Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Για λίγες μέρες ανοιχτό το TAXISnet για το Ε9

Όσοι πρέπει να συμπληρώσετε ή να διορθώστε το έντυπο Ε9 σπεύσατε γιατί η ειδική εφαρμογή του TAXISnet θα μείνει ανοιχτή για περίπου δυο εβδομάδες ακόμη.
Φυσικά, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης. Αλλά για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να αποφύγετε τα... μπλεξίματα με την εφορία, καλύτερα να μην αργήσετε γιατί η εφαρμογή θα μείνει ανοιχτή για λίγες μέρες.

Μίνι οχήματα υδρογόνου από έλληνες μαθητές

Έφτιαξαν κυψέλες καυσίμου με τις οποίες έθεσαν σε λειτουργία οχήματα μινιατούρες και κέρδισαν σε διαγωνισμό στη Βουλγαρία.
Ελληνες μαθητές και φοιτητές συναγωνίστηκαν με Βούλγαρους ομόλογους τους και κατάφεραν να αποδείξουν ότι το υδρογόνο είναι το καύσιμο του μέλλοντος.

Και τώρα, πως θα ζήσουμε χωρίς τον “συνωστισμό”;

Είναι κρίμα ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος σαν τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, με την ποιότητα χαρακτήρα και το επίπεδο βαθιάς γνώσης που διακρίνει τον καθηγητή Γλωσσολογίας και άλλοτε πρύτανη του Καποδιστριακού, του «μεγάλου» Πανεπιστημίου της Αθήνας, να προχωρεί σε μια τόσο βαριά προσβολή προς μια συνάδελφό του.

Τα χειρότερα (για την Ευρώπη) είναι μπροστά μας

Ο αυτοπροσδιορισμός της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης ως… παιδικής χαράς, όπως εύστοχα διαπίστωσε προ μερικών μηνών η «Monde», δεν συνεπάγεται και ότι το αντίπαλο πολιτικό δυναμικό της Γηραιάς Ηπείρου προσφέρεται για… ενθουσιώδη υποδοχή και προσδοκία αλλαγών.

Ο Καραμανλής παίρνει πάνω του τη Βόρεια Ελλάδα

Μετά τη χθεσινή δήλωση πολιτικής στήριξης του αιτήματος του Αντώνη Σαμαρά για αυτοδυναμία στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, ο Κώστας Καραμανλής προχωρεί σήμερα ένα βήμα παραπέρα, στη χειροπιαστή βοήθειά του προς τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική μάχη.

Ποια Ελλάδα συμβολίζει ο Πύρρος;

Λένε συνήθως ότι η μνήμη αποτελεί τον πιο επικίνδυνο σύμμαχο του μέλλοντος. Υπό την έννοια ότι συνιστά διαρκή, ζωντανή γέφυρα με το παρελθόν, το οποίο πολλές φορές θα ήθελε να… ξεχάσει το παρόν, προκειμένου να ανοίξει πιο εύκολα ο δρόμος προς το μέλλον.

Από ψηφοδέλτιο Επικρατείας… ευκαιρίας

Όσοι παρακολουθούν τη στήλη θα θυμούνται ότι, σε κάθε ευκαιρία αναφερόμασαταν στον εκφυλισμό του πνεύματος βάσει του οποίου καθιερώθηκε ο θεσμός των βουλευτών Επικρατείας. Και ιδιαίτερα στον εμπνευστή και δημιουργό του ψηφοδελτίου, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος εισάγοντας αυτό το θεσμό επεδίωκε την ανάμιξη στην πολιτική ανθρώπων που η σχέση τους με τα κόμματα ήταν οραματική.

ΕΛΣΤΑΤ: Για το έλλειμμα βιάστηκαν, για την Απογραφή... τρέχουν τώρα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κι’ εκεί που όλοι – το «όλοι» τρόπος του λέγειν – αναρωτιόμασταν τι απέγινε με την περίφημη απογραφή του 2011 και πώς είναι δυνατόν η ΕΛΣΤΑΤ – φέουδο του κ. Γεωργίου που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει - να δηλώνει συνεχώς απολύτως βεβαία για τα στοιχεία της, αλλά, ένα χρόνο μετά, να μην είναι σε θέση να μας δώσει τα στοιχεία της απογραφής (εδώ), ήλθε η επιβεβαίωση.

Δήλωση Στ. Καλαφάτη μετά την επίσκεψη Καραμανλή


"Δήλωση Στ. Καλαφάτη μετά την επίσκεψη Καραμανλή

στα γραφεία της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης."
Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ο Υποψήφιος Βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

Πώς και πού ψηφίζουν οι νέοι ψηφοφόροι στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

Στις 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Επειδή πολλοί συμπολίτες μας θα ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα, θεώρησα χρήσιμο, να επισημάνω από την εκλογική νομοθεσία, εκείνες τις διατάξεις που τους ενδιαφέρουν, ώστε να μη χρειαστεί να ψάχνουν για το τί πρέπει να κάνουν. Αναφέρομαι στους νέους που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994.

Πατατράκ…

Τρίτο αποτυχημένο αποτέλεσμα στη σειρά για την Μπαρτσελόνα. Μετά το σαββατιάτικο «χτύπημα» της Ρεάλ και την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος, ήρθε χθες και η Τσέλσι να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, μέσα στο Κάμπ Νου, αφήνοντας έξω τους περσινούς πρωταθλητές.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύντομα θα επιτραπεί ο εμβολιασμός μικρών παιδιών με νέο εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο

Σύντομα αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό ακόμη και δίχρονων ελληνόπουλων με το νέο τετραδύναμο συζευγμένο εμβόλιο Menveo για τον μηνιγγιτιδόκοκκο, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Μαρία Θεοδωρίδου. Μέχρι τώρα, ο εμβολιασμός επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 11 ετών.

Γιατί ο Καραμανλής ενόχλησε το “σύστημα”

Η πολιτική εκτόξευση του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 1997, σαν… αστραπή, όπως περιγράφει και η ομώνυμη δημιουργία του Σταμάτη Σπανουδάκη, ήρθε να εκφράσει μεταξύ άλλων, και ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής και αξιακής ηθικής.

O OHE ανήσυχος για μυστηριώδη ασθένεια που προκαλεί θανάτους στο Βιετνάμ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει «ανήσυχος» για μια μυστηριώδη δερματική ασθένεια που έχει προσβάλλει 170 ανθρώπους στο κεντρικό Βιετνάμ και έχει σκοτώσει 19 από αυτούς, κυρίως παιδιά.

Στο εμπόριο λάμπα φωτισμού που διαρκεί τουλάχιστον 20 χρόνια!

Αν οι ΗΠΑ αντικαθιστούσαν όλες τις παραδοσιακές λάμπες, θα εξοικονομούσαν 3,9 δισ. δολ. σε ένα χρόνο, ενώ θα αποφευγόταν η απελευθέρωση 20 εκατ. τόνων άνθρακα στο περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Λόγω κρίσης αφήνουν τις ασφάλειες ζωής

Τουλάχιστον σε 70.000, υπολογίζονται τα συμβόλαια ζωής που σπάνε Έλληνες πολίτες με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες, από το 2008 και μετά και λόγω οικονομικής κρίσης, σε σύνολο 200.000 συμβολαίων που λύνονται...Αυτό εκτίμησε ο γενικός διευθυντής Ζωής και Γενικών Κλάδων, της Ευρωπαϊκής Πίστης, Νίκος Χαλκιόπουλος, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει… κοκκινοσκουφίτσα

«Στην κατοχή οι κουκουλοφόροι και οι ναζί ήταν το ίδιο πράγμα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά της «Χρυσής Αυγής» και των άκρων, στα οποία προφανώς ενέταξε και τον Πάνο Καμμένο, λόγω της «ειδικής» σχέσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΤΙΜΠΕΪΤ»

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των debate, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών.