Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φέτος

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου και του Taxisnet θα υποβάλουν φέτος τις φορολογικές τους δηλώσεις οι μισθωτοί, καθώς και όσοι αποκτούν εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από αλλοδαπή κ.λπ. στην περίπτωση που το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Σκληρή απάντηση Γλέζου στους Γερμανούς για τις αποζημιώσεις

Ο άνθρωπος-σύμβολο της ελληνικής αντίστασης στους ναζί «κατακεραύνωσε» το ΥΠΕΞ της Γερμανίας για την δήλωσή του ότι η αποζημίωση της Ελλάδας «από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

Το τέλος του διαδικτύου (όπως το ξέραμε)…

Η Αριάνα Χάφινγκτον ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων για τους οποίους η Αμερική εξελίχτηκε πράγματι στη χώρα των μεγάλων ευκαιριών. Αφού απέτυχε στην πολιτική, κατάφερε να διαπρέψει στο διαδίκτυο, διαμορφώνοντας την πιο πετυχημένη πλατφόρμα blogging, το «Huffington Post», που καρφιτσώθηκε με το…

Ο Ντούντα ξέρει…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
«Ο Ζοτς ξέρει…» λένε με στόμφο και συνωμοτικό στυλ κουνώντας το κεφάλι ελαφρώς προς τα κάτω, οι φίλοι του Παναθηναϊκού που σε κάθε δύσκολη στιγμή περιμένουν (ή ελπίζουν) ότι ο Σέρβος θα σκαρφιστεί κάτι και στο τέλος η ομάδα τους θα πετύχει το στόχο της. Είναι τέτοια η σιγουριά, που δεν χωρά αμφιβολία. Αυτό το συναίσθημα έχει «σφυρηλατηθεί» μέσα από άπειρα παραδείγματα αμφισβήτησης, κριτικής με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επιμένει «My way…».

Τι θα κάνει η Ντόρα

Στην έμμεση πρόσκληση επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία, που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, με σχετική αποστροφή του στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», απάντησε άμεσα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μέσω δηλώσεών της στην εκπομπή «Κυριακή με Δράση», της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Πιάτσα ταξί… η Θεσσαλονίκη

Σε απέραντη πιάτσα ταξί έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα, με έντονο μποτιλιάρισμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ολιγόλεπτη ακινησία των αυτοκινήτων.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makhtes.gr

Αναψυκτικά με στέβια αντί ζάχαρης!


Η στέβια είναι ένα φυτό που το εκχύλισμα του φύλλου της είναι έως 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά έχει μηδενική θερμιδική αξία και είναι κατάλληλη για διαβητικούς.
 Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Δολοφονήθηκε πακιστανός μετανάστης στον Λαγκαδά

Σε κύκλους μεταναστών αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τους δράστες της δολοφονίας 26χρονου Πακιστανού σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά.
 Τις αρχές ειδοποίησε 26χρονος ομοεθνής του, ο οποίος τραυματίστηκε, υποστηρίζοντας ότι είχαν πέσει θύματα ληστείας.

Προκήρυξη-μυστήριο με την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο μετρό

Εξονυχιστικά εξετάζει η αστυνομία κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα με το οποίο το “κίνημα 12 Φλεβάρη” αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, τον περασμένο Φεβρουάριο.Στο κείμενο, 7 σελίδων με τίτλο “κοινωνικό ανακοινωθέν”' το οποίο “ανέβηκε” στις 00.38 το βράδυ του Σαββάτου στην ιστοσελίδα και “κατέβηκε” λίγες ώρες μετά, αναφέρονται λεπτομέρειες για την τοποθέτηση της βόμβας.

Ν. Νικολόπουλος: «Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μόνοι μας θα καθορίσουμε τις τύχες του έθνους. Και ενωμένοι θα αντέξουμε».

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτικών και κομματικών στελεχών του Δήμου Πατρέων ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς μας μετέφερε ήδη το μήνυμα των εκλογών :
Η Ν.Δ. είναι σήμερα η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η μόνη δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για τη λάθος συνταγή του Μνημονίου.

Υποχρεωτικοί υγειονομικοί έλεγχοι για λαθρομετανάστες

Τον υποχρεωτικό έλεγχο της κατάστασης της υγείας των λαθρομεταναστών, ανακοίνωσαν στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος, ανακοινώνοντας την δημιουργία ειδικών χώρων στα νοσοκομεία για όσους πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα και τον έλεγχο των αλλοδαπών από κινητά συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης έχει ανακοινώσει παράλληλα ότι αύριο θα καταθέσει τροπολογία στην Βουλή για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Το “φάντασμα” σεργιανίζει ακόμη εδώ…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η επική πρόκριση των «τρομερών μωρών» του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο final four της Κωνσταντινούπολης, επαναφέρει βιαίως τη μνήμη στο 1997 και τη Ρώμη. Στην Αιώνια Πόλη, εκεί όπου ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς και πάλι, βγαλμένος σαν από όνειρο, πέτυχε την πιο εκκωφαντική νίκη ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκό τελικό μέχρι τότε.

Ο Σαμαράς έρχεται για να “ξεβολέψει”

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής», μπορεί να αποδειχτεί το tipping point της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. Υπό την έννοια ότι έρχεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο και κομβικό σημείο, με το νέο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην μπορεί να επανασυσπειρωθεί, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας να παραμένουν στάσιμα, και το κόμμα του Πάνου Καμμένου να εξελίσσεται στον δεύτερο πυλώνα της Κεντροδεξιάς.

Νέα σενάρια για “κόμμα Παπαδήμου”

Το… καλά κρυμμένο μυστικό των πολιτικών παρασκηνίων στη χώρα μας, εστιάζεται εσχάτως στο ισοζύγιο του μέλλοντος ανάμεσα στο νέο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, και ένα κόμμα το οποίο… δεν υπάρχει ακόμη. Το κόμμα του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Στεφανάδης για το Επικρατείας της ΝΔ

Την υποψηφιότητα του διεθνούς φήμης και αναγνώρισης καρδιολόγου Χριστόδουλου Στεφανάδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλλει το «Πρώτο Θέμα» με σημερινό ρεπορτάζ του.

Το σύστημα “αδειάζει” τον Κουβέλη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πριν από περίπου ένα μήνα, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, εμφανιζόταν ως το κόμμα που… λάτρευε η ελληνική κοινωνία. Δημοσκοπικά τουλάχιστον, καθώς όλες οι μετρήσεις την εμφάνιζαν σε θέση δεύτερου κόμματος, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, αρκετά πάνω από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς.

Η κρατική αδιαφορία και η τραπεζική δυσκαμψία πνίγουν τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων Νομών

Κραυγή αγωνίας από τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών
Η πρωτοφανής οικονομική ύφεση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον εμπορικό κόσμο. Το φαινόμενο αυτόν παίρνει δραματικές διαστάσεις ειδικά για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών.

Συναλλάσσονται με δραχμές στην Πηγή Σερρών

Το σκέφτηκαν, το ξανασκέφτηκαν και τελικά μετά από λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι του χωριού Πηγή στις Σέρρες αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους και τη... δραχμή! Είναι το πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Αυτοί που δεν θέλουν τις εκλογές

Τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται η άποψη της αναβολής των εκλογών.
Μια άποψη πού διαχέεται στην κοινωνία με την επίφαση ενός μανδύα προστασίας από το αόρατο κακό. Αυτό πού θα έρθει αν γίνουν σύντομα εκλογές.

Περί ανταγωνιστικότητας…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣΗ κα. Λαγκάρντ δήλωσε προσφάτως, ότι ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 50% υψηλότερος απ΄αυτόν της Πορτογαλίας.
Στο Μνημόνιο II, ως χώρες αναφοράς για τους μελλοντικούς μισθούς στην Ελλάδα, σημειώνονται οι πρώην χώρες της Αν. Ευρώπης.

Η ΝΔ εθνική και όχι κομματική επιλογή

Γιατί χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών; Πάντως όχι για να βολευτούν τα «δικά μας» ή τα «δικά τους παιδιά», γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μήπως για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του ο Σαμαράς; Μα, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αφελής. Ποιος θα διακινδύνευε να γίνει πρωθυπουργός σε μια χώρα που θα πρέπει να βρει τον Ιούνιο κάπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014; Όχι πάντως κάποιος που θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός για να τον γράψει η ιστορία.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει

Η κυβέρνηση που θα προκύψει χρειάζεται αμέσως να ασχοληθεί και να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων από τις τράπεζες.

Η Ν.Δ. ζήτα οικονομική ενίσχυση μέσω μηνύματος

ΣΤΕΙΛΕ SMS: ΝΔ ΣΤΟ 54080





































 

Εντολή της τρόικας: Κόψτε 40% απο τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

- Στα επίπεδα του 2000 θα πρέπει να έχουν υποχωρήσει οι αποδοχές μέχρι το 2014
- Έρχεται κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων
- Κλείνουν φορείς του Δημοσίου και νοσοκομεία
- Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου

Άνοιξαν τα χαρτιά τους - Σαμαράς : Αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές, κάλεσμα στη Ντόρα - Βενιζέλος : Εφικτή η πρωτιά

- Αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές αν δεν μπορεί να σχηματισθεί βιώσιμη κυβέρνηση, δηλώνει ο Α.Σαμαράς που δίνει σήμα επιστροφής και στην Ντόρα Μπακογιάννη
- Ε.Βενιζέλος : Χρειαζόμαστε την Εθνική Ελλάδας για κυβέρνηση
- Διαβάστε τι λένε οι δύο αρχηγοί για τα νέα μέτρα του Ιουνίου, για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους λαθρομετανάστες

Ρωσία: Κυκλοφόρησαν τετράδια για μαθητές με τον Στάλιν

Έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε η κυκλοφορία τετραδίων για μαθητές στα οποία εικονίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν.Τα τετράδια κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο μιας σειράς με τις "μεγάλες προσωπικότητες" της ρωσικής ιστορίας.