Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ την Πρωτομαγιά

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαΐου...καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα κάνουν 24ωρη απεργία.
Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο" θα λειτουργήσει κανονικά.

Τραγωδία στη Ρουμανία

    
Πέντε Ουκρανοί πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στη Ρουμανία, ύστερα από συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Σχεδίαζαν χτύπημα σε χρηματαποστολή

Σχέδιο για να ληστέψουν χρηματαποστολή, που θα μετέφερε εισπράξεις μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής, είχαν καταστρώσει μέλη αλβανικής συμμορίας, η οποία εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη και εμπλέκεται σε τέσσερις ληστείες.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΑΘΗΝΑ Αυτοκτόνησε λέκτορας που περίμενε διορισμό

Στην καθυστέρηση επί δύο χρόνια του διορισμού του στη θέση του λέκτορα στο πανεπιστήμιο Αθηνών, θέση στην οποία είχε εκλεγεί, αποδίδουν συνάδελφοί του την αυτοκτονία 38χρονου γεωλόγου στην Αθήνα.

Η Ελλάδα… βγήκε από το Μνημόνιο!

Απόψε το βράδυ, αν δεν το καταλάβατε, η Ελλάδα βγήκε από το Μνημόνιο. Δεν υπάρχει πλέον δανειακή σύμβαση με εξοντωτικούς όρους από την πλευρά της τρόικας. Η εγκληματικότητα πατάχθηκε, όπως κάποτε… η τρομοκρατία. Η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών, έδωσε τη θέση της σε μια κοινωνία ευδαιμονίας. Το μέλλον ξεπρόβαλε και πάλι, φωτεινό και χειροπιαστό.

Το ξέσπασμα του Άκη για την προφυλάκιση της κόρης του: "Ας χτυπήσουν εμένα και ας μην εμπλέκουν την οικογένειά μου"

- Ο Α. Τσοχατζόπουλος κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι σχεδίασαν αυτές τις εξελίξεις
- Το μόνο "αμάρτημα" της Αρετής είναι πως είναι κόρη μου και φέρει το όνομά της δηλώνει ο Άκης
- Την Παρασκευή απολογείται και η σύζυγος του Άκη, κα Σταμάτη
- Τι δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου
Η προφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου για την υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και των μιζών μέσω εξοπολιστικών προγραμμάτων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της και πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε κελί των φυλακών του Κορυδαλλού.

Στις φυλακές Κορυδαλλού και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της στον ανακριτή. Το υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, σύμφωνα με το οποίο δεν έχει ουδεμία σχέση με τις Off shore εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές που διέταξαν την προφυλάκισή της. Επιπλέον οι αρχές δεν πείστηκαν και για τους ισχυρισμό της κας Τσοχατζοπούλου αναφορικά με το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

ΕΟΠΥΥ Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις μικροβιολογικές, εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις που πρέπει να κάνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.

Το ευρώ στα χνάρια… της δραχμής

Το αταίριαστο δίδυμο «ευρώ-δραχμής», βρέθηκε τους προηγούμενους μήνες με επιμονή που… παραξένευε, στο επίκεντρο μιας δημόσιας συζήτησης, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις προβλέψεις διεθνών αναλυτών της οικονομίας. Η ταμπακιέρα αφορούσε φυσικά το κατά πόσο η Ελλάδα θα παρέμενε στη ζώνη του κοινού νομίσματος, ή θα επέστρεφε στη μιζέρια και περιθωριοποίηση της δραχμής.

Να μην ξεχνάμε ότι…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας, που σαν σήμερα, στις 26 Απριλίου του 1986, σκόρπισε τον τρόμο στην ανθρωπότητα, λειτουργεί ακόμη ως διαρκές προσκλητήριο αφύπνισης για τον πλανήτη. Θυμίζει ότι η παρέμβαση του ανθρώπου στη φυσική εξέλιξη της ζωής και της επιστήμης, έχει συχνά ολέθρια αποτελέσματα.

Η θεσμική απάντηση στο χάος

Η κωδική ονομασία της σημερινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ήταν… Ζάππειο IV. Το πολιτικό περιεχόμενο της, είχε να κάνει με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία. Με ριζικές και θεαματικές τομές. Που θα φέρουν την Ελλάδα του 2012 πιο κοντά στο αύριο.

Ξάφνιασε τους Θεσσαλονικείς ο ιππηλάτης ταξιδευτής. Δείτε το βίντεο

Ξαφνιάστηκαν όμορφα το πρωί οι Θεσσαλονικείς βλέποντας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να κυκλοφορεί ιππήλατη άμαξα με άγνωστο ταξιδευτή. Βλέποντας την άμαξα οι Θεσσαλονικείς θυμήθηκαν για λίγο τα παλιότερα χρόνια με τις ιππήλατες άμαξες να κυκλοφορούν στους δρόμου της πόλης μεταφέροντας επιβάτες και εμπορεύματα.

Η προπαγάνδα επιστρέφει στο Σπίτι της Άρσης Βαρών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι ότι η τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έχει την έννοια της εξιλέωσης.
Και υπό αυτήν την έννοια δεχόμαστε τα του συμβολισμού περί των οποίων ομίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σταύρος Καλαφάτης : "Το κυρίαρχο διακύβευμα είναι αν θα πορευθούμε εντός ή εκτός Ε.Ε."

Σε έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA "Εκλογές 2012", με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή, συμμετείχε χθες ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης και τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αυτοδυναμίας του κόμματος του, δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής :

Ο Γιώργος αιφνιδίασε…

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Γιώργος Παπανδρέου παρείχε στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το νέο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαϊου.
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος για οκτώ ολόκληρα χρόνια, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ, και να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες.

Οι πολιτικοί που ξεπέρασε το μέλλον

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου μπορούν δυνητικά να λειτουργήσουν ως ο πρόλογος της εθνικής εκτόνωσης. Της απαλλαγής των κοινών από ένα πολιτικό προσωπικό ξεπερασμένο και μίζερο. Με ιδέες και αντιλήψεις, ρητορική και θέσεις, αλλά και κυρίως αντιληπτική προσέγγιση της πραγματικότητας και μεθοδολογική στρατηγική, που ξεπεράστηκαν από τις εξελίξεις. Από το νέο που θα έλθει, παρά τη σθεναρή αντίσταση του χθες.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Κλείνουν τα σχολεία στις 4 & 7 Μαϊου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου λόγω των εκλογών, καθώς τα σχολικά κτήρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Κατερίνα Μουτσάτσου : «Είμαι Ελληνίδα»!

Υπερασπίζεται την Ελλάδα με ένα συγκινητικό βίντεο
Ένα καλοφτιαγμένο και συγκινητικό βίντεο κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο του Διαδικτύου.
Η Κατερίνα Μουτσάτσου, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, αποφάσισε με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο να εξηγήσει τι σημαίνει «Ελλάδα» και «Έλληνας», ενώ φωνάζει: «Είμαι Ελληνίδα».