Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δικαστικό θρίλερ με τα cds!

Γιατί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αρνείται να επικυρώσει την αρχειοθέτηση.
Σε πολιτικοδικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η περιβόητη υπόθεσης των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) η οποία συνδέθηκε με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης επικαλούμενος λόγους «ευπρέπειας» αρνείται να επικυρώσει την αρχειοθέτηση της.

Το τελευταίο “όχι” της Ελλάδας…

Μια χώρα η οποία υποχρεώνεται από τη ζώσα εθνική πραγματικότητα, να καταφεύγει σε παραδείγματα της πρόσφατης ιστορικής μνήμης, για να ανακαλύψει εστίες εθνικής αξιοπρέπειας, είναι μια χώρα σε προϊούσα κρίση.

Τότε που η Ελλάδα είχε φωνή…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο «όχι» της Ελλάδας, με την άρνηση της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι η χώρα μας είχε τότε φωνή και παρέμβαση σε διεθνές επίπεδο.

Καπιταλισμός και κοινωνική συνοχή

Καπιταλισμός και κοινωνική συνοχή είναι ο τίτλος ενός καινούργιου βιβλίου ,το οποίο κυκλοφόρησε στη Γαλλία από τους καθηγητές Μ. Αmendola και J.L Gaffard το οποίο αναλύει την ουσία της σύγχρονης οικονομικής διαμάχης και δείχνει την κατεύθυνση των επιλογών για τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Επιστρέφει στη ΝΔ ο Κώστας Γκιουλέκας

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας μετά από σχετική ανακοίνωση της Συγγρού. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΝΔ έχει ως εξής:
«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.
Σχετική επιστολή θα στείλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής»

Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκροτούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Όπως ανακοίνωσε ο    Πάνος Καμμένος  στους  Ανεξάρτητους  Έλληνες    προσχώρησε και ο βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης. Η προσχώρηση αυτή δίνει στο κόμμα το δικαίωμα να συγκροτήσει Κ.Ο. με βάση τον Κανονισμό της Βουλής.

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: «Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ»

«Ο πολίτης θα συγκρίνει και τελικά θα δώσει ισχυρή εντολή στη ΝΔ» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο ημερίδας για την οικονομική κρίση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο «Κωνσταντίνος Καραμαλής»
«Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται προς όλους τους έλληνες, με καθαρές προτάσεις, με ενιαίο πολιτικό λόγο και με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στη ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
- Σχετικά με τα ό
σα δήλωσε η κ. Φ. Γεννηματά:
«Η αυτοδυναμία είναι εθνική επιταγή. Από εκεί και πέρα, η χώρα θα πρέπει να έχει την επόμενη μέρα των εκλογών βιώσιμη κυβέρνηση.

Ο ΠΑΝ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τον Ιούλιο του 2009 σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Χρυσοχοΐδης αφόριζε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, δηλώνοντας πως δεν θέλει να δυσφημίσει την Ελλάδα.

Πούλημα της Μακεδονίας (μέσω ΕΛΟΤ) αντί 200 χιλιάδων ευρώ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η δυσφήμηση της χώρας συνεχίζεται με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο, καθώς καθημερινά προστίθενται νέα κεφάλαια εθνικής προδοσίας.
Το πιο πρόσφατο γράφτηκε στις 26 και 27 Μαρτίου – δεν είχαμε καλά-καλά δηλαδή προλάβει να γιορτάσουμε (με τον γνωστό σιδηρόφρακτο τρόπο) την εθνική μας επέτειο.

Κομισιόν: Οι αλλαγές του ποινικού κώδικα και της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν επιλύουν το πρόβλημα της ελευθερίας έκφρασης και δίκαιης δίκης στην Τουρκία

«προσωρινές» κρατήσεις ... που διαρκούν πολλούς μήνες και  χωρίς απαγγελία    κατηγοριών, για δημοσιογράφους, καθηγητές και φοιτητές στην Τουρκία
Απάντηση σε Ν. Χουντή

Πρωθυπουργός (μόνο) ο Σαμαράς

Με αφορμή τα μεταβαλλόμενα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο αναφορικά με την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία στις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν, περισσεύει η… παρα-συζήτηση για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, παρόλο που η Συγγρού έχει ξεκαθαρίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τέτοια σενάρια… περισσεύουν της πολιτικής λογικής και των ρεαλιστικών πιθανοτήτων.

Η στρατηγική του Γιώργου για το μέλλον

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η σφοδρή αντιπαράθεση του Γιώργου με τη Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή την αποστροφή της άλλοτε «σιδηράς κυρίας» του εκσυγχρονισμού, περί «εγκλημάτων» του πρώην πρωθυπουργού κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου, δείχνει ότι ο πολιτικός επίγονος του παπανδρεϊσμού είναι αποφασισμένος… να μην το βάλει κάτω.

Η αρχή του τέλους

Στις 2 Απριλίου του 1453, ο σουλτάνος Μωάμεθ Β΄, που έμελλε να περάσει στην Ιστορία ως Πορθητής, ξεκίνησε την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, που οδήγησε τελικά στην Πτώση της Πόλης. Σηματοδοτώντας την κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την καταδίκη του ελληνισμού σε σκλαβιά για σχεδόν 400 χρόνια. Τέσσερις ολόκληρους αιώνες.

Ο Βενιζέλος πάει… διαδίκτυο

Η εμφάνιση στο «youtube» βίντεο που παρουσιάζουν επαινετικά την πορεία του Ευάγγελου Βενιζέλου τον τελευταίο χρόνο, και ειδικότερα μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του υπουργείου Οικονομικών, το καλοκαίρι του 2011, επιβεβαιώνει ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τις νέες μορφές επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους και ευρύτερα με την κοινωνία των ενεργών πολιτών.

Το ελληνικό πρωτάθλημα του… 39ου

Kαι μαθηματικά λοιπόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Τη στιγμή που, όπως σίγουρα θα διαβάσατε σε κάποιο πρωτοσέλιδο, όλοι άλλοι μετρούν 37 κατακτήσεις. Επίσης θα διαβάσατε «…το 14ο, στα 16 τελευταία χρόνια»! Ή το 14ο, στα τελευταία …26 χρόνια, ίσως…! Αλλά τί σημασία έχει; Ένα πρωτάθλημα που κατέληξε, τελικά, φυσιολογικά στο φαβορί, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση από το περασμένο καλοκαίρι.

Δήλωση κ. Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή τον επικείμενο άμεσο διορισμό των μελών του Δ.Σ. του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τον επικείμενο άμεσο διορισμό των μελών του Δ.Σ. του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και την τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών στον Α.Δ.Μ.Η.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ν. Νικολόπουλος: «Ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης η υγιής επιχειρηματικότητα»

Η τόνωση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην χώρα και θα συμβάλλει στον περιορισμό της ανεργίας, σημείωσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε εργαζόμενους και στελέχη γνωστής βιομηχανίας της Πάτρας, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις και η εθνική μειοδοσία

Δέν γνωρίζω άν στούς ζωολογικούς κήπους όλης τής Γερμανίας ο αριθμός τών πιθήκων φθάνει τούς χίλιους,σίγουρα όμως οί ιθύνοντες τού υπουργείου εξωτερικών τής εν λόγω χώρας έχουν θράσος χιλίων πιθήκων!

Η ανάγκη να αντιδράσει η κυβέρνηση στην ανιστόρητη και ψευδή δήλωση της Γερμανικής κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η δήλωση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία τονίζεται ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα», συνιστά μείζονα πολιτική και ηθική πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Θα αφήσουν την “ελεύθερη ραδιοφωνία” να σιγήσει;

Πριν από 26 χρόνια η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη έσπαγαν την κομματικά κατευθυνόμενη πληροφόρηση της κρατικής ραδιοφωνίας. Οι φιλελεύθεροι δήμαρχοι των τριών πόλεων, Έβερτ, Ανδριανόπουλος και Κούβελας, ιδρύοντας τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «Πειραιάς Κανάλι 1» και «FM 100», άνοιγαν τα ερτζιανά στους πολίτες και το δρόμο της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΔ Ο ΜΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Την ένταξη του στη Νέα Δημοκρατία, από το ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε ο κ. Μάκης Στεργίου, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα με τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και τον Γραμματεά Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Αεροπορική τραγωδία στη Σιβηρία, 29 νεκροί

Αεροσκάφος τύπου ATR-72 συνετρίβη τα ξημερώματα στη Σιβηρία. 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 14 τραυματίστηκαν.
Το δικινητήριο αεροσκάφος μετέφερε 39 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα. Νεότερος απολογισμός της τραγωδίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. "Βρέθηκαν 29 πτώματα, ενώ 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ελικόπτερα", διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο.