Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Δείτε το βίντεο από την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου συνόδευε την περιφορά του Επιταφίου που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Της πομπής προηγείτο η  μπάντα δήμου Αμπελοκήπων ενώ χορωδία έψαλε  εγκώμια. 


Λύση-ανακούφιση για ασθενείς - Διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις

Και από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα μπορούν, με απόφαση του ΕΟΠΥΥ, να χορηγούνται πανάκριβα σκευάσματα για παθήσεις, όπως ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας, δίνοντας ένα τέλος στον Γολγοθά των ασθενών που αναγκάζονταν να τα αναζητούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Η διαδρομή της μίζας των εξοπλισμών

Η πορεία της μίζας από τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα του αντιαεροπορικού συστήματος TOR M1 και των γερμανικών υποβρυχίων, την περίοδο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Άμυνας, περιγράφεται στις 103 σελίδες του εισαγγελικού πορίσματος, που αποτέλεσε τη βάση των συλλήψεων που έγιναν τη Μ. Τετάρτη.
 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γενικές εφημερίες χωρίς ειδικευόμενους

«Είμαστε σε επίσχεση εργασίας εδώ και δύο εβδομάδες». 

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr


«Βγήκαμε στο δρόμο να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνο για τα δεδουλευμένα από τις εφημερίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών που μας χρωστά το νοσοκομείο, αλλά και για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι με τις περικοπές στην υγεία έχουμε φτάσει στο σημείο να νοσηλεύουμε ασθενείς, χωρίς να μπορούμε να τους παρέχουμε ούτε καν τα άκρως απαραίτητα. Το σύστημα υγείας αργοπεθαίνει και κάποιος πρέπει να το φωνάξει».

ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα γίνει σήμερα, όπως κάθε χρόνο, η πρώτη περιφορά επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα κατά την οποία πλήθος πιστών αναμένεται να συρρεύσουν στις εκκλησίες, για να παρακολουθήσει την τελετή της Αποκαθήλωσης, στην κορύφωση του θείου δράματος.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Έβαλαν την τέντα για τον ήλιο, αλλά κατάργησαν το καλοκαίρι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά αφάτου ικανοποιήσεως πληροφορηθήκαμε πως από την Μεγάλη Τετάρτη λειτουργεί και πάλι ο μοναδικός προϊστορικός οικισμός της Σαντορίνης, που παρέμενε κλειστός επί επτά χρόνια επειδή το άχρηστο ελληνικό κράτος δεν μπορούσε (επί 17 χρόνια!) να τοποθετήσει ένα στέγαστρο χωρίς τον κίνδυνο να (ξανα)καταρρεύσει σκοτώνοντας μερικούς ακόμη τουρίστες.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Δείτε το βίντεο

Η σταύρωση του Κυρίου...η αποκαθήλωση και περιφορά του Επιταφίου.
Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Σήμερα μετά  την αποκαθήλωση ακολουθεί από όλες τις εκκλησίες η περιφορά του Επιταφίου.

Πως υπολογίζεται ο εορτασμός του Πάσχα

Πάσχα η μεγαλύτερη γιορτή τής Ορθοδοξίας καί ιδιαίτερα εμάς τών Ελλήνων,επειδή είναι συνυφασμένο καί μέ τήν ανεξαρτησία μας –πού νά τά θυμούνται οί νεώτεροι,σάμπως τά διδάσκονται στό σχολείο σήμερα- γιατί τό 1821 μετά τήν κήρυξη τής Επανάστασης τό σύνθημα ήταν,Ανάσταση τού Γένους.

Ο Παπαδήμος ηττήθηκε από την ανεργία

Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, στα τέλη του 2011, υπήρξε εθνική αναγκαιότητα. Όχι φυσικά για να κυβερνηθεί η Ελλάδα από έναν τεχνοκράτη, που κατά δήλωσή του δεν ήταν πολιτικός. Αλλά για να απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου, που με τις απειλές περί δημοψηφίσματος είχε καταφέρει να βάλει απέναντι στην Ελλάδα το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης.

Καιρός: Συννεφιά και βροχές το Πάσχα

Συννεφιά και βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση. Την Κυριακή του Πάσχα οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο.

Πιερία: Περιφορά Επιταφίου σε χωριό μετά από 80 χρόνια!

Πένθιμοι ήχοι, που θα θυμίζουν την κορύφωση του Αγίου Δράματος, θα "πλημμυρίσουν" και πάλι τους δρόμους ενός μικρού χωριού στην Πιερία, όπου ύστερα από 80 χρόνια θα γίνει περιφορά του Επιταφίου, αύριο, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής.

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής

Η σταύρωση του Κυρίου...η αποκαθήλωση και περιφορά του Επιταφίου.
Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.

Μια μοναδική νανο-επικάλυψη για πολεμικά αεροπλάνα κατασκευάστηκε στη Ρωσία

Οι ειδικοί της ερευνητικής-παραγωγικής μονάδας στο Όμπνινσκ της περιφέρειας της Καλούγκα «Τεχνολόγκια» κατασκεύασαν μία μεταλλο-οπτική επικάλυψη με χρήση νανοτεχνολογίας για τα πιλοτήρια των στρατιωτικών αεροπλάνων, που επιτρέπουν να προστατεύεται ο πιλότος στα μεγάλα ύψη.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​ΗΣ