Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Νέο φως στις γενετικές αιτίες του αυτισμού

Παρουσιάστηκαν στο περιοδικό «Nature».
Τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες ανακοίνωσαν νέα ευρήματα για το γενετικό υπόβαθρο του αυτισμού κι εντόπισαν αρκετές ακόμα μεταλλάξεις γονιδίων που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ενός παιδιού να εμφανίσει τη συγκεκριμένη διαταραχή. Επίσης ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος αυτισμού αυξάνει για το παιδί, αν η ηλικία των γονέων, ιδίως του πατέρα, είναι άνω των 35 ετών. Οι πατέρες έχουν τετραπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις μητέρες να «περάσουν» στα παιδιά τους ένα τέτοιο γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού πέντε έως είκοσι φορές.

ΗΠΑ: Έβγαλαν «στο σφυρί» μια πόλη!

Όπως είναι... επιπλωμένη
Πόλη με έναν (αριθμός 1) κάτοικο, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα δημάρχου (δηλαδή είναι δήμαρχος του εαυτού του), πωλήθηκε την Παρασκευή σε δημοπρασία στις ΗΠΑ αντί του ευτελούς ποσού των 900 χιλιάδων δολαρίων. Το Μπιούφορντ, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Πολιτείας Γουαϊόμινγκ, αγοράστηκε μάλιστα από δύο Βιετναμέζους πολίτες, καταλήγοντας σε ξένα χέρια.

Φορώντας τα γυαλιά σας έχετε κινητό και υπολογιστή

Τις πρώτες φωτογραφίες του φουτουριστικού Project Glass δημοσίευσε ο αμερικανικός κολοσσός στο Διαδίκτυο
Tου Δημήτρη Μαλλά "Η"
dmallas@gmail.com

Η σκηνή μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ενας άνθρωπος που φορά ένα ζευγάρι γυαλιά χωρίς φακούς μεν, αλλά στη μία πλευρά να υπάρχει κάτι που μοιάζει με μισή οθόνη και έχει τη δυνατότητα προβολής αντικειμένων και πληροφοριών. Πρακτικά, η οθόνη αυτή είναι το αντίστοιχο της οθόνης ενός smartphone, τα γυαλιά έχουν στο σκελετό τους έναν επεξεργαστή και δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Αμερικανικό μαχητικό F-18 κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή στη Βιρτζίνια

Σώοι οι πιλότοι, ένας τραυματίας
Εκτός από τους πιλότους, τρία ή τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο αλλά δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Το F-18 κατέπεσε στις 12:08 (τοπική ώρα), δηλαδή λίγο μετά την απογείωσή του, από άγνωστα ως τώρα αίτια σε κατοικημένη περιοχή στο Βιρτζίνια Μπιτς, πόλη που βρίσκεται κοντά στη βάση αεροσκαφών Οσιάνα.

Στην Τουρκία κατέρρευσε γέφυρα: αγνοούνται 15 άνθρωποι

 
Στο Βορρά της Τουρκίας κατέρρευσε γέφυρα σε ποτάμι με αποτέλεσμα να αγνοούνται 15 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κατέρρευσε ένα τμήμα μήκους 100 μέτρων από τη γέφυρα και όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες έπεσαν στο ποτάμι αρκετά επιβατικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό λεωφορείο.

Συμπλοκές και ξύλο στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα όταν στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στο οποίο είχε κηρυχθεί για σήμερα απεργία. λόγω απολύσεων, επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν κάποια από τα δρομολόγια...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών του ΠΑΣΧΑ, και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 06 μέχρι και 22 Απριλίου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεων και των μέσων που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.

Πέντε χαράτσια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν για την ακίνητη περιουσία τους: Το ΕΤΑΚ του 2009, την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009, τον ΦΑΠ του 2010, τον ΦΑΠ του 2011 και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012

Συμπλοκή με τραυματίες φιλάθλους στην Θεσσαλονίκη

«ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ» ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Τρία άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, κατά τη διάρκεια συμπλοκής που σημειώθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης στις 00:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η υπέρβαση ήδη έγινε

Στα μέσα Μαΐου θα διεξαχθεί στην Τουρκία το Final-4 της Euroleague στο μπάσκετ και όπως και το 2009 στο Βερολίνο, έτσι και τώρα θα συμμετάσχουν και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Τότε, είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό, το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει και μετέπειτα κατέκτησε και το τρόπαιο, τώρα υπάρχει η πιθανότητα να συγκρουστούν στον μεγάλο τελικό.

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Τι προβλέπει για το Newsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
Οι νοτιάδες που ανέλαβαν δράση από χθες ουσιαστικά προσφέρουν ζέστη, υγρασία, πρωϊνές ομίχλες, λασποβροχές και αφρικάνικη σκόνη. Ο μουντός καιρός προκαλεί εντονα αισθήματα δυσφορίας ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή.

Αργία και πάλι η Μεγάλη Παρασκευή στην Κούβα μετά από μισό αιώνα

Η κυβέρνηση της Κούβας στσαμάτησε τις αργίες για θρησκευτικές γιορτές μετά το 1959.
Μετά από μισό αιώνα οι Κουβανοί γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι καμπάνες ηχούσαν από τις ρωμαιοκαλθολικές εκκλησίες σε όλο το μήκος και το πλάτος της Αβάνας, ενώ οι ντόπιοι είχαν όλο το χρόνο να συμμετάσχουν στη μνήμη της άγιας ημέρας, καθώς είχε δοθεί επίσημη αργία από τις δουλειές τους.

«Γιαούρτωσαν» παρουσιαστή την ώρα του δελτίου. Δείτε το βίντεο

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη γύρω στις 21.20 το βράδυ, στο τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1! Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη γύρω στις 21.20 το βράδυ, στο τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1!
Πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα συνέβη γύρω στις 21.20 το βράδυ, στο τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1, ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο στούντιο.

Το έθιμο με τις Λαζαρίνες.

Ανήμερα των Βαΐων τα παιδιά αναβιώνουν το έθιμο με τις Λαζαρίνες. Μετά την εκκλησία ομάδες κοριτσιών ανά τέσσερα άτομα φορώντας γιορτινά ρούχα και μια πολύχρωμη μαντίλα στους ώμους, κρατώντας στο χέρι το καλαθάκι στολισμένο με λουλούδια της άνοιξης περιδιαβαίνουν τις γειτονιές και τραγουδούν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Απεργία κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ

Μετά τους ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις για τις ημέρες του Πάσχα. Οπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενους στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (ΧΥΤΑ) θα απέχουν από την εργασία τους, το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Απριλίου.