Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Από αύριο θερινή ώρα

Από αύριο Κυριακή θα ισχύσει η θερινή ώρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.

Χωρίς αυτοδυναμία, νέες εκλογές

Η πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, στη διάρκεια της οποίας ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, και να μη συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές, έβγαλε ακόμη μια «είδηση», ενδεχομένως πολύ πιο σημαντική.

Μεγάλε Μακρυγιάννη, τι δεν καταλαβαίνεις;

Της Ελενας Ακρίτα
«Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.»
Γιάννης Μακρυγιάννης

Η Ελλάδα χρειάζεται πεισμωμένους πατριώτες

Και όχι "αγανακτισμένους"

Θα ήταν εξόχως αντιαισθητικό και εθνικά απαράδεκτο η επέτειος της 25ης Μαρτίου να αμαυρωθεί με έκτροπα τα οποία θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν οι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» πολίτες.

Εντός κόμματος, εκτός ψηφοδελτίων;

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς τις οριστικές αποφάσεις του για την πολιτική τύχη των διαγραφέντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι καταψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ και είδαν την πόρτα της εξόδου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη συνέχεια ωστόσο ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή, και επέλεξαν να μην μετακινηθούν στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Καραμανλής μπαίνει στη μάχη

Η πολιτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή μέσω όσων δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» ως παραταξιακό μανιφέστο του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 ½ χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών, έρχεται στο κατάλληλο χρονικό timing.

Τι ισχύει για φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις και μείωση φόρου

Η περικοπή των φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το μειωμένο αφορολόγητο όριο και τη νέα φορολογική κλίμακα αυξάνει ακόμη περισσότερο τη φορολογική επιβάρυνση για όλους τους φορολογουμένους.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»