Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τις επόμενες ημέρες η σύμβαση για Εγνατία

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η Σύμβαση του τμήματος της Εγνατίας «Θεσσαλονίκη– Σέρρες – Προμαχώνας» δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μετά την επίσκεψή του σε τμήματα της Εγνατίας οδού «Θεσσαλονίκη– Σέρρες – Προμαχώνας».

Πρωτοβουλία Γερμανών πολιτών να δοθούν οι αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Γερμανοί πολίτες καλούν τη χώρα τους να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις.
"Γερμανία ανάλαβε τις ευθύνες σου", λέει η πρωτοβουλία Γερμανών πολιτών που ζουν στα Χανιά.
Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, το οποίο επικαλείται τα "Χανιώτικα Νέα" οι Γερμανοί πολίτες εγκαλούν τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση για τις τελευταίες δηλώσεις της απόρριψης των αποζημιώσεων που αξιώνει η Ελλάδα για όσα δεινά υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής, τα αναγκαστικά δάνεια, τις αρπαγές και τα εγκλήματα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος φτερωτός δεινόσαυρος που υπήρξε ποτέ

Είχε μήκος όσο ένα λεωφορείο. Ζύγιζε περισσότερο από 1.600 κιλά. Το σώμα του ήταν καλυμμένο με όμορφα πολύχρωμα φτερά, που το κάθε ένα ξεπερνούσε τα 25 εκατοστά. Το άνοιγμα των φτερών του, ήταν εντυπωσιακό και δημιουργούσε μια τεράστια σκιά όταν τα άνοιγε. Μέχρι σήμερα η ύπαρξη του ήταν άγνωστη. Οι επιστήμονες έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν ανακάλυψαν τα απολιθώματα του...

Θα πνιγεί και πάλι στα σκουπίδια η πόλη;

Πάσχα με σκουπίδια στους δρόμους κινδυνεύουν να περάσουν οι Θεσσαλονικείς, ενώ από χθες βουνά σχηματίζουν τα απορρίμματα σε πολλές γειτονιές της πόλης. Η απεργία των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ, που συνεχίζεται και αύριο, είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνεται η αποκομιδή, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνέχισης του αποκλεισμού μέχρι και τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Ηürriyet " Aς επιστρέψουμε στην Κων/πολη"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
« Άιντε να επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Hürriyet που αναφέρεται στο κάλεσα του Έλληνα δημοσιογράφου Αλέξανδρου Μασσαβέτα ο οποίος ζει στην Κων/πολη και καλεί του εκδιωχθέντες ομογενείς να επιστρέψουν στη γενέτειρα τους.

Χειμωνιάτικες μέρες μέχρι την Ανάσταση

Με χειμωνιάτικο σκηνικό ανοίγει η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς πολικές αέριες μάζες εισβάλλουν στην Ελλάδα από τις βόρειες σκανδιναβικές χώρες και επηρεάζουν τον καιρό σε ολόκληρη τη χώρα.
 Της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ Απάτη εκατομμυρίων ευρώ

Με δέλεαρ τα προγράμματα του ΕΣΠΑ εταιρεία της Θεσσαλονίκης φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες μικροεπενδυτές, στους οποίους έταξε επιδοτήσεις για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανάπτυξη σαλιγκοκαλλιέργειων.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ρομπέρτο Μπενίνι: (βίντεο).«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Ολος ο κόσμος, η Ευρώπη, χρωστάνε στην Ελλάδα».

«Μπουονασέρα πρίντσιπε!» κραύγασαν κοντά 2.000 άτομα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τον Ρομπέρτο Μπενίνι. Η αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με χωρητικότητα περί τα 650 άτομα, ξεχείλισε από κόσμο (πολλοί έμειναν απ’ έξω) σε μια τελετή με τέτοια πολυκοσμία που οι τοίχοι της είχαν να δουν από την εποχή που ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος ανακοίνωνε τα ευρήματα των βασιλικών τάφων της Βεργίνας (1977).

Φανάρια τέλος στην περιφερειακή!

Πέρα από την αύξηση της ταχύτητας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της περιφερειακής οδού, με την αναβάθμισή της θα αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας του δρόμου, που σήμερα είναι επικίνδυνος

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»