Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Φρένο στη χρήση προσωπικών δεδομένων

ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ SMS
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενόψει της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, υπενθυμίζει, και ιδιαίτερα στα πολιτικά κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές, την περσινή οδηγία της σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων προς το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Εμβόλιο κατά του άσθματος περνά από δοκιμές

Γράφει η  Ιούλια Μονάχοβα
 
 
 
Γάλλοι επιστήμονες δημιούργησαν εμβόλιο κατά του άσθματος, πληροφορεί η γαλλική εφημερίδα La Croix. Αυτήν την στιγμή το εμβόλιο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, όμως εντός των τριών-τεσσάρων ετών σχεδιάζουν να αρχίσουν τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου

Τουλάχιστον 52 νεκροί στη Συρία

Πενήντα δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Συρία σήμερα, ημέρα κατά την οποία θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ το ειρηνευτικό σχέδιο του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση των στρατευμάτων και των αρμάτων μάχης από τις πόλεις, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση. 

1ο Θεατρικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στο νεανικό καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης να παρουσιάσει απρόσκοπτα τη δουλειά του στη σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία, αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης να έρθει σε επαφή με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό ως αντίτιμο εισιτηρίου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 1 Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 17 Απριλίου έως τις 10 Ιουνίου στο δημοτικό θέατρο «Άνετον».

ΕΟΠΥΥ Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ασφαλισμένους

Το δικό τους Γολγοθά ζουν από χθες οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στη Θεσσαλονίκη (ΕΟΠΥΥ).

Αύριο το ευχέλαιο των σιδηροδρομικών στην Θεσσαλονίκη

Αύριο στις μία το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου οχημάτων του ΟΣΕ στην Μενεμένη  Θεσσαλονίκης,   θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου χοροστατώντας του Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως και Νεαπολέως κ.κ. Βαρνάβα. 

Τροπολογία Λοβέρδου για εξαίρεση Ταμείων από τον ΕΟΠΥΥ

Τη σχετική διάταξη πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Προϋπόθεση είναι η αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης και, ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο τελευταίος… να κλείσει την πόρτα

Την αρχή έκανε ο Νίνης, τον Δεκέμβρη (και όχι την άνοιξη), με τις επαφές στην Ιταλία και τη μετακόμιση από το καλοκαίρι στην Πάρμα. Τώρα πήρε σειρά ο Σιμάο που αφήνει τους πράσινους για μία εκ των Στουτγκάρδης ή Βόλφσμπουργκ, όπως φέρουν τα σημερινά δημοσιεύματα. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Για άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός χάνει έναν έναν τους βασικούς του, χωρίς να αποκομίζει κανέναν όφελος.

Η «ραγισμένη καρδιά» μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο

Και όμως, μπορεί να συμβεί. Μπορεί κάποιος να πεθάνει λόγω «ραγισμένης καρδιάς».
<>
 
<>
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία η απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου μπορεί να αφήσει τον ανθρώπινο οργανισμό αδύναμο στο να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Η Σαντορίνη στην… Ταϊλάνδη!

Η πρωτότυπη δημιουργία φέρει την ονομασία «Santorini Park» και βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στην πόλη Cha Am, κοντά στην Μπανγκόκ, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν τα ψώνια τους μέσα σε ένα «καταγάλανο» τοπίο.

Υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ ο Γιώργος Κύρτσος?

 
Την προσχώρηση του Γιώργου Κύρτσου στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Καλωσορίζοντάς τον ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Αποτελεί εξαιρετική χαρά και τιμή για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ότι μία εξαιρετικά επιφανής προσωπικότητα του λαϊκού χώρου, ο δημοσιογράφος και εκδότης ο Γιώργος Κύρτσος θα συστρατευθεί μαζί μας σε αυτήν την δύσκολη εποχή για τον τόπο.

Στους 712.000 οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ
Στους 712.000 ανέρχεται το σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου, η παρουσίαση του οποίου έγινε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον Δημήτρη Ρέππα.

Η λογοκρισία στην πηγή και η ειλικρίνεια ως νούμερο επιθεώρησης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λογοκρισία στην πηγή και ενημέρωση στις ρίζες: Αυτές είναι οι δύο προπαγανδιστικές πρακτικές που εφαρμόζονται στις μέρες μας. Και μάλιστα με τον πιο βίαιο, απροκάλυπτο και κραυγαλέο τρόπο.
Ο βαρύς τραυματισμός του συναδέλφου φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, ο προηγηθείς τραυματισμός του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου, που έχασε την ακοή του, οι απρόκλητες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, φωτογράφων, κάμεραμεν δεν αποτελούν απλά περιστατικά βίας.