Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το Eurogroup έκανε (πάλι) λάθος…

Το γεγονός ότι η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών εξόργισε τόσο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ώστε ο… παθολογικά νηφάλιος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου να μην παραχωρήσει καν συνέντευξη Τύπου για όσα αποφασίστηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, αποτελεί την ελάσσονα παράμετρο του Eurogroup.

Τα… αντισώματα ενός πρωταθλητή

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 στη σειρά των πλεϊ όφ της Ευρωλίγκας κερδίζοντας τη Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ και διόρθωσε το… λάθος που είχε κάνει στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Εχει ενδιαφέρον να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε, αντιμετώπισε και εν τέλει κατάφερε να ελέγξει η ομάδα του Ομπράντοβιτς την κατάσταση στο 24ωρο που μεσολάβησε ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ.

Ο λαός θα αποφασίσει. Όχι ο κ. Τόμσεν

Η έξοδος από την κρίση πρέπει να έχει την ίδια υπογραφή μ’ αυτή που μας οδήγησε στη κρίση. Θέλουμε να πούμε ότι είναι δική μας υποχρέωση- αν θέλετε και καθήκον- η έξοδος, και καμιάς τρόικα. Προφανώς αυτό δεν το έχει αντιληφθεί η πολιτική μας ηγεσία και αφήνει τον κάθε υπάλληλο να λέει ό,τι θέλει και όποτε θέλει.

Με δέκα ανατροπές το νέο φορολογικό

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι προτάσεις της επιτροπής θα πρέπει μέχρι το τέλος Aπριλίου να έχουν λάβει τη μορφή προσχεδίου νόμου, ενώ σε κάθε περίπτωση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί στη Bουλή μέχρι το τέλος Iουνίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Πληροφορούμενος τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του πρώην Υπουργού, Ναυάρχου, Γιάννη Βασιλειάδη, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε:

Ν.Δ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΠΥΛΩΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και ο Γραμματέας Προγράμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις για την οικογένεια, ως  κορμό της κοινωνίας  και πυλώνα κοινωνικής συνοχής.

Τροπολογία για ρύθμιση των κτηνοτροφικών δανείων κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου.

Τροπολογία για την ρύθμιση των κτηνοτροφικών δανείων κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης. Το 2008 λόγω της μεγάλης αύξησης των ζωοτροφών δόθηκε η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να λάβουν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Φωτιά στη Χαλκιδική.

Σε έξελιξη αυή την ώρα πυρκάγια στην χερσόνησσο της Κασσανδρας στη Χαλκιδίκη.Εχουν ηδη καει 40 στρεμματα δασικης εκτασης, ενω στο σημειο εχουν σπευσει ισχυρες δυναμεις της Πυροσβεστικης., καθως και δυο καναντερ που κανουν ριψεις νερου.

Γιατί οι εκλογές τρομάζουν την τρόικα…

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο για να διαγνώσει κανείς πίσω από τις διαρκώς και μονότονα επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της τρόικας, περί της… επικίνδυνης διάστασης που εκτιμούν πως θα έχουν για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές, ότι οι εντολοδόχοι των άλλοτε εταίρων και νυν δανειστών της χώρας θα ήταν ευτυχείς αν η Δημοκρατία τελούσε… υπό αναστολή στην Αθήνα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ «Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

"Κοινωνική Συνοχή σε Περίοδο Κρίσης" είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει αύριο Σάβατο στη Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (Centre for European Studies).

Το δίλημμα της Πυργιώτη

Μπροστά σε ένα δίλημμα… σταδιοδρομίας βρέθηκε το τελευταίο διάστημα η Μαριάννα Πυργιώτη, καθώς η γνωστή δημοσιογράφος και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κλήθηκε να αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει το πόστο της, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική μάχη, στην περιφέρεια της Β’ Αθηνών

Σεΐχηδες για τις ανάγκες της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν εξαιρέσουμε το PSI – το οποίο, ως γνωστόν απέτυχε, διαφορετικά για ποιο λόγο να μετατραπεί σε υποχρεωτικό και να ενεργοποιηθούν τα cds; - η κυβέρνηση Παπαδήμου καθόταν και μας κοιτούσε ακίνητη εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Ο Σγουρός προτείνει την… απαγόρευση του ΠΑΣΟΚ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός έχει στα χέρια του, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, εξουσία λίγο μικρότερη από αυτή του… πρωθυπουργού. Ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δικαιούται δια να ομιλεί για το πώς βλέπει το καινούριο… μοντελάκι που προωθείται υπό τη νέα ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενώ, ως παλιός… ολυμπιονίκης, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, που είχε χορτάσει την Ελλάδα μετάλλια, προτού κατηγορηθεί για ντοπάρισμα, διατηρεί την ευχέρεια να ελίσσεται και να αντέχει στα βάρη.

Ο «πράσινος τραγέλαφος» των μετατάξεων που… δεν έγιναν ποτέ

«Ένα ακόμα “μνημείο πράσινου τραγέλαφου” αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στις μετατάξεις υπαλλήλων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, η οποία μετά από «βάλτωμα» δύο ετών, τελικά φαίνεται πως ναυαγεί, αφήνοντας μετέωρους πολλούς εργαζομένους.

Προεκλογικό “show time”

Το αυτονόητο στην Ελλάδα, γίνεται κεντρικό θέμα, κυβερνητικής πολιτικής πυγμής.
Το καθήκον της πολιτείας να προστατεύει τους νομοταγείς κατοίκους αυτής της πόλης, από λαθρομετανάστες, κακοποιούς, κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών, είναι βοήθημα θλιβερής επικοινωνιακής τακτικής, μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες και φωτογράφους.

Και ο Παπαδήμος… ψηφίζει αυτοδυναμία

Μήπως τελικά και ο Λουκάς Παπαδήμος… ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, και μάλιστα μετά από αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας; Η απορία δεν έχει ρητορικό περιεχόμενο. Είναι βαθιά πολιτική, και προκύπτει από μια σειρά χειρισμών του μεταβατικού πρωθυπουργού, σε συγκεκριμένες στιγμές και αφορμές, που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από… μη πολιτικό.

Έρχεται Μνημόνιο ΙΙΙ

Υποτίθεται ότι μετά από δυο δανειακές συμβάσεις και ένα PSI που οδήγησε για πρώτη φορά μια χώρα σε «τεχνική» χρεοκοπία, η Ελλάδα θα είχε καταφέρει να βάλει… πάτο στο βαρέλι, όπως προέβλεπε βιαστικά, πριν από περίπου οκτώ μήνες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την τότε ιδιότητα του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Πόσοι… υπουργοί Παιδείας υπάρχουν;

Όταν ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Παιδείας «σόκαρε» με την πρότασή του για την καθιέρωση… μόνιμου πολιτικού προϊσταμένου του χώρου της εκπαίδευσης, ίσως του πλέον ευαίσθητου για το μέλλον του τόπου. Για να έχει ο τόπος μέλλον.

…και τώρα, …ΕΛΑ ΜΕΣΑ!!!

Στόχος επετεύχθη! Η σειρά Παναθηναϊκός-Μακάμπι οδηγήθηκε στο 5ο παιχνίδι που θα κρίνει και την πρόκριση στο final four της Κωνσταντινούλης. Από το «καμίνι» του Nokia Arena (Γιάντ Ελιάου) στο «κολαστήριο» του O.A.K.A. Οι Ισραηλινοί έχουν πάρει ήδη μυρωδιά από την ατμόσφαιρα του κλειστού στο Μαρούσι, όχι όμως από ένα κατάμεστο γήπεδο ενός αγώνα που το αποτέλεσμά του θα κρίνει μία πρόκριση.

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Οι δημοσκοπήσεις που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κι αυτές που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες, καταγράφουν ένα ρευστό και σε κάθε περίπτωση ευμετάβλητο πολιτικό τοπίο. Είναι εμφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων διακατέχεται από ανάμεικτα συναισθήματα έναντι του πολιτικού συστήματος. Απ’ τη μια σκέφτεται να τιμωρήσει τα κόμματα, ψηφίζοντας αριστερά και διαμαρτυρόμενους, ενώ απ’ την άλλη αναζητά τη σιγουριά ενός κόμματος που θα εγγυηθεί την ασφάλεια και την σταθερότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ «ΜΕΤΡΑ ΙΟΥΝΙΟΥ»

Υπό την προεδρία, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδρίασε χθες (Πέμπτη) το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος.
Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:
«Για τη λαθρομετανάστευση: Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας.

Αλλαγή χάραξης για να μην γίνει… φέτες η παραλιακή ζώνη της δυτικής Αχαΐας

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να σκύψει με προσοχή πάνω στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας και με τον πλέον άμεσο και πειστικό τρόπο να επαναβεβαιώσει την δέσμευση που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες ηγεσίες για αλλαγή της χάραξης της Πατρών – Πύργου προς το νότο, στο τμήμα του δρόμου μετά την Πάτρα και μέχρι την Κ. Αχαΐα» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους κατοίκων των περιοχών αυτών.

Αλλάζουν όλα στη φορολογία – Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν με το νέο φορολογικό

- Μεγαλύτεροι οι φόροι στα εισοδήματα ως 21.000 ευρώ
- Σημαντική ελάφρυνση για το εισόδημα πάνω από 22.000
- Μειώνεται ο ανώτατος συντελεστής από το 45% στο 40%
- ΠαραδείγματαΤο πρόπλασμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει ως τον Ιούνιο έχει σημαντικότατες αλλαγές.