Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Αλλαγές και ευνοϊκές ρυθμίσεις στο μίνι-ασφαλιστικό

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, επιμέρους ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό όπως η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για όσους εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και μεγαλύτερες γονικές άδειες, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Κ. Πουπάκης προς Τρόικα: "Δε μπορεί ένας ολόκληρος λαός να υποφέρει απλά για να ικανοποιούνται οι υπολογισμοί ορισμένων οικονομολόγων"

"Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ζωές που τα περιθώρια ανοχής και αντοχής τους έχουν εξαντληθεί", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης εκπροσωπώντας - εκ μέρους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων - το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Ομολογία Τρόικα: Σκοπός είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας (150 ευρώ το μήνα).

       Απαντήσεις της Τρόικα σε Νίκο Χουντή.
 Σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν, Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.

Νίκος Νικολόπουλος: "Το εμπόριο ελπίδων με θέματα τους άνεργους πρέπει να πάρει τέλος".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη για τον Ορυκτό Πλούτο στην Ελλάδα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ορυκτό Πλούτο στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έχουμε πάλι «θέμα Φώφης» και… απώλειας μνήμης



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ποτέ μου – και οπωσδήποτε ποτέ τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια – δεν κατάλαβα τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγεται κανείς για τη θέση του εκπροσώπου ενός κόμματος.

Με βάση τις γνώσεις ή την άγνοιά του; Με βάση το υπόβαθρο, την επαγγελματική εμπειρία, την επικοινωνιακή ικανότητα, την ετοιμότητα, την αμεσότητα, την αναλυτική πολιτική σκέψη, την ικανότητα να προβλέπει, να σχεδιάζει, να εκτελεί, το φιλότιμο να νιώθει πως δεν εκπροσωπεί μόνο το κόμμα αλλά τον λαό; Ή με βάση τα ακριβώς αντίθετα;

ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με τα στελέχη υγειονομικών σωματείων και στελεχών του χώρου της υγείας συνεχίστηκαν χθες οι συσκέψεις στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Τα στελέχη ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό της οργάνωσης μας γύρω από την προετοιμασία της προεκλογικής εκστρατείας και κλήθηκαν να συμμετέχουν σε όργανα και επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Λάμπει δια της απουσίας της η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην όλη προσπάΛθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό. Έχουμε, εδώ και μέρες, επισημάνει  ότι καταγράφεται μείωση στις κρατήσεις, ακόμα και από αγορές, που παραδοσιακά προτιμούσαν τη χώρα μας, όπως η Γερμανία. Δεν ασχολήθηκε κανείς.

Νύχτα αποσύρθηκε κατά την εξέλιξη της συζήτησης στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ


Τέλος στα τερτίπια! Εκλογές τώρα! Δηλώσεις της ειδικής αγορήτριας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης απέσυρε όπως όπως το νομοσχέδιο περί οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ μετά την δεδηλωμένη πρόθεση καταψήφισης του από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην… Δημοκρατικής Αριστεράς και υπό την απειλή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Χρυσή Αυγή. Κανένα κέντρο υποδοχής - Καμία ανοχή στην παρανομία



ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Προεκλογικά παραμύθια τα «νέα μέτρα Χρυσοχοΐδη». Θα έχουν την ίδια τύχη με τον «φράχτη του Έβρου» που υποσχόταν ο Παπουτσής

Κανένα «κέντρο υποδοχής» δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Οι μνημονιακοί υπουργοί κάνουν λόγο για τον περιορισμό λίγων χιλιάδων αλλοδαπών, τη στιγμή που ο συνολικός τους αριθμός στη χώρα ξεπερνά κατά πολύ τα 2 εκατομμύρια. Τη στιγμή που τα σύνορά μας στον Έβρο είναι σουρωτήρι και καθημερινά εισβάλουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι περισσότεροι από 300 λαθρομετανάστες.

Μπαλάκι η «βόμβα» του 1 εκατ. μεταναστών

Αγώνας δρόμου για να μη χαθούν τα 250 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Καβγάς ξέσπασε με την ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Την ώρα που η λαθρομετανάστευση αποτελεί βόμβα για τον κοινωνικό ιστό τόσο τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι περιφερειάρχες άρχισαν το παιχνίδι της κολοκυθιάς: «γιατί να έρθουν εδώ και να μην πάνε αλλού;».