Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Όπως το είχε προβλέψει ο Εθνάρχης…

Ένα από τα αυταπόδεικτα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που του επέτρεψαν να αναμετρηθεί με επιτυχία με το πεπρωμένο του, και να εξέλθει της μονομαχίας όχι απλώς νικητής, αλλά με το brand-name Εθνάρχης, ήταν η διορατική ματιά που ταξίδευε στο μέλλον, και είχε τη δυνατότητα να βλέπει νωρίς και ξεκάθαρα όσα επρόκειτο να συμβούν.

Έκρηξη στο γραφείο του Σημίτη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 21.00, στον αριθμό 35 της οδού Ακαδημίας, ένα κτίριο στον πέμπτο όροφο του οποίου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη.

Έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 35, έχει πιάσει φωτιά.
Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει στείλει 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.
Ακόμα δεν έχει γίνει αναφορά για τραυματίες, ούτε υπάρχει πληροφορία για την έκταση της ζημιάς.

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας

Ο ηθοποιός δεν είχε προβλήματα υγείας ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με πληροφορίες της κόρης του πέθανε σήμερα το πρωί από πνευμονική ανεπάρκεια.

Εξιχνιάστηκε έγκλημα στο Λαγκαδά

Προσωπικές διαφορές που είχαν με ομοεθνή τους οδήγησαν δύο Πακιστανούς, ηλικίας 33 και 40 ετών στο έγκλημα. Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, σημειώθηκε αιματηρή συμπλοκή στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους δράστες και σε έναν 28χρονο και έναν 29χρονο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο 28χρονος.

Το… δεύτερο ημίχρονο της χρεοκοπίας

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ, και κυρίως την ολοκλήρωση ενός PSI, οι άτσαλοι χειρισμοί του οποίου προκάλεσαν την τεχνητή χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς ξεκλείδωσαν τα CDS στα οποία είχαν ποντάρει οι κερδοσκόποι, επισημάνθηκε εγκαίρως και σε έντονο ύφος, ότι η Ελλάδα δεν διέφυγε τον κίνδυνο.

Παν.Λαφαζάνης - Θοδ.Δρίτσας προς τον Πρόεδρο της Βουλής

«Σταματήστε τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα! Να αποσυρθεί η εκπρόθεσμη και επικίνδυνη Τροπολογία Χρυσοχοΐδη – Λοβέρδου για τους μετανάστες».

Ν. Φωτόπουλος: Αν βρουν σε μένα έστω 1 ευρώ, θα αυτοκτονήσω!

«Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ζητώντας να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών την τελευταία 20ετία «εδώ και τώρα».

Το σήμα του UCK στα όπλα που βρέθηκαν στη Λούτσα

- Δεκάδες πολυβόλα και αυτόματα όπλα
- Βλέπουν παραστρατιωτικές ομάδες πίσω από την “παραγγελία” οι αστυνομικοί
- Πάνω από 100 όπλα ικανά να εξοπλίσουν ... λόχο
Απλά... ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα. Ο προορισμός των όπλων άγνωστος, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται για την εγχώρια αγορά.

Εξιχνιάστηκε ληστεία τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας 54 ετών, ως ο δράστης της ένοπλης ληστείας σε βάρος υποκαταστήματος τράπεζας στην περιοχή της Χαριλάου, που έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, 30 Μαρτίου 2012.

Κιουτσούκης κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΗΛΩΣΗ  του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
 Μπράβο… Μπράβο… Η διαφορά λέει της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ είναι ότι εμείς οι χαρακτηριζόμενοι… σκληροί συνδικαλιστές που αποτελέσαμε “τροχοπέδη” στις προσπάθειες αλλαγών που δρομολόγησε η Ν.Δ. και είμαστε “βαρίδια” του κόμματος, έχουμε πάει στο κόμμα του κ. Καμμένου!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ Ι.LO.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Ο κος Τόμσεν, ο κος Μορς η κα Λαγκάρντ, ο κος Ρεν και οι εμπλεκόμενοι με το πρόγραμμα “Διάσωσης“ της Ελλάδας, οφείλουν να μας δείξουν τα αποτελέσματα πανομοιότυπων προγραμμάτων που έχουν ακολουθηθεί σ΄ άλλες χώρες όπου “εισέβαλε“ το Δ.Ν.Τ. και τι είδους επιτυχία είχαν!!!

Εκτός ψηφοδελτίων ο Τσούρας

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, με σημειολογική αναφορά στην πολιτική κληρονομιά του Γιώργου Γεννηματά, ο Θανάσης Τσούρας, δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν.

Η “Google” μας ξεναγεί σε μουσεία

Την τεχνολογία «streetview», που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη ενός υπολογιστή να περιηγηθεί σε… δρομάκια οπουδήποτε στον κόσμο, αποφάσισε να αξιοποιήσει η «Google», αυτή τη φορά για να προσφέρει μέσω του site «googleartproject.com» εικονικές περιηγήσεις σε διάσημα μουσεία.

Ξανά στο σκαμνί η Τιμοσένκο

Η Γιούλια Τιμοσένκο συνεχίζει να απασχολεί τη Δικαιοσύνη της Ουκρανίας, καθώς στο περιθώριο της ποινής φυλάκισής της σε κάθειρξη επτά ετών, η άλλοτε πρωθυπουργός της χώρας προσάγεται σε νέα δίκη, με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος και φορολογικής απάτης.

Τα Ελγίνεια… δεν κουνιούνται

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» ανήκει στα ΜΜΕ που καθορίζουν την ειδησεογραφία και επηρεάζουν καταλυτικά τη διεθνή, δημόσια ατζέντα. Με τα θέματα που αναδεικνύουν, τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν, και όσα επιλέγουν να… κρύψουν πίσω από την κουρτίνα της καθημερινότητας.
Στη δικτυακή έκδοση της «Guardian» υπάρχει ένα άρθρο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, όπου αναπτύσσεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ρητορική και επιχειρηματολογία, για το βάσιμο των διεκδικήσεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο του πάγιου αιτήματος της Αθήνας να επιστρέψουν τα Ελγίνεια στη φυσική, ιστορική θέση τους, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τα γενέθλια της μνήμης

Το φιλμ της μνήμης, που περνάει μπροστά από τα μάτια κάποιου ο οποίος σκέφτεται την Επανάσταση του 1821, και τον Αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, σταματάει αυθόρμητα στην εμβληματική φιγούρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Να επιδοτηθεί η μερική ή ολική εξόφληση δανείων, νοικοκυριών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, από τα χρήματα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πρόταση Νίκου Χουντή.
Η επιδότηση μερικής ή ολικής εξόφλησης δανείων από τα χρήματα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα είναι όχι μόνο μια πράξη δικαιοσύνης, αφού τα χρήματα προέρχονται από δάνεια που θα τα πληρώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά μπορεί να βοηθήσει στο ξεκίνημα μιας ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία, δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλέσει πολλαπλάσια αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Αυτό ισχυρίζεται, με ερώτηση-πρόταση που κατέθεσε σήμερα προς τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρέν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Και συγχωνεύοντας να κλαις!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ελπίζω να θυμάστε την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα που έχει δρομολογηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου του 2009. Εντάξει, τότε είχαμε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, υπήρχαν και… λεφτά και η τότε αντιπολίτευση προτίμησε να δρομολογήσει εκλογές για να μας σώσει.

Ύποπτες μεθοδεύσεις από τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων Δημιουργούν υπαλλήλους 2 ταχυτήτων

Διακριτική και άνιση εφαρμογή του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου σε οδηγούς ΙΔΑΧ του Δήμου Πατρέων
Έκδηλη είναι η αγανάκτηση από μερίδα υπαλλήλων ΙΔΑΧ, του Δήμου Πατρέων, που ξαφνικά αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης από τη συστηματική εχθρική τους αντιμετώπιση από το Δήμο Πατρέων, και συγκεκριμένα από το γραφείο Προσωπικού.

Το “αυτογκόλ” του Χρυσοχοϊδη

Η διαχείριση της εθνικής πληγής της λαθρομετανάστευσης, είναι ένα θέμα-φετίχ, που μπορεί να κυριαρχήσει στην καθημερινότητα του πολίτη και την προεκλογική ρητορική, ακριβώς επειδή αφορά πραγματικές καταστάσεις τις οποίες βιώνει η κοινωνία, με εντεινόμενη συχνότητα το τελευταίο διάστημα.

Βαρεθήκαμε…

…πόσο μάλλον οι φίλοι του Παναθηναϊκού! Το εναλλάξ επικοινωνιακό παιχνίδι Βγενόπουλου – Βαρδινογιάννη κούρασε. Οι μηνύσεις που έγιναν, οι επόμενες που θα ακολουθήσουν, η μετοχική απραξία, η κρίση ευαισθησίας των παλαιμάχων, η οξύμωρη οργή των οργανωμένων η «Τσακαλιάδα», που δυστυχώς συνεχίζεται, και γενικότερα η γύρω γύρω εικόνα… «παιχνιδικής χαράς» (που λέει και η διαφήμιση) τράβηξε τόσο πολύ που δεν πάει άλλο. Όλα στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Ήμαρτον! Λυπηθείτε μας!

Θέλει… σίγουρα debate το ΠΑΣΟΚ;

Το «νέο ΠΑΣΟΚ», του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του… Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επιθυμεί σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου τέσσερα debates ανάμεσα στον νέο Πρόεδρό του και τον Αντώνη Σαμαρά. Η είδηση έχει… ουρά, καθώς συνοδεύεται με το σχόλιο ότι μέσω των τηλεμαχιών αυτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με τις προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο Μνημόνιο ΙΙ.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

  ΟΙ ΚΟΥ- ΚΛΟΥΞ- ΚΛΑΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

Η κοινή συνέντευξη  του Προέδρου Εργοδοτικής Οργάνωσης με τον κατά κοινή ομολογία “Ανίκανο” και “Aποτυχημένο” εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. κ. Τόμσεν  ήταν προφανώς για τους Έλληνες  εργαζόμενους η “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ”  που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε!!!

Η προέλευση της γνώσης

Η ΘΕΩΡΙΑ της γνώσης έχει για αποστολή να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο συντελείται η επαφή του ανθρώπου με τον εξωτερικό κόσμο. Η έννοια της επαφής είναι έννοια σχέσεων σε κυκλικό διάγραμμα, που διαγράφεται γύρω από κάθε ανθρώπινη μονάδα που αισθάνεται, νοεί, σκέπτεται και γνωρίζει. Το φαινόμενο αυτό είναι φυσικό, λειτουργικό, σαν τις λοιπές λειτουργικές αρθρώσεις της αυτής ύπαρξης, που όλες μαζί δίδουν τη συγκεκριμένη μορφή σε κάθε ύπαρξη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τη διακρίνουν από τις άλλες υπάρξεις, όπως και βιολογικά καμία δεν μοιάζει της άλλης.

Στον Σαμαρά η εθνική αποκατάσταση

Οι παρεμβάσεις των ξένων οικονομικών συν-εταίρων μας, στην Ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα ..δίχως τελειωμό.
Έχουν άποψη και την εκφράζουν ωμά ως διαταγή, τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τα πολιτικά θέματα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Παρέμβαση Γιάννη Μίχα για το ΣΕΦ

Την ανάγκη άμεσης βελτίωσης της εικόνας και της εν γένει κατάστασης που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ανέδειξε σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Η Ελλάδα στη δίνη του αριστεροδεξιού λαϊκισμού

Αν συνεχίσουν ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων τον ολισθηρό κατήφορο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, ειλικρινά δεν θα ήθελα να σκέφτομαι πως θα εξελιχθούν οι εκλογές και πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί. Ο ένας καλεί ουσιαστικά τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να πυροβολούν όποιον απειλεί τη ζωή του.

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Η Βάσω Παπανδρέου μίλησε για «εγκλήματα» που διεπράχθησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου, για να δεχθεί την κριτική «ανωνύμως» πως όσα είπε σχετίζονται με την «πρωταπριλιά». Κοινώς είναι «αστεία». Ειλικρινά δεν γελάσαμε με το… αστείο. Διότι δεν φθάνει που μας οδήγησαν σ’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, θεωρούν κι από πάνω ότι οι πολιτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ορθοί!

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

«Μόνο με ανάπτυξη θα κρατήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες όρθιους. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: πρέπει να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση, να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Τοποθετούμαστε με ρεαλισμό. Οι θυσίες πρέπει επιτέλους να πιάσουν τόπο, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα. Θέλουμε να διώξουμε την κατάθλιψη από τους Έλληνες».

Ο Σαμαράς κατεβαίνει στο Αιγάλεω

Το Λεκανοπέδιο Αττικής είναι ο φυσικός χώρος της μεγάλης πολιτικής μάχης των εκλογών που έρχονται, με τον Αντώνη Σαμαρά να δίνει έμφαση ιδίως στη Β’ Αθηνών. Τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΛΟΜΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ… «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΤΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μετά την εργολαβία της κατασυκοφάντησης και σπίλωσης των λειτουργών υγείας γιατρών και φαρμακοποιών, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, στο στόχαστρο έβαλε και τους συναδέλφους του βουλευτές, ανακοινώνοντας ότι δέχεται πιέσεις για άρση του μέτρου της στέρησης του δικαιώματος συνταγογράφησης που επεβλήθη από τον ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς για συνταγογραφικές παρατυπίες.