Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η Αυστραλία δεν ψάχνει για Έλληνες οδηγούς ταξί

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων, που έκαναν λόγο για αυστραλιανό ενδιαφέρον προς την Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων οδηγών ταξί, προχώρησε η πρεσβεία της Αυστραλίας.
"Το επάγγελμα των οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το πρόγραμμα μετανάστευσης", αναφέρει η πρεσβεία της Αυστραλίας, λίγες μέρες μετά την ευφορία που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα, για προσφορά εργασίας σε Έλληνες οδηγούς ταξί.

Το “τεκμήριο της αθωότητας”…

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κατανοήσει ότι το «τεκμήριο της αθωότητας» έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια για το ΠΑΣΟΚ. Διότι όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ αθώο γιατί πολύ απλά δεν βρέθηκε ποτέ ένοχο. Και δεν βρέθηκε ποτέ ένοχο γιατί κάθε φορά όλο και με κάποιο «βούλευμα»- όπως πχ «λεφτά υπάρχουν- την έβγαζε καθαρή.

Πόσο δίκιο είχε ο Μητσοτάκης

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το έλεγε με συμπάθεια, περίπου με στοργή, σα να ήθελε και να τον προστατέψει: «είναι καλό παιδί ο Γιώργος αλλά δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά».
Πολλοί πίστευαν τότε πως ο Ψηλός παρίστανε τον προφήτη, πως υποτιμούσε το γιό του αιώνιου αντιπάλου του Ανδρέα, πως ο ίδιος δεν ήθελε να τον δει πρωθυπουργό.
Τίποτα από όλα αυτά. Ο πολύπειρος πολιτικός, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να φτάσει σε μια σύντομη πρωθυπουργία, δεν προφήτευε. Προειδοποιούσε. «Το παιδί δεν κάνει για πρωθυπουργός»!

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ

Η παρθενική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που τον εξέλεξε αρχηγό, είχε όλα τα στοιχεία που θα περίμενε κανείς. Προσπάθησε να συσπειρώσει, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, έθεσε στο περιθώριο την Αριστερά, υπεραμύνθηκε της προσπάθειας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να σταθεί η χώρα όρθια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Την ανησυχία του αλλά και τη πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες των καταθετών, των μερισματούχων, των εργαζομένων αλλά και των συνεργαζομένων της Αχαϊκής Τράπεζας, μαζί με τους οποίους συσπειρώνεται το σύνολο των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων της Αχαίας, εξέφρασε εκ νέου ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Ι. Νικολόπουλος,

Στο τέλος του 2013 θα είναι έτοιμο το «νέο» αεροδρόμιο

Στο τέλος του 2013 υπολογίζεται να παραδοθεί σε χρήση ο νέος διάδρομος προσαπογειώσεων του αεροδρομίου "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου είναι σε εξέλιξη.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ούτε μία οικοδομική άδεια εδώ και ένα μήνα!

Κολλημένες είναι οι διαδικασίες έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών εδώ και έναν μήνα, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ανέτοιμο να εφαρμόσει το νέο πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

3.000 αγροτεμάχια «προίκα» σε νέους αγρότες και ανέργους

Περισσότερα από 3.000 αγροτεμάχια σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα διαθέσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε νέους αγρότες, άνεργους και επιστήμονες (γεωπόνους), στο πλαίσιο του προγράμματος διανομής γεωργικής και κτηνοτροφικής γης.
 Της Φανής Σοβιτσλή
Fanisovi@gmail.com

Ο Σαμαράς μπροστά στην Ιστορία

Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ουσιαστικά ένα εκκωφαντικό προσκλητήριο επαναδραστηριοποίησης, για όλα τα πολιτικά κύτταρα της Κεντροδεξιάς.

Ο Δατσέρης σε ρόλο… Τσουκάτου

Όσο περνούν οι μέρες, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τους ρόλους, κεντρικούς και περιφερειακούς, που θα αναλάβουν στελέχη τα οποία βρέθηκαν επί σειρά ετών στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Νέα επίθεση Κιουτσούκη σε Σπηλιωτόπουλο

Σε δήλωση του ο Προέδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νίκος Κιουτσούκης αναφέρει: "  Στην εκπομπή της ΝΕΤ ο …απαίδευτος κ. Σπηλιωτόπουλος που από τα θρανία βρέθηκε “ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ” ξανατόλμησε να μιλήσει για την εξυγίανση του ΟΣΕ!!!

“Κληρονομιά εθνικής συνεννόησης”

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε τα εξής:

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

Μετά από έξι καταιγιστικούς μήνες για την Ελλάδα ο κατάλογος με τα μεγάλα έργα που γίνονται στην Ελλάδα κάνει την τέταρτη του εμφάνιση στην ιστοσελίδα. Σήμερα παρουσιάζουμε τον ανανεωμένο κατάλογο με τα μεγάλα υπό κατασκευή έργα. Να θυμίσουμε πως κάθε έξι μήνες, μέσα Μαρτίου και μέσα Σεπτεμβρίου, παρατηρούμε τόσο την εξέλιξη των μεγάλων έργων όσο και τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνονται κάθε φορά.

Μετρήσατε σωστά; Μήπως ήταν πάνω από 100%;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το σταλινικό ποσοστό που εξασφάλισε την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σ’ αυτή τη διαδικασία που ουδέποτε κατάλαβα – καθώς πρόκειται για μια παράδοξη και από τη φύση της αμφισβητούμενη επιχείρηση νομιμοποίησης, μια και οι κανονικές εκλογές προϋποθέτουν την ύπαρξη εκλογικών καταλόγων, φακέλων, λευκών, υπογραφών δικαστικών αντιπροσώπων και όλα τα σχετικά.

Νίκος Νικολόπουλος: «Αβοήθητη και ΄΄ευάλωτη΄΄ η Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια»

Ο πρόσφατα εκλιπών πρώτος Πρόεδρος της FYROM, Κίρο Γκλιγκόρωφ, είχε δηλώσει (10/7/1993) στην τεχνική εφημερίδα «GESKY DENIK» την ύπαρξη μειονότητας 100.000 Ελλήνων στην χώρα του, επικαλούμενος τότε «στατιστικές μελέτες», τις οποίες ουδέποτε βεβαίως είδαμε και κυρίως δεν αποδείχτηκε ή δεν διερευνήθηκε η εγκυρότητα τους.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens

·        Ν. Χουντής: «παράνομος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφού εμποδίζει την περαιτέρω διερεύνηση των σκανδάλων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεσμεύσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει περαιτέρω την παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που συνδέεται με τα σκάνδαλα της Siemens»

ΣΤΕΙΛΕ SMS: ΝΔ ΣΤΟ 54080

Ο Σαμαράς χτίζει ευρωπαϊκό μέτωπο

Με τον αέρα του πολιτικού ηγέτη ο οποίος δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, καθώς εκείνος είχε προβλέψει νωρίτερα από τον καθένα και με ένταση ότι το Μνημόνιο και οι πολιτικές του θα εμβάθυναν την κρίση της ελληνικής οικονομίας, ο Αντώνης Σαμαράς ταξιδεύει στο τέλος της εβδομάδας στην Ιβηρική Χερσόνησο, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις κορυφής στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η “γύμνια” και οι τακτικισμοί

Τα απαράδεκτα και θλιβερά έκτροπα που συνέβησαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός αντικατοπτρίζουν πλήρως τη διοικητική «γύμνια» και το χάος που επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Όλη την εβδομάδα γνώριζαν οι πάντες ότι θα γίνουν επεισόδια. Οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν προαναγγείλει ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο ΟΑΚΑ. Κι όμως κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να τα αποτρέψει.

Σεμινάρια: «Πως ένα έθνος γίνεται αποικία»…

Ανακούφιση για το πανελλήνιο, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος, δεν θα αποσυρθεί.. τελείως. Τουλάχιστον αυτοβούλως.
Θα διοργανώσει σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλες κοσμοπολίτικες φιέστες, για να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία του ως πρωθυπουργού, αλλά κυρίως για να παρουσιάσει τον πλούτο της χώρας, ήτοι, δημοκρατία και ιστορική παράδοση, σε ξένους μαθητευομένους ηγέτες.

Το πραγματικό πρόβλημα

Το πραγματικό πρόβλημα το οποίο θα κληθούν να λύσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους είναι αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη ή αν θα φύγουμε. Προφανώς το διακύβευμα είναι η ευρωπαϊκή μας προοπτική και οι αναμέτρηση θα γίνει σ’ αυτή τη βάση. Μεταξύ των ευρωπαϊστών και των αντιευρωπαϊστών. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν μικροκομματικές επιδιώξεις προς άγραν ψήφων.

Ν.Δ. Σημεία Πολιτικού Λόγου της Γραμματείας Πολιτικού σχεδιασμού

Η επόμενη ημέρα από τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου.

Κάκος vs Μποροβήλος

Τα γεγονότα της Κυριακής στο Ο.Α.Κ.Α. είναι πλέον ιστορία. Μαύρη σελίδα της ιστορίας του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι επόμενες μέρες φέρνουν στην δημοσιότητα συνομιλίες του παρασκηνίου, προθέσεις αναβολής του παιχνιδιού, που τελικά δεν έγιναν πράξη, ανεπιβεβαίωτες και μή πληροφορίες που διαβάζουμε δεξιά και αριστερά.

Ο Γιώργος… εκ βαθέων

Απαλλαγμένος από το βάρος του φορτίου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που παρέδωσε και τυπικά το μεσημέρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια μέρα μετά την πανηγυρική εκλογή του τελευταίου στην προεδρία, ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναέγινε… Γιώργος.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Γράφει ο Παρασκευάς Πουρλιάκας
Η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ;;;; ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;; πρέπει αμέσως όπως προκύπτει από τη συμφωνία με τους δανειστές να λάβει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ύψους 14 δις ευρώ.

Ν. Νικολόπουλος: «Οι Έλληνες θέλουν την ευρωζώνη και θέλουν μια σταθερή διακυβέρνηση της χώρας»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πια ένα κόμμα του ‘’ρετιρέ’’. Έχει χάσει την επαφή του με τα κοινωνικά στρώματα που κάποτε εκπροσωπούσε. Έχει μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα κρατικών στελεχών. Γι αυτό και καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρικ όπως το πόσοι ψήφισαν για πρόεδρο του κόμματος.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγκέντρωση παλιννοστούντων Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ καλεί τα μέλη αυτής της ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας να προσέλθουν στη συνάντηση για να συζητήσουν με τα στελέχη της τα προβλήματα και τα θέματα που τους απασχολούν.

TA Δ Η Μ Ο Σ Ι A Κ.Τ.Ε. Ο. ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Ερώτηση στην βουλη
O τεχνικός έλεγχος των οχημάτων  αποτελεί  σημαντική δημόσια λειτουργία  που έχει σχέση με  την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Μέσω του τεχνικού ελέγχου   βελτιώνεται :
  • Η μηχανική κατάσταση των κυκλοφορούντων οχημάτων
  • Προστατεύεται το περιβάλλον.
  • Αυξάνονται τα έσοδα του δημοσίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γραφείο Αποδήμων και Ετεροδημοτών λειτουργεί στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Στελέχη του βρίσκονται καθημερινά από τις 10.00-13.00 και από 17.30 – 20.30 στον 4ο όροφο των κεντρικών γραφείων της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητρ. Ιωσήφ 8.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤ.ΔΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεκλογική συγκέντρωση, στο πλαίσιο της εξόρμησης της ΝΔ για την προβολή των θέσεων της στην ελληνική κοινωνία, διοργανώνει η ΝΔ Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος και Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.