Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιλ Οεν

Πέθανε σήμερα από ανακοπή καρδιάς ο Νορβηγός παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση, Αλεξάντερ Ντέιλ Οεν,26 ετών, σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ.Ο αθλητής άφησε την τελευταία πνοή του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συμμετείχε σε προπονητικό καμπ στο Φλάγκασταφ της Αριζόνα.

Ο “εγγονός” των Δίδυμων Πύργων

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Έντεκα χρόνια μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, και έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το One World Trade Center στη Νέα Υόρκη, αρχίζει να πλησιάζει τον ουρανό. Ο «Πύργος της Ελευθερίας», που χτίστηκε στο σημείο της ιστορικής τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου, θα είναι έτοιμος σε περίπου έναν χρόνο.

Δεν είναι… λεπτομέρεια ο πρωθυπουργός

Η κλεψύδρα της αμφιβολίας για το αποτέλεσμα της κάλπης της 6ης Μαϊου αδειάζει πλέον με γοργούς ρυθμούς, καθώς η προεκλογική αντιπαράθεση εισέρχεται στην τελική ευθεία της.
Στο περιθώριο λοιπόν των σεναρίων μετεκλογικών συνεργασιών, που απορρίπτει από θέση αρχής, συνείδησης και εθνικού ρεαλισμού ο Αντώνης Σαμαράς, ορισμένα ΜΜΕ ωστόσο επιμένουν να επαναφέρουν στην επικαιρότητα, η συζήτηση αφορά πρωτίστως το όνομα του πρωθυπουργού.

Μήνυμα της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης


Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

εκ μέρους της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης επικοινωνώ σήμερα μαζί σου για να σου ζητήσω τη συμβολή σου στην τελική φάση της προεκλογικής περιόδου.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Δε δικαιούμαστε να απουσιάζουμε.
Όλοι εμείς, που κατά καιρούς περάσαμε μέσα από τις κομματικές οργανώσεις και υπηρετήσαμε ή υπηρετούμε σήμερα σε θέσεις πολιτικής ευθύνης, έχουμε συνείδηση της κρισιμότητας, της ιστορίας και της παρακαταθήκης της παράταξης μας.

Πάτρα. Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού τίμησαν την γιορτή των λουλουδιών!!!

Στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων τη Δευτέρα 30 Απριλίου συμμετείχαν τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας. Ειδικότερα, στις 6.30 το απόγευμα δεκάδες χορευτικά που είχαν συγκεντρωθεί στην  πλατεία Όλγας ξεκίνησαν μέσο Ρήγα Φεραίου, Δημητρίου Γούναρη, Αθανασίου Διάκου, έφτασαν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου το τμήμα του Π.Σ. έδωσε το “έναυσμα” χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου. 

Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί:
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ 2012
Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:55΄ και το τελευταίο 23:25΄περίπου.

Εκατόμβη νεκρών από ναυάγιο πλοιάριου στην Ινδία

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πορθμείου, που κόπηκε στα δύο εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ έπλεε σε ποταμό της βορειοανατολικής Ινδίας.
Περίπου 150 άνθρωποι έχουν διασωθεί ή κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα στο κρατίδιο Ασάμ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Σταύρου Καλαφάτη στην Θεσσαλονίκη