Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ένας Έλληνας μηχανικός επιλέγει για την επιβλέψει του μεγαλυτέρου σιδηροδρομικού έργου του Κόσμου που θα κατασκευαστεί στην Σαουδική Αραβία

Ο κ. Απόστολος Φώλας, πρώην Αρχιμηχανικός του ΟΣΕ, είναι άνθρωπος που επιλέγει,    υστέρα από συζητήσεις και συνεντεύξεις 3 μηνών με τις εμπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες και τους Σαουδαραβικούς σιδηροδρόμους, να αναλάβει  καθήκοντα του Διευθυντή Έργου (Construction manager), για την κατασκευή του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού έργου του κόσμου.

Η αυτοδυναμία ως εθνική ανάγκη

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, ήταν άκρως διαφωτιστική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσδιόρισε την πολιτική ατζέντα με την οποία θα διεξαχθούν οι επερχόμενες πρόωρες εκλογές, ζήτησε από την κοινωνία να τον εμπιστευτεί και να τον οπλίσει με δύναμη για να υλοποιήσει τα σχέδιά του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του, υπενθυμίζοντας ότι θα αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες για την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και ξόρκισε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης που έχει ακουστεί ή γραφτεί.

Το καλαμπούρι των εκλογών

Η ημερομηνία των εκλογών, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων, έχει εξελιχθεί σε κακόγουστο αστείο. Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα. Από τις 19 Φεβρουαρίου «ακατέβατα», φθάσαμε στις 29 Απριλίου και τώρα συζητάμε και την περίπτωση της 6ης Μαΐου, ενώ δεν αποκλείουμε και την 13η του ίδιου μήνα.

Στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης το επόμενο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών

Μετά τη Νεάπολη Κοζάνης σειρά παίρνουν τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.seleo.gr σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής σκοπεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει το επόμενο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών
 Read more: http://www.seleo.gr/



Παραμένει στη Θεσσαλονίκη η μοίρα των Καναντέρ

Στη Θεσσαλονίκη παραμένει η 383 Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών, με έδρα την 113 Πτέρυγα Μάχης, όπως αποφάσισε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα

Η αναπτυξιακή δυναμική της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και ο ρόλος της ως μοχλού ανάπτυξης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Βόρεια Ελλάδα και τη Βαλκανική θα παρουσιαστούν από το διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη στη σημερινή ημερίδα που διοργανώνει η Εταιρεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού.

Η Φώφη “Νο2″, εκπρόσωπος, και στο Επικρατείας

Οι παρασκηνιακές διεργασίες του στενού επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου και οι ζυμώσεις για να βρεθεί δημοσιογράφος ο οποίος θα αναλάμβανε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν καρποφόρησαν, και έτσι το «νέο ΠΑΣΟΚ» θα έχει εκπρόσωπο ένα στέλεχος από τα παλιά, έστω κι αν είναι φρέσκο και λαμπερό.

Οι εκλογές κρίνουν το μέλλον

Η προσέγγιση μέρους της πολιτικής ηγεσίας, του σημερινού Μεγάρου Μαξίμου καθώς και μερίδας του Τύπου αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές, αποκαλύπτει ότι, στο περιθώριο της πρωτοφανούς και πολυεπίπεδης κρίσης που διέρχεται η χώρα, συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στα… αυτονόητα.

Που οδηγεί η σχέση Βενιζέλου-Λοβέρδου

Το βράδυ του Σαββάτου, την παραμονή δηλαδή των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής, που ανέδειξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με συντριπτικά ποσοστά, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ένα κρίσιμο πολιτικό τετ-α-τετ με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Βενιζέλος έτοιμος για… σοκ στο ΠΑΣΟΚ

Σε ριζικές αλλαγές, που θα συνοδεύονται από θεαματικές τομές και δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστα ούτε θέματα –ταμπού όπως το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζει να προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά ωστόσο από τις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν.

Επιχείρηση… διάσωσης της Διαμαντοπούλου

Η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά σε θέση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή της στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εντάσσεται μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να διασώσει πολιτικά την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αθέμιτες διακρίσεις σε βάρος των ΑμεΑ με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες.

Ερώτηση στην βουλή

Με το Ν. 2716/99 (άρθρο 22) καταργήθηκε η διάταξη του Ν. 2072/92 (άρθρο 18,παράγραφος 3) με αποτέλεσμα τα άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες τα οποία εργάζονται ή λαμβάνουν σύνταξη να αποκλείονται από το προνοιακό επίδομα που δικαιούνται.

Ο Σαμαράς τα λέει όλα στον Κοτταρίδη

Μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία εξασφάλισε η τηλεόραση του ΑΝΤ1 δια του Δημήτρη Κοτταρίδη, καθώς στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Μαρία Χούκλη, θα προβληθεί συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στον γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος καλύπτει με επιτυχία το ρεπορτάζ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Όμιλο ΑΝΤ1 καθώς και τον «Ελεύθερο Τύπο».

ΔΗΛΩΣΗ του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ κ. Νικ. Κιουτσούκη

"Ο CELEBRITΙES της πολιτικής  της Μυκόνου και της Αράχωβας ο οποίος  σπανίως  ασχολείται με τα προβλήματα της κοινωνίας και του λαού, μιας και οι θέσεις του άλλους εξυπηρετούν, ασχολήθηκε για μια ακόμη φορά μαζί μου, στην ραδιοφωνική εκπομπή του REAL FM .

Διαχειριστικός έλεγχος στον Ειδικό Φορέα Δασών, ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και αποτελέσματα του ελέγχου, για την περίοδο 2004 – 2008

Κοινή κατάθεση ερώτησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων βουλευτών Π. Κουρουμπλή και Σ. Σακοράφας: Διαχειριστικός έλεγχος στον Ειδικό Φορέα Δασών
Σύμφωνα με καταγγελίες της «Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης», οι οποίες βασίζονται και σε σχετικό πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή, κ. Νικόλαου Λόη, κατά τη διάρκεια των ετών 2004 – 2008, κεφάλαια της τάξης των 71 εκατομμυρίων ευρώ για τη γεωργία και 21 εκατομμυρίων ευρώ για τη θήρα και τους αντίστοιχους λογαριασμούς και κωδικούς του Ειδικού Φορέα Δασών, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν για τους σκοπούς του Φορέα, όπως αυτοί περιγράφονται περιοριστικά στο ν. 3208/ 2003.

Νεκρός ο 24χρονος δράστης στην Τουλούζη

Νεκρός είναι σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ο 24χρονος δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ύποπτος αντιστάθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου στο διαμέρισμά του.

Ν. Νικολόπουλος: «Οποιοδήποτε σενάριο διαχείρισης του χρέους χωρίς νέες επενδύσεις είναι θνησιγενές».

Καλεσμένος της Κίνησης Νέων Οικονομολόγων, στην Αθήνα ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης  ήταν ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, όπου μιλώντας μεταξύ άλλων τόνισε::
«Χάθηκαν δυο χρόνια, όπου η γλωσσολαγνεία υποκατέστησε πράξεις που θα οδηγούσαν την στην μερική απεμπλοκή της χώρας από τη λαίλαπα που βιώνει .

ENISA: Ευρωβουλευτές καταγγέλλουν δυσφήμιση της Ελλάδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ Ι.ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΣΠ.ΔΑΝΕΛΛΗ, Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, Γ.ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΣΕ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΖΟ
Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μ. Σούλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χ.Μ. Μπαρόζο, απέστειλαν οι Ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Ιωάννης Τσουκαλάς, Θόδωρος Σκυλακάκης και Γιώργος Σταυρακάκης, μέσω της οποίας τους ενημερώνουν για ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον Οργανισμό και ζητούν να διερευνηθούν οι επανειλημμένες περιπτώσεις κακής διοίκησης του ENISA και πλημμελούς άσκησης καθηκόντων εκ μέρους του επικεφαλής του Οργανισμού, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ελλάδας, σε σχέση με την έδρα του Οργανισμού στην Κρήτη.

Το φιάσκο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του πρώην Ομίλου Λαναρά οδηγεί στην απόγνωση τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Ερώτηση στην Βουλή
Σε φιάσκο έχουν οδηγηθεί οι απόπειρες «διάσωσης» της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.) του πρώην Ομίλου Λαναρά στις οποίες επιδόθηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από το 2007. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση με ευθύνη τόσο των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες κατέχουν πλέον και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών όσο και των τελευταίων κυβερνήσεων,

Η πρώτη αγωγή ομολογιούχων κατά του ελληνικού δημοσίου κατατέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για 4 ιδιοκτήτες ομολόγων που μετά την απόφαση για "κούρεμα" είδαν τα χρήματά τους να "κάνουν φτερά" και με αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου που κατέθεσαν στο τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητούν αποζημιώσεις που φτάνουν ως και τα 45.000 ευρώ
 
 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Παρακολουθήστε σήμερα το απόγευμα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ στις 20:00, την πρώτη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Οργή και αγανάκτηση ασφαλισμένων του ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο

Δεν έλειψαν και οι Λεκτικές "αψιμαχίες"
Τεταμένο ήταν σήμερα το κλίμα στο υποκατάστημα του ΤΑΠΟΤΕ  Θεσσαλονίκης εξαιτίας της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι μετά την διακοπή επί πιστώσει των φάρμακων από τους φαρμακοποιούς. «Είναι τρίτη ημέρα που έρχομαι και δεν μπόρεσα να εξυπηρετηθώ, οι αριθμοί τελείωσαν στις  8 το πρωί δεν είναι κατάσταση αυτή» μας είπε ασφαλισμένος. 

Ν.Δ: "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ"

Καθώς εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο είναι προφανής η αγωνία του κ. Βενιζέλου να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην περιδίνηση μιας πρωτοφανούς κρίσης και στα πρόθυρα της οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας. Το ίδιο αγχωτική είναι η προσπάθειά του να εμφανίσει τη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών ως επιτυχημένη λόγω της κατάληξης του «κουρέματος» και της δανειακής σύμβασης.

Γραπτή απάντηση Μάριο Ντράγκι σε Νίκο Χουντή για το ενδεχόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Απάντηση με καθυστέρηση ενός μήνα, από τις προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έδωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος ρωτούσε σχετικά με το ενδεχόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ.

Είναι οι «μπάμπουσκες» η λύση;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς οι μέρες περνούν, η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης πλησιάζει και οι μεταπολιτευτικοί κομματικοί σχηματισμοί ολοκληρώνουν τα… γεννοβολήματά τους μια σειρά από ερωτήματα θα αρχίσουν να προβάλλουν όλο και πιο πιεστικά:

Νίκος Νικολόπουλος: Να αποκατασταθούν οι απώλειες των μικροεπενδυτών από το PSI

Παρέμβαση και για τις οφειλές από πιστωτικές κάρτες
Η υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών-κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο PSI, λόγω της ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης, εγείρει μείζον θέμα για τους μικροεπενδυτές με ποσά κάτω 100.000 ευρώ, τονίζει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας παράλληλα από το Υπουργείο να αποκαταστήσει τις απώλειες των μικροεπενδυτών, έστω και με την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων, όπως ο συμψηφισμός με οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει δημοσιογράφο για εκπρόσωπο

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ανέφεραν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται πολύ κοντά στην επιλογή πολιτικού προσώπου για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του «νέου ΠΑΣΟΚ», φαίνεται ότι βουλές του νέου αρχηγού του Κινήματος είναι… διαφορετικές.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικότητας άρχισε χθες (Τετάρτη), από εδώ από τη Θεσσαλονίκη, η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, με την ομιλία του αντιπροέδρου του κόμματος και Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του «Μακεδονία Παλάς».

Γιατί ο Βενιζέλος “ψήφισε” Αγγελούδη

Η φιγούρα του Στέλιου Αγγελούδη δεν είναι άγνωστη για τον εσωκομματικό μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο αθλητικός παράγοντας από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται επί σειρά ετών στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Την περίοδο άλλωστε που ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατελούσε Υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Σημίτη, στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ο Στέλιος Αγγελούδης ήταν Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας-Θράκης στο υπουργείο Πολιτισμού, και σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Δεν είχε άδικο για τον Σημίτη

Δεκαέξι χρόνια μετά την έξοδό του από το Ωνάσειο, και την επιστροφή του στο καταφύγιο της Εκάλης, δύσκολα θα ξεχάσει κανείς την εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου, υποβασταζόμενου, να χαιρετά τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος, και να προσπαθεί να χαρίσει ένα από εκείνα τα χαμόγελα που αποκάλυπταν τον ψυχισμό του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αισιόδοξος για την αυτοδυναμία της ΝΔ εμφανίστηκε, προσερχόμενος στην εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, που έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν.

Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με ασπιρίνη

Μία ασπιρίνη την ημέρα τον καρκίνο κάνει πέρα! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τρεις νέες βρετανικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν χθες
«Θαυματουργή» είναι η δράση της ασπιρίνης κατά του καρκίνου, σύμφωνα με τρεις νέες βρετανικές μελέτες
Μία ασπιρίνη την ημέρα τον καρκίνο κάνει πέρα! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τρεις νέες βρετανικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν χθες.