Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μνημόνιο ΙΙΙ… από τον Οκτώβριο






ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η ελλειμματική και κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, και κατά συνέπειας της Ελλάδας, από την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να εξαιρείται η Αθήνα, προσδιορίστηκε εγκαίρως ως το βασικό πρόβλημα στην προσπάθεια ανάσχεσης των οδυνηρών συνεπειών της κρίσης, και επιστροφής σε περιβάλλον ανάπτυξης.

Η φονική επιστροφή των Ταλιμπάν



ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Την ημέρα του εορτασμού του Πάσχα των Ορθοδόξων επέλεξαν οι Ταλιμπάν για μια συντονισμένη επίθεση στο κέντρο της Καμπούλ, που έστειλε το μήνυμα της φονικής επιστροφής τους στο Αφγανιστάν.

Η διάβαση από το σκότος στο φως


ΜΜκΛ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέσα στην αποπνικτική ἀτμόσφαιρα τῆς σύγχρονης ὑλιστικῆς  ἀποτυχίας, μετὰ ἀπὸ τὸ βαθὺ σκοτάδι, τὴν ἁγία θλίψη καὶ τὴν ἀπορία τοῦ πάθους τοῦ Κυρίου, σήμερα, Κυριακὴ τοῦ Πάσχα, ζοῦμε ὡς Ἐκκλησία τὴ χαρὰ τῆς Ἀναστάσεως, τὴ δόξα τοῦ Ἀναστάντος, τὴ λύτρωση τῶν ἀναστημένων. Αὐτὴ εἶναι ἡ λαμπρότητα τῆς ἡμέρας.

Η αλήθεια της ελπίδας


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η λειτουργία που συνεχίζεται μετά το «Χριστός Ανέστη» περιλαμβάνει την ανάγνωση του Ευαγγελίου του Ιωάννου, που εν πολλοίς περικλείει συνοπτικά τη διαδρομή της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Και την υπόσχεση της ελπίδας…

Μαζί θα τα καταφέρουμε


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Στις δύσκολες εποχές που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, το μήνυμα ελπίδας που φέρνει η Ανάσταση του Κυρίου, δεν μπορεί παρά να έχει βαθιά πολιτικό, εθνικό περιεχόμενο. Εκεί ακριβώς στάθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, στο καθιερωμένο μήνυμά του για το Πάσχα, το τελευταίο κατά τα φαινόμενα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από τη στιγμή που οι προβλέψεις για την εκλογική μάχη της 6ης Μαϊου φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία μακράν στην πρώτη θέση, και τον ίδιο ως σχεδόν βέβαιο επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους



Δείτε Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στην Λάρισα.