Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κρίμα.Εγκρίθηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με Siemens

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ 164 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Με πλειοψηφία 164 βουλευτών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens, με την οποία η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Η ΝΔ να προωθήσει τη φορολογική επανάσταση

Οι θέσεις που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος, στα βασικά τους σημεία, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικά η πρότασή του για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων-θέση που εδώ και πολλούς μήνες υποστηρίζουμε- δεν είναι μόνο σωστή, αλλά και αναγκαία ώστε όχι μόνο να βγούμε από τη κρίση, αλλά και για να γίνει η Ελλάδα χώρα πρότυπο.

Το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία

Το 2004, όταν ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου με διαδικασία… απευθείας ανάθεσης, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν παρουσίαζαν το Κίνημα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να ανακάμπτει, χωρίς ωστόσο να υφίσταται αντίστοιχη φθορά ή έστω κάμψη η Νέα Δημοκρατία.

Πρωτότυπες επιχειρηματικές προτάσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις που περιλαμβάνουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα, έτοιμα να "βγουν" στην αγορά, κατέθεσαν προπτυχιακοί φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων που διοργανώνει η υπηρεσία Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ιδρύματος.

Μεγάλη Τρίτη κλείνει η Βουλή

Την Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώνεται το νομοθετικό έργο και "κλείνουν" οι εργασίες της Βουλής, ενόψει του Πάσχα. Η προκήρυξη των εκλογών είναι πιθανό να γίνει την Μεγάλη Τετάρτη

"Γρήγορα βήματα για μια Ελλάδα φιλική στις επενδύσεις και την υγιή επιχειρηματικότητα"

 Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την "Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος", ο κ. Σταύρος Καλαφάτης :

Καθίζηση του οδοστρώματος στην Αγίων Πάντων

Σε επικίνδυνο σημείο έχει φτάσει  η καθίζηση στο οδόστρωμα στην οδό Αγίων Πάντων δίπλα από την εκκλησία. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους εποχούμενους

To γράμμα της εγγονής...

«Καλό ταξίδι παππού. Η μαμά και ο μπαμπάς μου θα αγωνίζονται κάθε μέρα μέχρι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι σου...». Αυτό αναγράφεται στο γράμμα που άφησε σήμερα η εγγονή του συνταξιούχου φαρμακοποιού, ο οποίος αυτοκτόνησε χθες στην πλατεία Συντάγματος.

ΕΥΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ Η πρώτη γιορτή των λουλουδιών

Νυχτολούλουδα, γιασεμιά, τριανταφυλλιές, γεράνια και άλλα είδη λουλουδιών… φλερτάρουν με τον επισκέπτη, παρακινώντας τον να φιλοξενήσει κάποιο από αυτά στο σπίτι του. Εντυπωσιακές συνθέσεις σε μία έκρηξη χρωμάτων, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, μοβ, ροζ, απλώνονται στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου.

Η αυτογελοιοποίηση ως κοινοβουλευτική και πολιτική πρακτική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω γράψει τίποτε – πέραν της στενής ειδησεογραφίας – για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το (φουσκωμένο) έλλειμμα.

Το θέμα της διάβρωσης των ακτών της Πελοποννήσου, φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Νίκος Χουντής.

     Ερώτηση Νίκου Χουντή στην Κομισιόν με αφορμή τις καταστροφές στην παραλία του Δερβενίου.
 Το θέμα του κινδύνου διάβρωσης των ακτών της Πελοποννήσου, και ειδικότερα των ακτών του Κορινθιακού, φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στην παραλία του Δερβενίου, όπου ο βυθός κατέρρευσε μέχρι και 30 μέτρα, καταστρέφοντας σπίτια και καταστήματα.

Ν. Νικολόπουλος: «Μονόδρομος τα δραστικά μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού»

Το 2012 θεωρείται ήδη από τους γνώστες του αντικειμένου ότι θα είναι μια εξαιρετικά αβέβαιη χρονιά για τον τουρισμό, που θα επηρεαστεί από την παρατεταμένη διεθνή οικονομική ύφεση, με την Ελλάδα να εισέρχεται από τώρα σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δεκαετή περίοδο προσαρμογής, στη διάρκεια της οποίας καλείται να μετατρέψει την οικονομία της σε ανταγωνιστική οικονομία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.

Σοκ! Και στη Θεσσαλονίκη αυτοκτόνησε 59χρονος για να μη γίνει βάρος στα παιδιά του!

Πρόκειται για έναν 59χρονο βιοτέχνη από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης ο οποίος πριν από μία βδομάδα πήρε το αυτοκίνητο της συζύγου του και βούτηξε στη θάλασσα βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείωμα που άφησε εξηγούσε ότι τα χρέη τον οδήγησαν στην πράξη του,

Ο Παπαδήμος ετοιμάζει διάγγελμα

Η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Λουκάς Παπαδήμος δείχνει ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός δεν έχει πρόθεση να παραμείνει σιωπηλός ή στο περιθώριο, στην τελική ευθεία μιας προεκλογικής μάχης από την οποία ο ίδιος απέχει, ευελπιστώντας να διαδραματίσει ρόλο «εθνικής εφεδρείας», στην περίπτωση κατά την οποία δεν προκύψει αυτοδυναμία.

Γράφουν ιστορία

Τ.Α.Α. Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ. Η νεοφώτιστη ομάδα βόλεϊ της πρωτεύουσας των Κυκλάδων έκανε την μεγάλη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Volleyleague, αφήνοντας εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Οι Συριανοί «άλωσαν» το κλειστό του Ρέντη με 1-3 στα σετ και σε συνδιασμό με τη νίκη τους στον 1ο αγώνα της σειράς στη Σύρο, έκαναν το 2-0 και προκρίθηκαν στους τελικούς.

Η ΕΚΤ επισπεύδει το Μνημόνιο ΙΙΙ

Η χθεσινή τραγικά καταθλιπτική ειδησεογραφία, οδήγησε στο να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, αν όχι στο περιθώριο, εξελίξεις που μας αφορούν άμεσα και αναμένεται να έχουν πρακτικές επιπτώσεις στην εθνική καθημερινότητα την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Πιθανότατα δε, με κάθε άλλο παρά θετική απόχρωση.

Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στην Τουρκία

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε έναν από τους δύο αγωγούς που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο από το Κιρκούκ στο Ιράκ προς στο τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν στη Μεσόγειο και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να κλείσει η ροή του πετρελαίου στον συγκεκριμένο αγωγό, ανακοίνωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος του τομέα της Ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας κ. Γκ. Έτινγκερ.

Στη συνάντηση μετείχε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης.  Mετά τη συνάντηση, ο κ. Στ. Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Λυκουρέντζος απέναντι στους “διαδρομιστές”

Σε μείζον θέμα επιχειρήθηκε από τον συμπολιτευόμενο το ΠΑΣΟΚ Τύπο να αναδειχθεί η φημολογούμενη διαφωνία που είχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του «πρωινού καφέ» στη Συγγρού.

Έλλειψη εθνικής στρατηγικής στη προώθηση του Ελληνικού κρασιού Επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του οινοτουρισμού Ανάγκη μέτρων ενίσχυσης των οινοπαραγωγών Αχαΐας

Είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για την προώθηση του ελληνικού κρασιού πάνω στις αρχές του επιχειρησιακού – στρατηγικού σχεδίου που ο κλάδος των οινοπαραγωγών έχει εκπονήσει ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές και η αύξηση στα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς.

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΨΥΓΕΙΟ» ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ

Οι αρνητικές επιδόσεις του ΕΤΕΑΝ κατά την τελευταία διετία επιτείνουν την κρίση ρευστότητας στην αγορά και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα απόστασης μεταξύ λόγων και έργων. Μια σειρά από εξαγγελίες Υπουργών του ΠΑΣΟΚ για αναβάθμιση του ΤΕΜΠΜΕ (που μετεξελίχθηκε σε ΕΤΕΑΝ) και για χρησιμοποίηση του εργαλείου αυτού, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποδείχθηκαν «έπεα πτερόεντα».

Ανθρωποθυσίες δίχως τέλος

Οι φράσεις που ακούγονται, «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και «ζητώ δημόσια συγνώμη», δεν έχουν κανένα νόημα, το αντίθετο αποτελούν, μέγιστη αναλγησία, και εγκληματικό θράσος, όταν συμπολίτες μας απελπισμένοι, αναλαμβάνουν ΟΛΗ την «ευθύνη» και αυτοκτονούν!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι συγκλονισμένος. Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών. Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα. Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον! Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα! Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»