Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κυριακάτικη «Μακεδονία»

Κότα γέννησε κοτόπουλο χωρίς… αυγό!

Μια κότα στη Σρι Λάνκα γέννησε ένα υγιές κοτόπουλο χωρίς αυγό… Σύμφωνα με το BBC, το κοτόπουλο γεννήθηκε υγιές και πλήρως σχηματισμένο, όμως η κότα ψόφησε από τα εσωτερικά τραύματα κατά τη γέννα. Όπως υποστηρίζουν οι κτηνίατροι, το γονιμοποιημένο ωάριο μέσα σε 21 ημέρες αναπτύχθηκε σε ένα κανονικό κοτόπουλο.

Όχι άλλη κατήφεια…

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Στα βενζινάδικα παραπονούνται. Εκεί που έφτασε η τιμή της βενζίνης, ακόμη και εκείνοι που έπαιρναν το ΙΧ για να πάνε από το μπακάλη στον μανάβη, ξανασκέφτονται πριν βάλουν το κλειδί στη μίζα. Στα φυτώρια, αντιθέτως, οι δουλειές πάνε περίφημα. Δεν είναι ο οίστρος της άνοιξης αλλά εκείνο το κηπάκι, στο πίσω μέρος του σπιτιού που μπορεί να γίνει ένας μικρός λαχανόκηπος.

Σταύρος Καλαφάτης για την 21η Απριλίου: "Στην αναμόχλευση των φόβων του χθες, "ξοδεύονται" μόνο όσοι δεν έχουν ουσιαστική πρόταση για το αύριο"

 Ο Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
"Με αφορμή τις οδυνηρές μνήμες που ξυπνά η σημερινή μέρα, οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε, πως η ποιότητα της Δημοκρατίας μας και ο τρόπος ζωής των Ελλήνων, δεν απειλούνται από τον καιροσκοπισμό κάποιων φαντασμάτων του μακρινού παρελθόντος, μα από τις επιλογές που γίνονται σήμερα και αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Αφού το ζήσαμε κι αυτό…

Εκείνο το πρωί, ελάχιστοι μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άρχιζαν μόλις να ζουν. Στις 21 Απριλίου 1967, η χούντα των συνταγματαρχών υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο κατέλυε τη Δημοκρατία στον γενέθλιο τόπο της. Και για τα επόμενα επτά χρόνια, η Ελλάδα έμπαινε στον γύψο, ακριβώς όπως το είχε πει ο αρχηγός των πραξικοπηματιών. Όχι όμως για να γιατρευτεί, όπως υποστήριζε το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Αλλά για να διακόψει την επαφή της με την πρόοδο.

Την παράταση της λειτουργίας του «Κοζλοντούι» σχεδιάζουν οι Βούλγαροι

Η διαδικασία, που στοχεύει στην παράταση της περιόδου της ενεργής λειτουργίας των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», πέρα από τα χρονικά όρια της κανονικής εκμετάλλευσης τους έως το 2017 και το 2019, αντίστοιχα, έχει αρχίσει δια της υπογραφής της συμφωνίας αξιολόγησης της κατάστασης και εκτίμησης της δυνητικής πιθανότητας επιπρόσθετης λειτουργίας των μονάδων.

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση

Περίπου 800.000 φορολογούμενοι θα κληθούν φέτος να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε, για λόγους οικονομίας χαρτιού, να μην αποστείλει φορολογικά έντυπα σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 13.000 ευρώ.

Τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας θρηνεί το Πακιστάν

Στους 127 οι νεκροί
Τους 127 νεκρούς από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ θρηνεί το Πακιστάν, ενώ οι γιατροί αγωνίζονται για την αναγνώριση των θυμάτων. Τα σωστικά συνεργεία επέστρεψαν το Σάββατο στον τόπο της τραγωδίας και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ο Χρύσανθος “έβγαλε στη σέντρα” το ΠΑΣΟΚ

Οι θεωρίες συγκυβέρνησης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που έκαναν και πάλι εσχάτως την εμφάνισή τους, με αφορμή τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η επίτευξη αυτοδυναμίας προβάλλει ως δύσκολη προοπτική, περνούν αναπόφευκτα μέσα από την Ιπποκράτους.

Οι “κορυφαίοι” άφησαν μόνο τον Βενιζέλο

Στην Ελλάδα που οικοδομήθηκε στα πρότυπα της πρωθυπουργικής, επομένως και της… αρχηγικής Δημοκρατίας, είναι σύνηθες οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων να επικεντρώνονται στο πρόσωπο του ηγέτη τους. Μια στρατηγική διπλής εξήγησης: Αφενός επειδή ο αρχηγός ενός κόμματος είναι συνήθως και ο βασικός λόγος για να… το ψηφίσει η κοινωνία, και αφετέρου επειδή πίσω από τη βαριά ηγετική σκιά του, βρίσκουν ευκαιρία να κρυφτούν ατέλειες και ανεπάρκειες ιδεών, προτάσεων και λοιπών στελεχών.

Λέσβος: Τους εκτέλεσαν και τους έβαλαν φωτιά! -video

Μαφιόζικη διπλή εκτέλεση σε αγροτική περιοχή στα Κεραμειά της Λέσβου αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα.
Δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι ήταν εξαφανισμένοι από την Πέμπτη και η αστυνομία τους αναζητούσε, βρέθηκαν χθες το απόγευμα νεκροί, μέσα σε αγροτικό αυτοκίνητο, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης των Κεραμειών.

Ο καιρος του Σαββατοκύριακου

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Πιο αναλυτικά
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Απόψε θα "βρέξει" αστέρια

Η "βροχή" των Λυρίδων κορυφώνεται τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ενα μοναδικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή κι αν φυσικά δεν έχει συννεφιά.
Οι Λυρίδες θα γεμίσουν τον ουρανό. Πρόκειται για το αποκορύφωμα του αστρονομικού φαινομένου κατα το οποίο αναμένεται να μπαίνουν στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται 10 έως 15 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Επίθεση των Anonymous στο site της φόρμουλα!

Η ομάδα χάκερ Anonymous έστρεψε τις δυνάμεις της εναντίον της επίσημης ιστοσελίδας της φόρμουλα 1.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των χάκερ η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τα βίαια επεισόδια που έγιναν στο Μπαχρέιν με αφορμή τους αγώνες του πρωταθλήματος φόρμουλα 1 που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Χώρισε ο πρώτος έγκυος άτρας στον κόσμο

ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
Ο πρώτος έγκυος άνδρας στον κόσμο, ονόματι Τομ Μπίτι, ο οποίος είχε κάνει το 2007 εγχείρηση αλλαγής φύλλου, χώρισε από τη σύζυγό του Νάνσι.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, 38χρονος αποκάλυψε την κατάρρευση του γάμου του κατά την εγγραφή της τηλεοπτικής σειράς «Οι γιατροί» (The Doctors), όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα People.com.

Οι 10 εντολές της τρόικας που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση μέσα στον Ιούνιο

- “Τρέμουν” στις Βρυξέλλες πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές
- Στις 16 Μαϊου επιστρέφει η τρόικα
- Οι ελεγκτές θα κάνουν το πρώτο τεστ για την υλοποίηση των μέτρωνΚορυφώνεται η αγωνία σε Ελλάδα και ΕΕ υπο το φόβο πολιτικής αστάθειας μετά τις εκλογές. Δύο εβδομάδες πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σκηνικό κυβερνητικής αστάθειας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρουσία εκατοντάδων φίλων της παράταξης έγινε το μεσημέρι η καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης όλων των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης τα 27 στελέχη μας, που συγκροτούν τους δύο συνδυασμούς, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την εκλογική μάχη.