Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μια δύσκολη αρχή

Στα Γιάννενα και στην Άρτα όπου βρέθηκε σήμερα, κομίζοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, για να ξαναπιάσει η ελληνική κοινωνία το νήμα με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία της απευθείας επαφής με την κοινωνία.

Η Ντόρα… το είπε και το έκανε

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Χωρίς εκπλήξεις ήταν τελικά τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τη σύνθεση των οποίων ανακοίνωσε απόψε η Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος συμμετέχουν στις λίστες, στις περιφέρειες όπου εξαρχής αναμενόταν, ενώ και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι υποψήφια, εκτός από το Ηράκλειο, και στη Β’ Αθηνών.

Με διαδικασίες εξπρές οι εξώσεις των ενοικιαστών

Θα υποχρεώνονται πλέον να πληρώνουν, εκτός από τα καθυστερούμενα ενοίκια, λογαριασμούς κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ.Με διαδικασίες «εξπρές» πλέον και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης μπορεί να γίνεται η αποβολή του ενοικιαστή ο οποίος δεν πληρώνει τα μισθώματα, ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα μισθώματα.
Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατ

Ένα νόμισμα ενός σεντ πουλήθηκε ακριβότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια

Ένα σπάνιο νόμισμα του 1792 ονομαστικής αξίας ενός σεντ πουλήθηκε προς 1,15 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική δημοπρασία Χέριτατζ.Το νόμισμα αυτό όχι μόνο είναι ένα από τα πρώτα, που κόπηκαν από το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, αλλά και ανήκει σε πειραματική σειρά, η οποία δεν τέθηκε ποτέ σε μαζική κυκλοφορία.

Έφυγε από τη ζωή θρυλικός σοβιετικός παίκτης του χόκεϊ

Χθες 19 Απριλίου, μετά από βαριά ασθένεια, στα 63 του χρόνια, πέθανε ο άλλοτε αμυντικός της Δυναμό Μόσχας και της Εθνικής ΕΣΣΔ στο χόκεϊ, δύο φορές Ολυμπιονίκης Βαλέρι Βασίλιεφ.Η Εθνική της ΕΣΣΔ με τη συμμετοχή του δύο φορές νίκησε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 8 φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

«Εξαρτημένοι» οι μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης

Θλιβερή πανελλαδική πρωτιά στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών κατέχουν οι μαθητές ηλικίας 13-19 ετών στον νομό Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στην πρώτη θέση για τη χρήση κάνναβης για μία φορά ή και παραπάνω, καθώς και για τρεις και περισσότερες φορές στη διάρκεια της ζωής τους.
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Αλλαγές στο καθεστώς γονικής άδειας

Διαβάστε τι ισχύει μετά την ενσωμάτωση οδηγίας στο νόμο 4075/2012.Βελτιώσεις και επιπλέον διευκολύνσεις για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν το δικαίωμα της γονικής άδειας, οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν έχουν, παρέχει ο νόμος 4075/2012, στον οποίο ενσωματώθηκε Οδηγία 2010/18/ΕΕ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ΕΕ ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μονόδρομος για τη δημιουργία δημόσιας διοίκησης που θα λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία και θα βρίσκεται στην υπηρεσία Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Ποιά περιοχή στην Β.Ελλάδα είναι η πιο επικίνδυνη για τσουνάμι

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για τσουνάμι στην βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του 'Ααχεν, Κλάους Ράιχερτερ.
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα "Hamburger Abendblatt", ο κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα είναι υποτιμημένος, καθώς τα προηγούμενα 5.000 χρόνια υπήρχαν στα βόρεια συνέχεια τέτοια φαινόμενα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Σήμερα η απόφαση για την κατανομή

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς να υπάρξει συμφωνία, έγινε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης η σύσκεψη υπό τον Γιάννη Μπουτάρη με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκαεπτά κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Χάκερς χτύπησαν το σύστημα συνταγογράφησης του υπουργείου Υγείας

Ομάδα επιτήδειων κατάφερε να θέσει για μία ολόκληρη ημέρα εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καταχωρώντας 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές.
 Η επίθεση, που συνέβη στις 6 Απριλίου, έκανε αδύνατη την πρόσβαση στο σύστημα από τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδώσουν συνταγές και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες πολίτες. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αναζήτηση και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Έργα και Ημέρες Ευάγγελου Βενιζέλου

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ποια τελικά ήταν από την αρχή η γνώμη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επί διαφόρων θεμάτων.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως εξαρχής είχε την «σωστή άποψη», που, βέβαια, ήταν διαφορετική από αυτήν του κ. Παπανδρέου, αλλά αποφεύγει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν αντέδρασε την κρίσιμη ώρα, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές συνέπειες.

Οι κερδοσκόποι επιστρέφουν κατά της ευρωζώνης

Οι χθεσινές προβλέψεις του Οίκου Αξιολόγησης «Moody’s», περί των δυσοίωνων προοπτικών οι οποίες διανοίγονται για την ευρωζώνη, και πιο συγκεκριμένα δυο χώρες-τοτέμ, την Ιταλία και την Ισπανία, δείχνει ότι οι κερδοσκόποι επέστρεψαν… ορεξάτοι, στην οδό της αμφισβήτησης της βιωσιμότητας του μέλλοντος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Αποσύρθηκε ο Συμπιλίδης

REPORTER
Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Κιλκίς, ανακοίνωσε και τυπικά ο Γιώργος Συμπιλίδης, όπως είχε αναφέρει από νωρίς το πρωί το “Statesmen”, επικαλούμενο τις σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Ανοιχτοί λογαριασμοί και στο Europa League

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών στο Europa League, όλα παραμένουν ανοιχτά, σε ότι έχει να κάνει με τα δύο εισιτήρια για τον τελικό στο Βουκουρέστι. Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2 και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1. Δύο παιχνίδια με ξεχωριστό ενδιαφέρον, πολλά γκολ και ανατροπές!

ΤτΕ: Συμφωνία για μειώσεις μισθών 17%

Η συμφωνία αποτελεί «πιλότο» για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων και στις άλλες τράπεζες
Του Γιώργου Γάτου

Μειώσεις της τάξης του 17% το χρόνο σε μισθούς και επιδόματα και την παροχή πρόσθετης εργασίας 3 ωρών την εβδομάδα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, προβλέπει η τριετούς διάρκειας επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν και θέτουν σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου η διοίκηση της ΤτΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης για την εξεύρεση συγκεκριμένων τρόπων καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, παρουσία του Επιτρόπου για θέματα φορολογίας, τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης κ. Α. Σεμετά, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου τόνισε:

Η Δημοκρατία δεν επιδέχεται ερμηνειών. Ούτε η ψήφος…

Δεν συνιστά φυσικά «είδηση» η διαπίστωση ότι στο εθνικό dna των Ελλήνων είναι καρφιτσωμένη μια νοσταλγική αφήγηση του ιστορικά ένδοξου παρελθόντος μας. Του πολύ μακρινού, που κατευθύνει το βλέμμα της ιστορικής συνείδησης στα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας. Τότε που, κυρίως από την Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες πόλεις-κράτη, συντάχθηκαν τα…