Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: «Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος»

Κεντρικός ομιλητής στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας
 Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.

Το σχέδιο για να μας πάνε στο Μνημόνιο…

Η πρόσφατη θορυβώδης εξέλιξη με την άσκηση ποινικής δίωξης από την πλευρά της Εισαγγελίας κατά αγνώστων, για σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είναι από μόνη της θέμα το οποίο θα απασχολούσε υπό άλλες συνθήκες την καθημερινότητα μιας χώρας που διαισθάνεται ότι γνωρίζει τελικά πολύ λιγότερα από όσα συμβαίνουν.

Η ομάδα Βενιζέλου… αυτοδιαλύεται

Ο Γιάννης Δατσέρης είναι ένα από τα στελέχη που βρέθηκαν διαχρονικά στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, με ήθος και συνέπεια. Στάθηκε δίπλα στον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στις δύσκολες ώρες που ακολούθησαν την ήττα στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, την τεταμένη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου που τον απέτρεψε από το να δημιουργήσει αυτόνομη τάση, και φυσικά μετά από την πολιτική υποβάθμιση της τοποθέτησης Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Η Όλγα “στρίμωξε” τον Χρυσοχοϊδη

Την προσπάθεια δημιουργίας εικόνας … επιστροφής στον νόμο και την τάξη, την οποία υποσχέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη δική του επιστροφή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήρθε να αμφισβητήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, μερικές μόλις μέρες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Καμίνη για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας.

Οι Επίλεκτες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του χρέους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων στον Ασπρόπυργο και στο Μεγάλο Πεύκο.
O κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και να συνομιλήσει με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν την θητεία τους εκεί.

Αιτία και αποτέλεσμα

O Ολυμπιακός έχασε ιστορική ευκαιρία να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο Γιουρόπα Λιγκ, όχι μόνο να γράψει λαμπρή σελίδα στην ιστορία του, αλλά και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιαννίτσης διάδοχος του Βενιζέλου

… όχι φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο η επόμενη διαδοχή αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά, αλλά στο πόστο του Υπουργού Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το “σύστημα” πιέζει για τον Λαλιώτη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τις πρώτες παράπλευρες πιέσεις άρχισε να υφίσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτού ακόμη καλά-καλά αναλάβει και επισήμως καθήκοντα Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πριν δηλαδή από την αυριανή διαδικασία εκλογής.

Ο Βαλβέρδε ευχή και… κατάρα

Ο προπονητής σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, βρίσκεται παραδοσιακά στην πιο δύσκολη και άχαρη θέση. Όταν έρχονται νίκες, οι παίκτες είναι εκείνοι που εισπράττουν τα πρώτα και μεγαλύτερα εύσημα. Όταν το αποτέλεσμα είναι ατυχές, οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως εκείνον.

Η Ευρώπη στο πλευρό του Σαμαρά

Την αλλαγή κλίματος που παρατηρείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα σε επίπεδο Λαϊκού Κόμματος, υπέρ των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Ο Ανδριανόπουλος… τα λέει όλα

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κατ εξοχήν εκφραστής φιλελεύθερων θέσεων στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, που συνειδητά έχει επιλέξει να παρακολουθεί από την «εξέδρα» τις πολιτικές αναμετρήσεις, αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο-εφόσον κληθεί- να συμμετάσχει στο κεντροδεξιό προσκλητήριο.

Πηγή από το ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε τη διόγκωση του ελλείμματος

Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor, φέρεται να ενημέρωσε την ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών, για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του WikiLeaks και δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα".

Απαγωγή πρατηριούχου στα Τρίκαλα

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΟΥΝ 12.5000 ΕΥΡΩ
Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τριών απαγωγέων έζησε χθες το βράδυ ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων από τα Τρίκαλα. Οι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία, κι αφού τον απείλησαν με όπλο τον επιβίβασαν σε Ι.Χ.

Κίνδυνος μη συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Έτος Ολυμπιακών αγώνων και  οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες
αγωνίζονται μόνοι τους για να φθάσουν μέχρι το Λονδίνο
Όπως είναι γνωστό σε όλους το 2012 είναι έτος Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.
Είναι επίσης γνωστό ότι πλέον έχουν μείνει μόνο μερικοί μήνες προετοιμασίας μέχρι τον Αύγουστο, όπου και θα ξεκινήσουν οι αγώνες, στο Λονδίνο.

Αποδείξεις στο σπίτι μετά το περσινό φιάσκο

Στο σπίτι θα κρατάνε πλέον οι φορολογούμενοι τις αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο βιβλιαράκι του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις. Μετά το περσινό φιάσκο στις εφορίες, όταν δημιουργήθηκαν βουνά, αποδείξεων χωρίς ουσιαστικά να γίνει έλεγχος, το υπουργείο αποφάσισε ότι φέτος δεν θα υποβληθούν αποδείξεις δαπανών.