «όχι« που είχαμε πει στη συνεργασία και αυτή την άποψη δεν την διαμορφώσαμε με βάση τις προσδοκίες στην κάλπη, υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Κουβέλης: Ο λαός καταδίκασε το μνημόνιο

"ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" Η Δημοκρατική Αριστερά θα κινηθεί με βάση τις προεκλογικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, απορρίπτοντας εξαρχής το ενδεχόμενο να δώσει πολιτική συγκατάθεση σε όποια κυβέρνηση συνεργασίας συνεχίσει τις σημερινές πολιτικές.

Καμμένος: Κυβέρνηση εθνικού σκοπού

«Ο άνεμος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγινε ένα μεγάλο τσουνάμι», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Ανέφερε ότι τα κόμματα του παρελθόντος είναι πλέον μειοψηφία και απήυθυνε πρόσκληση για κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Α.Τσίπρας: “Θα επιδιώξουμε κυβέρνηση αριστεράς που θα ακυρώνει το μνημόνιο χρεωκοπίας”

Στα γραφεία του Συνασπισμού εμφανίστηκε λίγο μετά τις 22:45 ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας που όπως όλα δείχνουν θα είναι δεύτερο κόμμα.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εισηγείται ο Σαμαράς

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό δύο προϋποθέσεις πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Η πρώτη προϋπόθεση, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η δεύτερη είναι η τροποποίηση των πολιτικών του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προτείνει ο Βενιζέλος

Θετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας από όλα τα κόμματα που έχουν δηλώσει τον φιλοευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, ανεξάρτητα με τη θέση τους απέναντι στο μνημόνιο. "Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη του δήλωση, μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης, ένας «έφηβος» ετών 111 έκανε το καθήκον του ψηφίζοντας το κόμμα της αρεσκείας του. Δείτε τα βίντεο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου 111 ετών προσήλθε σήμερα το πρωί στο εκλογικό κέντρο Νυμφόπετρας του δήμου Βόλβης και άσκησε τα εκλογικά του καθήκοντα αφήνοντας έκπληκτους την εφορευτική επιτροπή και το δικαστικό αντιπρόσωπο. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μπροστά τους είχαν έναν ψηφοφόρο σε τόση μεγάλη ηλικία.


Εκλογές 2012 .Τι κρίνει και τι όχι την αυτοδυναμία.Τι προβλέπει ο εκλογικός νόμος

Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά -"κλειδιά"- του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε το 2003 και, με ελάχιστες παραλλαγές, εφαρμόστηκε ήδη στις εκλογές του 2007 και του 2009. Ειδικότερα:

Πρώτον, βουλευτές εκλέγουν τα κόμματα που ξεπερνούν το 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά.
Δεύτερον, οι 50 έδρες δίνονται μπόνους στο πρώτο κόμμα, και
Τρίτον, οι υπόλοιπες 250 έδρες μοιράζονται αναλογικά.

"Εφυγε" η Μαρίκα Μητσοτάκη

Στις 3 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Μαρίκα Μητσοτάκη. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άφησε την τελευταία της πνοή, στις 3 τα ξημερώματα, στο Ευγενίδειο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες – Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών 2012, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους, καθώς οι δανειστές μας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις μετεκλογικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν.
Στις εκλογές μετέχουν συνολικά 32 εκλογικοί συνδυασμοί, είναι εγγεγραμμένοι 9.850.802 ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 110.530 ψηφίζουν για πρώτη φορά.