Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη ο Κώστας Γκιουλέκας .Δείτε το Βίντεο

Σε κατάμεστη  από κόσμο αίθουσα Ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης μίλησε απόψε ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας . Στην ομιλία του κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στα βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να κρίνουν όλους τους υποψηφίους αυστηρά και μετά να αποφασίσουν για  την ψήφο τους.


Αντί για πόλεμο με το Ιράν… εκλογές

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στο περιθώριο των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων της Ευρώπης (Γαλλία και Ελλάδα) και των Ηνωμένων Πολιτειών, η διεθνής κοινή γνώμη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Μέση Ανατολή. Προσπαθώντας να διαπιστώσει αν το «mind game» ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα οδηγήσει σε πολεμική ανάφλεξη, από την οποία θα απειλείτο όλος ο πλανήτης, ή αν θα υπάρξει στιγμιαία εκτόνωση. Είτε μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, είτε… γενικότερα, εφόσον η Τεχεράνη επιστρέψει στο μονοπάτι της κοινής λογικής. Και της ειρήνης.

Η Ελλάδα δεν θα αντέξει ακυβερνησία

Ένας διάλογος με τους νέους ανθρώπους, με τις γενιές που έρχονται, είναι ψυχικά αναζωογονητικός και πολιτικά αναγκαίος. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς, που στις εκλογές της 6ης Μαϊου ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του τα ηνία του τόπου, είχε σήμερα συζήτηση με ανοιχτή καρδιά με νέους επαγγελματίες, επιστήμονες και ανέργους. Παρουσιάζοντας τις σκέψεις και τα σχέδιά του για την Ελλάδα του αύριο. Που φυσικά, αφορά κυρίως αυτούς τους νέους ανθρώπους.

It’s the economy… Ξανά

Με τον Μπιλ Κλίντον στο πλευρό του, ο Μπαράκ Ομπάμα πέτυχε να συμπυκνώσει σε μια photo opportunity, το ισχυρότερο μήνυμα το οποίο θα μπορούσε να εκπέμψει, και πάνω στο οποίο να επενδύσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, με αντίπαλο τον Ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ.

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τους συκοφάντες

Εδώ                και λίγες ώρες, τα κέντρα εκείνα που προσπαθούν να                ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην                ελληνική κοινωνία, βρήκαν ένα νέο σενάριο για να πλήξουν                το Κίνημά μας και συγκεκριμένα την οικογένεια του Γ.Γ.                της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, την οποία                εμφανίζουν ως ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της οδού Λιοσίων,                στο οποίο όπως λένε εργάζονται αλλοδαποί. Οι άνθρωποι                μέσα στην απελπισία τους για να βρουν κάτι εναντίον μας                γράφουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ εφόσον τόσο ο Ν. Ευαγγελάτος,                όσο και ο Κ. Χαρδαβέλας έστειλαν δημοσιογράφους και                κάμερες για «ρεπορτάζ» και γνωρίζουν την πάσα αλήθεια.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στα δημοτικά καταστήματα Σταυρού και Ασπροβάλτας ο δεύτερος κύκλος αντιτετανικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών έργων του Δήμου Βόλβης.

Η Μαφία στην εξουσία: Μερικά πολύ διδακτικά παραδείγματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτε, όπως ξέρετε δεν μιλώ ποτέ χωρίς στοιχεία.
Αλλά επειδή έχω επανειλημμένα υποστηρίξει πως καθήκον του πολιτικού είναι να προβλέπει ώστε να αποτρέπει τις καταστροφές και του δημοσιογράφου να δίνει μόνο τις χρήσιμες πληροφορίες ώστε να προειδοποιεί εγκαίρως και να προστατεύει τον λαό, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανταποκριθώ σ’ αυτό το καθήκον.

Ο Παπουτσής “άδειασε” τον Χρυσοχοϊδη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ περισσεύουν οι αντιδράσεις για τη «θεσμική βία», του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όπως χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης την άγαρμπη σπουδή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, σε πείσμα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ολάντ χάνει (διαρκώς) έδαφος

Αν διαβάσει κανείς βιαστικά και φευγαλέα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου, και ειδικότερα εφημερίδων που παραδοσιακά στηρίζουν ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ, θα πιστέψει ότι στις εκλογές της 6ης Μαϊου, την εξουσία στη χώρα μας διεκδικεί… ο Φρανσουά Ολάντ. Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, έχει…

Συνεχίζει… “Ατρόμητος”

Ο Γιώργος Δώνης είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες προπονητές που τιμάει το «ψωμάκι» του σε όποια ομάδα και αν πηγαίνει και το έργο που αφήνει είναι, δεδομένα, αξιομνημόνευτο. Οι παραστάσεις του από το αγγλικό ποδοσφαιρικό σύστημα προπονητικής και νοοτροπίας τον καθιστά ως έναν από τους καλύτερους προπονητές της χώρας μας με επιτυχημένα αποτελέσματα και τίτλους.

Δυο οι γραμμές αμύνης του συστήματος!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Με το πιστόλι στον κρόταφο ουσιαστικά οδηγούμαστε στις εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. Καθημερινά δεχόμαστε έναν ανελέητο βομβαρδισμό εκβιασμών, διλλημάτων, παραπληροφόρησης, ασύστολου ψεύδους.  Οι  πολιτικοί εκφραστές αυτής της πορείας  και οι εκπρόσωποι των οικονομικών συμφερόντων κάνουν το παν για την υφαρπαγή της ψήφου μας.

Το ΠΑΣΟΚ… δεν κληρονομήθηκε

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια από τις πλέον ιστορικές ρήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, που δοκιμάστηκε στην πράξη ως προς τον πολιτικό ρεαλισμό της, ήταν η αποστροφή του ιδρυτή του Κινήματος το μακρινό 1995, τότε που τον αμφισβητούσε η «ομάδα των τεσσάρων», ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διαμοιράζεται σε τιμάρια, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται». Κάποιοι πίστεψαν ότι η έννοια της «κληρονομιάς», αφορούσε στο κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα υπήρχε και μετά τον Ανδρέα.

Ο από μηχανής Θεός

Τα φώτα της κλασσικής αρχαίας Ελληνικής θεατρικής τέχνης εξακολουθούν να φωτίζουν επεξηγηματικά τα δρώμενα της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.
Στο δράμα της Ευρώπης με πρωταγωνιστικό ρόλο την Κα Α. Μέρκελ ξεπροβάλλει ως λυτρωτής ο από μηχανής θεός.

Reuters: Στα ύψη οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές

Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στα συνεχή περιστατικά αυτοκτονιών στην Ελλάδα.
Όπως παρατηρεί ο συντάκτης του άρθρου, η Ελλάδα μέχρι πρότινος είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες και κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες, λίγο πριν τις εκλογές, ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους έχει αυξηθεί δραματικά.

Σημερα η κεντρική ομιλία του Κώστα Γκιουλέκα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε μεγάλη εκδήλωση υγειονομικών στη ΝΔ Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής οι προγραμματικοί άξονες και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία, με ομιλία του Υφυπουργού Υγείας κ. Δ.Βαρτζόπουλου.
Η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει την πλήρη αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε οι ιατροί να αμείβονται ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχουν.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο:
Σήμερα, εδώ στο Ηράκλειο, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Η Κρήτη γυρίζει σελίδα!
Εδώ στο νησί του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου,
που παρέλαβε πριν 100 χρόνια περίπου,
μια Ελλάδα ταπεινωμένη και χρεοκοπημένη,
κι έχτισε μιαν Ελλάδα, δυνατή, σύγχρονη, δημοκρατική, νικηφόρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ

Με την ευκαιρία της μεγάλης συγκέντρωσης για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Χθες Κυριακή ο κ. Βενιζέλος συγκέντρωσε τους εναπομείναντες νοσταλγούς της κρατικοδίαιτης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μπορεί η φυσική τους παρουσία να έγινε ελάχιστα αντιληπτή.

ΟΑΣΘ. 24ωρη απεργια αύριο

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί:
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ 2012
Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:55΄ και το τελευταίο 23:25΄περίπου.

Συνέντευξη το Παναγιώτη Κοκκόρη στον ΣΚΑΪ. Δείτε το βίντεο








Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εθελοντική ημέρα δράσης καθαριότητος στον δήμο Βόλβης

 600 και πλέον άτομα  συμμετείχαν από τους διάφορους φορείς υπό την οργανωτική εποπτεία του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης, με τη συνδρομή των οχημάτων του Δήμου Βόλβης και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατόρθωσαν να απαλλάξουν από τα σκουπίδια όλα τα σημεία φυσικού κάλλους του Δήμου, εντός και εκτός των οικιστικών περιοχών.