Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Όλα τα είχαμε, ο Φέρχοφσταντ μας έλειπε!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαίνεται πως η ασθένεια είναι μεταδοτική. Ο λόγος για την συνεχιζόμενη δυσφήμηση της Ελλάδας, που έχει εξελιχθεί πλέον σε εθνικό σπορ, σε μια σκυταλοδρομία άνευ προηγουμένου.
Ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον και όλοι βάζουν το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα της συκοφάντησης της χώρας – πάντα για λόγους προσωπικών επιδιώξεων.

"Μαϊμού" επιδόματα σε 200.000 πολίτες

Τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει εντοπίσει πάνω από 200.000 περιπτώσεις παράνομων παροχών, οι οποίες έχουν επιβαρύνει το ασφαλιστικό σύστημα 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Οι αστυνομικοί ομολόγησαν το φιάσκο της Σίνδου

Η απόλυτη ανικανότητα της ΕΛΑΣ στον σχεδιασμό και στην καταδίωξη 36χρονου τοξικομανή, θύμα της οποίας έπεσε 59χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, στο μακελειό της Σίνδου τον Μάιο του 2008 επιβεβαιώθηκε χθες από τους ίδιους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη γιγαντιαία κατά τ’ άλλα επιχείρηση, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες-θύματα του πρωτοφανούς επεισοδίου.
 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ο κ. Σαμαράς στον Alpha

Απόψε, στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha στις 23:00, συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά  στον δημοσιογράφο κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου αμέσως μετά την εκπομπή AΛ TΣANTIPI NIOYZ του Λάκη Λαζόπουλου.

Καραμανλής: "Στήριξη σε ΝΔ και κυβερνητική σταθερότητα"

Την πρώτη του επίσημη δήλωση από το 2009 έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Ο κ. Καραμανλής εκφράζει τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία και ζητά κυβερνητική σταθερότητα ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Ολόκληρη η δήλωση Καραμανλή

ΣτΕ Προσφυγές κατά του PSI από 7.000 ομολογιούχους

Περίπου 7.000 μικρομολογιούχοι, εταιρείες, ταμεία ομολογιούχων κ.ά. έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσφυγές κατά του «κουρέματος» ομολόγων, τα οποία κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χάκερ χτύπησαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Μία ακόμη κυβερνοεπίθεση, με στόχο αυτή τη φορά δήμους, πανεπιστήμια και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες από έλληνες υποστηρικτές των Anonymous, οι οποίοι έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο στοιχεία από δημοτολόγια, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων πολιτών.

ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ Παύση καθηγητή για ένα χρόνο

Στο σπίτι του για ένα χρόνο θα καθίσει αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ύστερα από την ποινή της προσωρινής παύσης που του επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ.

"Μαύρες" προβλέψεις από την ΤτΕ. Ύφεση 5% και ανεργία πάνω από 19%

 
Βαθύτερη ύφεση εκτιμά η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2012. Στη εν λόγω έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τονίζεται ότι η ύφεση θα πλησιάσει το 5% ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 19%.

Ποιος έχει τη “μαγική” δίαιτα;

Υπάρχουν και επιβιώνουν εις βάρος άλλων. Οι «κακοί» αυτού του κόσμου υπάρχουν και δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα! Η Ελλάδα του «ό,τι δηλώσεις είσαι» τους έδωσε αυτό το δικαίωμα… και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιοι αποτελούν την Ελλάδα; Φταίει το κράτος που δεν κάνει ελέγχους; Φταίει ο «ανθρωπάκος» που μέσα στην «νοητή του απελπισία» πιστεύει και εμπιστεύεται τον οποιοδήποτε;

Το “Mega” αδειάζει από “αστέρια”

Οι νέες συμβάσεις εργασίας τις οποίες προωθεί προς ψήφιση και εφαρμογή η διοίκηση του «Mega» αποτελούν ήδη αγκάθι διαρκείας για τα ακριβοπληρωμένα στελέχη του καναλιού. Τα «αστέρια» πάνω στα οποία στηρίχτηκε η εκτόξευση του Μεγάλου Καναλιού στην κορυφή της τηλεθέασης, και το διατήρησαν εκεί, ως προς τη γενική αναγνώριση της εγκυρότητάς του, ακόμη και μετά τη θορυβώδη αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Και γύρος θριάμβου από την ΕΛΣΤΑΤ

Επί ερειπίων ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ
Μπορεί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο των Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για την εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλει η νέα ιδιοκτησία, αλλά ο κυρίως υπεύθυνος δεν ήταν εκεί για να τους ακούσει – και ο διάδοχός του Φ. Σαχινίδης έχει… σοβαρότερες δουλειές, αφού έχει εξελιχθεί σε συνομιλητή της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ποινική δίωξη σε όσους νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες

Θα διώκονται ποινικά ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομους μετανάστες. Αυτό προανήγγειλε στο Radio 9 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε νέες του δηλώσεις για το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

Ναι μεν, αλλά…

Η τελική κατάταξη των σκόρερ στην Superleague, φέρνει τον Μιραλάς στην 1η θέση με 20 γκολ, τον Μήτρογλου στη 2η με 16 γκολ και 3ο τον Λέτο με 15 γκολ. Αν κάποιος έβλεπε απλά την λίστα στο τέλος της κανονικής περιόδου θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος του Παναθηναϊκού τα πήγε περίφημα αφού, σαν μεσοεπιθετικός, πλασαρίστηκε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ. Κι όμως, όλοι γνωρίζουν, ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν όλοι είχαν τις ίδιες, πάνω κάτω, συμμετοχές.
Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι θεατές την προσπάθεια ενός Αμερικανού ακροβάτη, ο οποίος επιχείρησε πριν από λίγες ημέρες να διασχίσει φαράγγι στο κεντρικό τμήμα της Κίνας περπατώντας πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί