Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΣΔΟΕ: Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής καυσίμων από το στρατό

Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής καυσίμων από τον στρατό βρίσκεται το ΣΔΟΕ. Οι υπηρεσίες του σώματος συνέλαβαν οδηγό βυτιοφόρου στη Ρόδο στο οποίο μεταφέρονταν 2 τόνοι πετρελαίου κίνησης από το 95 τάγμα μηχανικού στο νησί. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν παραστατικά διακίνησης της ποσότητας των καυσίμων η οποία κατασχέθηκε.
Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το πετρέλαιο κίνησης προοριζόταν να παραδοθεί σε εργολάβο δημοσίων έργων.

Δείτε βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από την έναρξη της ομιλίας του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη


Θερμή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή. Δείτε το βίντεο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή οι  νεοδημοκράτες κατά την είσοδο του στον χώρο της κεντρικής ομιλία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην  Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.    

Μας έκαναν πειραματόζωο λέει ο Παπανδρέου στο Time

«Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια» σχολιάζει η αρθρογράφος του Τime.

Το 3ο “χτύπημα” από Καραμανλή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η αρχή έγινε με τη δημόσια δήλωση στήριξης του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για μια καθαρή εντολή διακυβέρνησης, που θα διαλύσει τα σύννεφα χάους και αποσταθεροποίησης, τα οποία είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από τον… εκλογικό ουρανό. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσία στα κομματικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, και η παραταξιακή προτροπή να δοθεί η μάχη με αυταπάρνηση και αυτοπεποίθηση ως το τέλος.

Μια δρασκελιά στην Ιστορία

Κάθε πολιτικός ηγέτης αναζητεί το tipping point στη διάρκεια της θητείας του. Εκείνη την ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή, όπου το σύμπαν μοιάζει να συνωμοτεί, ώστε να του χαρίσει μια ευκαιρία στην αιωνιότητα. Ή τουλάχιστον, στο να μεταβάλει το κέντρο βάρους της θητείας του, από μια μίζερη ρουτίνα, σε συναρπαστικό αιφνιδιασμό.

Νέοι, νέες, παιδιά μας, σαρώστε τους.

Γράφει  ο γερο-Κλεισθένης.
Τονα προτείνει κάποιος σε έναν άλλο τικόμμα ή ποιον υποψήφιο να ψηφίσει είναιαποκοτιά, ανοησία και προσβολή.
Μπορείνα γέρασα αλλά δεν ξεκούτιανα ακόμη.
Ταόσα γράφω αφορούν τους νέους και τιςνέες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ο Τσίπρας ανοίγει θέμα ηγεσίας

Η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία, και αυτό-τροφοδοτείται από φήμες και… μισόλογα για δήθεν δημοσκοπικά ευρήματα, οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι εκλογές της 6ης Μαϊου θα είναι πρωτίστως οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, του Αλέξη Τσίπρα.

Δηλώσεις Ν.Χουντή για τη συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στο περιοδικό Time.

       Νίκος Χουντής: Ως θύμα προσπαθεί να εμφανιστεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καταστροφικού πειράματος σε βάρος του ελληνικού λαού.


Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, στο αμερικάνικο περιοδικό Time, ότι είμαστε το πειραματόζωο της Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το κλήμα (της Εμπορικής) και ο γάιδαρος (της τρόικας)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και η τρόικα.
Αυτό, με λίγα λόγια είναι το ζουμί όσον αφορά στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη σοβαρότερο, εξαιτίας του γεγονότος ότι με τα συγκεκριμένα θέματα εξακολουθούν να ασχολούνται διάφορες «ιδιοφυίες», που ούτε είναι σε θέση να αντιληφθούν τι συμβαίνει, ούτε διαθέτουν πλέον την αναγκαία αξιοπιστία για να διαπραγματευτούν με τους δανειστές.

Ο Κυριάκος “ψαλιδίζει” τη Ντόρα

Το πάντα ισχυρό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μητσοτακικό στρατόπεδο, βρίσκεται σε προφανές πολιτικό δίλημμα ενόψει των εκλογών της 6ης Μαϊου. Ιδιαίτερα στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη των εκλογικών περιφερειών, εκεί όπου η Ντόρα Μπακογιάννη διεκδικεί την ψήφο ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απέναντι στον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραμένει κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσες μέρες εκλογικής άδειας δικαιούστε

Για όσους εκ των μισθωτών, η Κυριακή 6 Μαΐου 2012 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές
Τις ημέρες εκλογικής αδείας για τους εργαζόμενους που είναι ετεροδημότες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Ο αριθμός των ημερών αδείας κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση που απαιτείται να διανύσουν οι εκλογείς, ενώ δεν ξεπερνά τις 3 μέρες. Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών και τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.

Έζησε για 94 χρόνια με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ο Γουίλιαμ Λόουλις Πέις δέχτηκε κατά λάθος έναν πυροβολισμό στο κεφάλι από τον αδερφό του, Μάρβιν, τον Οκτώβριο του 1917.
Οι γιατροί τότε είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της εγχείρησης και για το λόγο αυτό ποτέ δεν προχώρησαν σε επέμβαση.

Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική ομιλία του Σταύρου Καλαφάτη στην Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, καλεί τους Θεσσαλονικείς στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Porto Palace.

Προσκλητήριο Σαμαρά στη μεσαία τάξη

Το Λαύριο με τους υπέροχους ανθρώπους, έχει την αρνητική σημειολογία να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των περιοχών με την υψηλότερη ανεργία. Το βασικό εθνικό πρόβλημα που προκάλεσε το Μνημόνιο.

Εκλογές, η… 'γιορτή της Δημοκρατίας' Μέρος β΄

Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ
 
         Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις εκπορεύονται από την 
Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτή είναι η 
πολιτική τους, έτσι χειρίζονται τις υποθέσεις τους, μ’ αυτούς τους 
όρους δανείζουν επιπλέον χρήματα για να σου δώσουν τη δυνατότητα να 
πληρώσεις τα παλιότερα χρέη, μετατρέποντάς τα από χρέη προς ιδιώτες σε 
χρέη προς κράτη και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δίπλα στον Σαμαρά ο Καραμανλής

Ακόμη ένα πολιτικό στοίχημα ετοιμάζεται να κερδίσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με την ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στην οποία θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Στη Συγγρού δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία της συγκέντρωσης, που θα οδηγήσει σε απευθείας συγκρίσεις με την πρόσφατη, απογοητευτική συγκέντρωση την οποία πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μία ακόμη δικαίωση για τα παιδιά των πολυτέκνων που ενώ είχαν επιτύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2011 αποκλείστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων με την 245/2012 Απόφασή του, δικαίωσε φοιτήτρια που ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια, η οποία ενώ επέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011, διεγράφη από την Σχολή εισαγωγής της . Η φοιτήτρια μπορεί να επανεγγραφεί  στη Σχολή στην οποία επέτυχε και να συνεχίσει κανονικά  τη φοίτηση της.

Από Τετάρτη 9 Μαΐου οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι θα τις υποβάλουν υποχρεωτικά μέσω internet

Οκτώμισι εκατομμύρια Έλληνες μπαίνουν και πάλι στη διαδικασία της υποβολής φορολογικής δήλωσης από την ερχόμενη εβδομάδα.Ήδη χιλιάδες νέου τύπου έντυπα έχουν ταχυδρομηθεί προς τους φορολογούμενους με εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ και συνταξιούχους που έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν χειρόγραφα, με τον παλιό δηλαδή τρόπο τη δήλωσή τους στην εφορία.

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ MΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!»

Κάθε πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ απέκλεισε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε μία εντυπωσιακή, σε όγκο και παλμό συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗ ΔΕΘ!

- ΣΤΙΣ 7.30 ΑΠΟΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ!
- ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ!

Η λίστα Παπαδήμου με τα μέτρα του Ιουνίου

Λίστα με τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει καταρτίσει το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.