Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ελλήνων Πάσχα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Εκδηλώσεις  με τίτλο Ελλήνων Πάσχα διοργάνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως στα πλαίσια της πανήγυρης του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου  στο Π. στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η ανθοέκθεση του Δήμου. Στις εκδηλώσεις  συμμετείχαν οι χορωδίες  του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πεύκων, Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας και Άγιου Ανδρέου Περιστεράς, Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων και Αναστάσεως του Κυρίου.


Αύριο η κεντρική ομιλία του Κώστα Γκιουλέκα


8.000 άνθρωποι ζουν από συσσίτια

Κραυγή αγωνίας και κινητοποίησης των κοινωνικών φορέων και των πολιτικών δυνάμεων για τη ραγδαία επιδείνωση της φτώχειας στη Θεσσαλονίκη απευθύνει ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΑΝΟΙΞΗ Κάνουν θραύση οι αλλεργίες!

Εξαρση των αλλεργιών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Καθημερινά επικρατεί το αδιαχώρητο τόσο στα ιδιωτικά ιατρεία της πόλης όσο και στο αλλεργιολογικό ιατρείο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί το μοναδικό του ΕΣΥ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μοντέλο διοίκησης για τον πολίτη αλά γαλλικά…

Στοίχημα θητείας αποτελεί για τον Γιάννη Μπουτάρη η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης με τη θέσπιση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που θα βασιστεί στο γαλλικό μοντέλο δημόσιας διοίκησης, προς όφελος της εξυπηρέτησης του δημότη και των καθημερινών αναγκών της πόλης.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στο δήμο Βόλβης

Ξεπέρασε τα 600 άτομα η συμμετοχή του κόσμου.
 Σήμερα  Κυριακή 29 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Βόλβης η διεθνής εθελοντική καμπάνια “lets do it”. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) Δήμου Βόλβης, που συνδιοργάνωσε τη δράση για την περιοχή, συμμετείχαν 25 τοπικοί φορείς μεταξύ των οποίων σχολεία, πολιτιστικοί, αθλητικοί, περιβαλλοντικοί και μορφωτικοί σύλλογοι από όλο το δήμο, το πυροσβεστικό σώμα, ο στρατός και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόλβης.

Στις κάλπες με 1 exit poll

Παρά τη δυστοκία που παρατηρήθηκε, και την αρχική απροθυμία να βρεθεί λύση, φαίνεται ότι τελικά το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαϊου, θα υπάρξει ένα τουλάχιστον exit poll, ώστε να επιχειρηθεί από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες μια αξιόπιστη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Μεταφέρθηκαν σήμερα οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες.

Τρεις νεκροί μετά από καταδίωξη στον Έβρο

Αιματηρή καταδίωξη με θλιβερό απολογισμό τα ξημερώματα στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτοκίνητο της Frontex εμβολίστηκε από όχημα που μετέφερε παράνομους μετανάστες λίγο πριν την είσοδο της Εγνατίας, στον κόμβο Αρδανίου.

Στυγερή δολοφονία στο Μενίδι - 28χρονος πρώτα περάσυρε πεζό και μετά επέστρεψε και εκτέλεσε φίλο του τραυματία

- Ο νεαρός έπεσε πάνω σε μετανάστες που στέκονταν, περιμένοντας για μεροκάματο
- Αρχικά τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του έναν 58χρονο Αλβανό
- Μετά απο λογομαχία με φίλους του τραυματία επέστρεψε και σκότωσε εν ψυχρώ έναν απο αυτούς
- Τον πυροβόλησε πισώπλατα και μετά του έδωσε τη χαριστική βολή με μια σφαίρα στο στήθος

Ποινική δίωξη στη Ρωσίδα φορέα του AIDS

Μετά από εντολή εισαγγελέα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της 22χρονης που εντοπίστηκε σε οίκο ανοχής να είναι φορέας του ιού HIV.

Ο Παπαδήμος εγκαταλείπει την πολιτική

Κατά δήλωσή του, πολιτικός δεν υπήρξε, ούτε και σκόπευε να γίνει. Η ολιγόμηνη θητεία του ως μεταβατικός πρωθυπουργός βέβαια, είχε βαθιά πολιτικό περιεχόμενο. Ειδικά από τη στιγμή που το όνομα του Λουκά Παπαδήμου εντοπίστηκε σε πλήθος σεναρίων μελλοντολογίας. Από το να είναι και πάλι πρωθυπουργός, μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, μέχρι το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα διεμβόλιζε το ΠΑΣΟΚ, και θα στηριζόταν σε σημιτικά στελέχη.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τον Άκη

Έτοιμος να δώσει ονόματα και… διευθύνσεις είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο τελευταίος της ιστορικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που η μοίρα έφερε να περνάει τις ώρες του στη φυλακή αναπολώντας μνήμες από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Μόνο που οι μνήμες του Άκη για κάποιους, που δεν βρίσκονται απαραίτητα μόνο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους, θα αρχίσουν να γίνονται εφιάλτες, όπως έλεγε πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Tελεσίγραφο τρόικας: Όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο - 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

- Πάρτε πίσω το νόμο για τα ταμεία, λέει σε επιστολή της
- Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας
- Τι περιλαμβάνει η “καταιγίδα” μέτρων του Ιουνίου

Συντριβή αεροσκάφους στην Ελβετία

ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πτώση μικρού αεροσκάφους το Σάββατο στην Ελβετία, δήλωσε η τοπική αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων sda.
Ολοι οι επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροπλάνο σκοτώθηκαν από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο καντόνι Φρίμπουργκ.

Διαστημικός δορυφόρος από Έλληνες μαθητές

«Πολυμήχανοι» μέχρι και στην κατασκευή διαστημικών δορυφόρων οι Έλληνες! Μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής «CanSat», που πραγματοποιήθηκε στην Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή από τη Μυτιλήνη, ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή σε σύνολο 14 σχολικών ομάδων από χώρες της Ευρώπης. Την πρώτη θέση έλαβε η ομάδα της Σκωτίας, ενώ την τρίτη, εκείνη της Πορτογαλίας.

Οι εκλογές της 6ης Μάη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Οι εκλογές της 6ης Μάη θακρίνουν αν οι εχθροί των μεγάλων κοινωνικών τάξεων θα συνεχίζουν να κυβερνούνκαι να εφαρμόζουν την εγκληματική τους πολιτική ή αν οι εργαζόμενες τάξεις θαφυπνιστούν, θα προβάλλουν εμπόδια και θα θελήσουν ν αμυνθούν, ακόμα και ναπροσπαθήσουν να κυβερνήσουν οι ίδιες.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Τύχη βουνό για οδηγό βυτιοφόρου στη Θεσσαλονίκη

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο οδηγός ενός βυτιοφόρου, ο οποίος έπεσε με το όχημά του πάνω στον σταθμό Διοδίων Ανάληψης του Νομού Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το xanthipress.gr, ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, με αποτέλεσμα να καταλήξει πάνω στο σπιτάκι μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας υπάλληλος.

Παρέμβαση τρόικας για το ασφαλιστικό μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Νέο θέμα τίθεται στο μέτωπο του ασφαλιστικού αφού μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα παρεμβαίνει με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς.
Συγκεκριμένα, ο Ματίας Μορς με επιστολή του στους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη απαιτεί να μην εξαιρεθεί κανένας κλάδος υγείας,