Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο νεκρός Πατριάρχης κηδεύτηκε στον θρόνο του!

Το άψυχο σώμα του Προκαθήμενου της Εκκλησίας των Κοπτών, Σενούντα Γ', σύμφωνα με το πρωτόγνωρο τελετουργικό, είχε τοποθετηθεί στον επισκοπικό θρόνο μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αμπασίγια του Καΐρου.

Για να θυμόμαστε τι χάσαμε

Στις 18 Μαρτίου του 1996, ο ποιητής του Αιγαίου, της Ελλάδας και της Ευρώπης έφευγε από κοντά μας, όταν σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του. Η καρδιά όσων διαβάζουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη βέβαια, συνεχίζει να χτυπά δυνατά. Κατανοώντας πόσο κοντά μπορεί να φέρει η ποίηση το μέλλον. Αφού πρώτα έχει κατανοήσει το παρελθόν, και έχει διαβάσει σωστά το παρόν.

Η αυτονόητη λύση

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει βαθιά πληγωμένο από τη σημερινή διαδικασία εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του. Όχι τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο, εκεί άλλωστε η συμμετοχή που επισήμως δίνεται, φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αλλά σε επίπεδο κοινωνίας.

“Ψήνεται” προσέγγιση Καμμένου-Δημαρά

Σε φάση προχωρημένων διεργασιών και ζυμώσεων βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς ο Πάνος Καμμένος επιδιώκει συναντήσεις με σειρά προσωπικοτήτων από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, για να διευρύνει τον κύκλο επιρροής του νέου κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να αλλάξει

Κάθε εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε από μόνη της, ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία. Όχι μόνο της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, αλλά συνολικά της χώρας. Κάποιοι απογοητευμένοι βέβαια, θα επεσήμαναν ότι σε κάθε εκλογή, το ΠΑΣΟΚ χάνει και ένα κομμάτι του εαυτού του. Της ψυχής του.
Αυτό συμβαίνει, επειδή… μετά τον Ανδρέα, το χάος.

Σχέδιο απομόνωσης του “νέου ΠΑΣΟΚ”

Μετά τη σημερινή, τυπική εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκινά μια καινούρια περίοδος αυτοπροσδιορισμού του Κινήματος στον σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό άξονα.
Περισσότερο ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζει το πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν το ΠΑΣΟΚ τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία κινούνται στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που βλέπουν ότι έχουν μια μοναδική ιστορική ευκαιρία, να απομονώσουν το Κίνημα το οποίο κυριάρχησε στη συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική δεξαμενή επί δεκαετίες.

Ν. Νικολόπουλος: “Οι Έλληνες κάηκαν πολλές φορές από τα «παχιά λόγια». Και τώρα ζητούν τρία πράγματα: Ζητούν Αλήθεια, Ζητούν Ελπίδα, Και αναζητούν αυτόν πουν θα τους πει την Αλήθεια και θα τους δώσει Ελπίδα”

Σήμερα στο Λασίθι στην συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ του Νομού.
 “Ζήσαμε δύο χρόνια γεμάτα ψεύδη, από την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και των Υπουργών του, αναποτελεσματικότητα και αποδόμηση της Ελληνικής κοινωνίας. Η φτώχεια, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η ανεργία, έγιναν καθημερινές εικόνες. Σε αυτά τα δύο χρόνια, μόνο η ΝΔ με δυνατή φωνή, γεμάτη αγωνία είπε την αλήθεια :

Οι ταινίες που βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης

Οι ταινίες "Encardia, η πέτρα που χορεύει" σε σκηνοθεσία του Άγγελου Κοβότσου και "Ιταλία: αγάπα την ή παράτα την" σε σκηνοθεσία Γκούσταβ Χόφερ και Λούκα Ραγκάτσι βραβεύτηκαν στο 14ο φεστιβαλ.

Η ανεργία θα ξεπεράσει το 22% το 2012

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία, με εκτιμήσεις Ινστιτούτου Εργασίας - ΓΣΕΕ να κάνουν λόγο για ανεργία που θα ξεπεράσει το 22% μέσα στο 2012.
Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να κινηθεί από 1.200.000 έως και 1.300.000.