Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

CERN: Η θεωρία του Αϊνστάιν… καλά κρατεί

Λάθος στις μετρήσεις σχετικά με την ταχύτητα των νετρίνων που εντόπισαν Ιταλοί επιστήμονες της ομάδας Opera σημειώνει η CERN.

Ο Ανδρουλάκης… δίνει ψήφους στην Κατσέλη

Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι αρκετά ευφυής για να υποπίπτει σε πολιτικά αυτογκόλ σαν και αυτό με το μέτωπο αντιπαράθεσης το οποίο άνοιξε με τη Λούκα Κατσέλη. Φέρνοντας, εξ αντικειμένου, την Κοινωνική Συμφωνία σε πρώτο πλάνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, και οπλίζοντας το κόμμα των Κατσέλη-Καστανίδη, που αποσχίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, με επιχειρήματα σε βάρος του Μνημονίου.

The Greek Mafia…

Μετά από καταγγελίες επιχειρηματιών, αποκαλύπτεται ο οχετός της μίζας στο υπουργείο υπ-Ανάπτυξης.
Κανείς, ποτέ, δεν είχε ακούσει, πως ορισμένοι εκ των διαχειριστών του δημοσίου χρήματος, εκβιάζουν προκειμένου να μοιράζουν το χρήμα στην αγορά.

Τα παιχνίδια χάνονται (κερδίζονται) στο κέντρο

Όσοι πολιτικοί παρακολούθησαν τον άδοξο αποκλεισμό του Ολυμπιακού θα πρέπει να κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να έχεις τον έλεγχο του κέντρου και τι συμβαίνει όταν τον χάνεις. Στο πρώτο ημίχρονο με Ιμπαγάσα να δημιουργεί και Μανιάτη να κόβει, ο Ολυμπιακός «πετούσε». Με την έξοδό τους η ομάδα κατέρρευσε.

Οι συγκρίσεις προκαλούν θλίψη

Η δεκαετία που προηγήθηκε, αλλά και αυτή που περπατάμε σήμερα, συνθέτουν μια πολιτική περίοδο μακράς και σχεδόν αδιασάλευτης ηγεμονίας των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών ουσιών Παρέμβαση Νίκου Νικολόπουλου στον Υπουργό Υγείας για λήψη μέτρων

Ανησυχητικά τα νέα ευρήματα και στις επαρχιακές πόλεις Καθημερινά πλέον βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων για την μεγάλη έξαρση που παρατηρείται και στην Ελλάδα εμφάνισης νέων κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους τοξικομανείς.

Με ενέσιμο φάρμακο η θεραπεία της οπής της ωχράς κηλίδας

Με μία απλή ένεση κι όχι με χειρουργική επέμβαση θα θεραπεύεται σύντομα η οπή της ωχράς κηλίδας. Η ένεση αυτή περιέχει την ουσία ocriplasmin, η οποία μπορεί να «εξαφανίσει» το 30% της οπής της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι μία πάθηση των ματιών που παραμορφώνει και κάνει θολή την όραση.
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΚΟΡΩΝΕΙΑ Βγαίνουν στη γύρα για κονδύλια

Στη βοήθεια της ΕΕ προσβλέπει πάλι η Ελλάδα για να αναστήσει τη νεκρωμένη σήμερα λίμνη Κορώνεια, όπου προσεχώς αρχίζει η κατασκευή δύο νέων έργων, από τα συνολικά 12 που προγραμματίζονται, τα οποία εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Τοξικός υδράργυρος στο εργοτάξιο του μετρό

Έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους του μετρό Θεσσαλονίκης, ερωτηματικά για τη στάση των υπευθύνων και αντιδράσεις προκάλεσε ο εντοπισμός μικρής ποσότητας μεταλλικού υδραργύρου στο εργοτάξιο του σταθμού της Βενιζέλου.
 Των Φώτη Κουτσαμπάρη,
Νικολέττας Μπούκα

Δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου για την καταδίκη αγροτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών για τα μπλόκα στον Προμαχώνα το 2010.

Δεν έχουν τέλος τα αγροτοδικεία!
Σε πέντε μήνες με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών δέκα αγρότες από τις Σέρρες για τα μπλόκα στο τελωνείο του Προμαχώνα το 2010 με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».
«Η ΝΔ έχει επιλέξει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να κάνει έκπτωση στην εθνική κυριαρχία της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι τα μνημόνια -το πρώτο από τα οποία ψήφισε ο ΛΑΟΣ- στήθηκαν για την κατάργηση του εθνικού κράτους.

Νικ. Κιουτσούκης: “Βαρύγδουπες αερολογίες στο όνομα του έθνους και του λαού”

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου του κ. Βενιζέλου ο  Προέδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νίκος  Κιουτσούκης δήλωσε:

"Όσοι είχαν…την ατυχία να παρακολουθήσουν την Συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών και Υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα έμειναν καθηλωμένοι έως το τέλος, ακούγοντας απίστευτα πράγματα από το στόμα του.

Οι δημοσκοπήσεις και οι… αλήθειες τους

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, οι… αλήθειες της ζωής μας είναι βαθιά υποκειμενικές. Εξαρτώνται από τη δική μας θεώρηση των πραγμάτων, τις παραστάσεις που μας συνοδεύουν ως κιβωτός εμπειριών, τη στόχευση για ένα μέλλον που δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτο. Ίσως, ούτε καν δεδομένο.

Το… τζακ-ποτ της Goldman Sachs με την Ελλάδα

Έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναλλαγή η οποία πραγματοποιήθηκε το 2001 και η οποία επέτρεψε στην Ελλάδα να εμφανίσει μειωμένο το χρέος της ώστε να εισέλθει στην ευρωζώνη, απέφερε κέρδος 600 εκ. € στην Goldman Sachs.

Ο Σαμαράς φτιάχνει ομάδα κρούσης

Στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές, που θα διεξαχθούν το αργότερο στις 6 Μαϊου, ο Αντώνης Σαμαράς συντονίζει μεθοδικά τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας, που θα επιτρέψουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να κεφαλαιοποιήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, και να… τρέξει προς την αυτοδυναμία, που αποτελεί τον βασικό πολιτικό στόχο της.

Ο Δασκαλάκης αναλαμβάνει ρόλο

Στην απόφαση να προχωρήσει στην επαναδραστηριοποίηση ενός στελέχους με σημαντική κομματική προϋπηρεσία, του Μενέλαου Δασκαλάκη, φαίνεται ότι κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, και θα αναθέσει στον άλλοτε Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας σημαντικό ρόλο στην ομάδα κρούσης την οποία διαμορφώνει, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Το μεγάλο “τσίρκο”

Κατακερματισμός των κομμάτων
Στην αφετηρία λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής αναμέτρησης μετράμε κάπου 15 κόμματα. Από αυτά παραπάνω από τα μισά διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες την είσοδο τους στη βουλή. Μεταξύ αυτών και κόμματα αντικοινοβουλευτικά αλλά και κόμματα λαϊκίστικα που πέραν της διαμαρτυρίας τους κατά του μνημονίου, δεν έχουν πρόγραμμα και προτάσεις.

Το ΔΝΤ έβγαλε… ειδήσεις για την Ελλάδα

Μια συνεδρίαση φαινομενικά διαδικαστικού χαρακτήρα, αποδείχτηκε ότι κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε τη συμμετοχή του ΔΝΤ και στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω του Μνημονίου ΙΙ, προσδιορίζοντας το ποσό της βοήθειας στα 28 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τίτλοι τέλους για το ευρωπαϊκό όνειρο

Το μαγικό παραμύθι δεν είχε αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Επιφύλαξε μάλλον το χειρότερο δυνατόν φινάλε με ήττα αποκλεισμό μέσα σε ένα κατάμεστο Γ.Καραϊσκάκης, στο τελευταίο εικοσάλεπτο του χθεσινού επαναληπτικού αγώνα με τη Μέταλιστ. Τελικά, ο τίτλος του «πρέσβη» δεν απονέμεται! Κερδίζεται μέσα από τέτοιες βραδιές σαν τη χθεσινή και ο Ολυμπιακός στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων!

Τελικά ήταν αλήθεια: Μπήκαν και τα Σκόπια στο PSI!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν μελετούσα καλύτερα… ένα τσουβάλι λίρες;
Όπως αποδεικνύεται, η απάντηση στο ερώτημα που είχα θέσει στο άρθρο μου της 20ής Φεβρουαρίου (εδώ) – «Εντάσσονται και τα Σκόπια στο PSI;» - είναι καταφατική.
Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθέτησε (χωρίς τις ψήφους των Ελλήνων ευρωβουλευτών) μια τόσο αρνητική για την Ελλάδα έκθεση προόδου για τα Σκόπια.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η Νέα Δημοκρατία συνέχισε, την Τετάρτη, σε κλίμα ενθουσιασμού, την οργανωτική προετοιμασία για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, με τη σύγκληση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Α΄ Αθηνών στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. στη Λεωφόρο Συγγρού με την παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

«Σήμερα είναι η Ημέρα του Καταναλωτή και βρισκόμαστε εδώ για να επισημάνουμε το γεγονός ότι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, θεωρούμε ότι είναι αφύσικο και, καμιά φορά και προκλητικό, την ώρα που οι μισθοί πέφτουν, οι συντάξεις πέφτουν και υπάρχει βαθιά ανεργία και ύφεση, να βλέπουμε, μαζί με όλο τον κόσμο, ότι πάρα πολλές φορές οι τιμές ανεβαίνουν.

Μία πρώτη νίκη του αγώνα των εργαζομένων στην Coca Cola 3Ε

Δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

Μετά από μήνες αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στην Coca Cola 3Ε κατάφεραν μία πρώτη νίκη απέναντι στην εργοδοσία.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ «ΞΗΛΩΜΑ» ΤΗΕ ΓΡΑΜΜ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια για διαφάνεια στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά.

Η ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

 Σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που προκάλεσαν τη ματαίωση των εκλογών, η ΝΔ Θεσσαλονίκης επιθυμεί να τονίσει τα παρακάτω:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων και Ομοσπονδιών κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πραγματοποίησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ασπροβάλτας ενημερωτικό σεμινάριο για θέματα πρώτων βοηθειών και σεισμών.

Το ΠΑΣΟΚ περισσεύει από το μέλλον

Κάποιο κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που θέλησε ευνοήτως να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε αποκαλέσει πρόσφατα τον Ευάγγελο Βενιζέλο «δωρητή σώματος». Υπονοώντας ότι ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος ουσιαστικά δωρίζει, για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, το προσωπικό πολιτικό υπόβαθρο και εκτόπισμά του, αναλαμβάνοντας την πλέον απεχθή «δουλειά» στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, ακόμη και για… ανέργους.

Η ευφυής ιδέα του Ράιχενμπαχ

Είναι πολύ ευφυής η ιδέα του κυρίου Χόρστ Ράιχενμπαχ, του επικεφαλής των Δυνάμεων κρούσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνοδεύεται κατά τις «επισκέψεις» του στα διάφορα Υπουργεία, στα ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας και σε άλλες Υπηρεσίες, και από Έλληνες κοινοτικούς υπαλλήλους.
Είναι ευφυές κυρίως (αλλά όχι μόνο) γιατί έτσι δίνεται η εντύπωση ότι είναι πραγματικά κοινοτική η διαδικασία της παροχής τεχνογνωσίας και τεχνικής αρωγής. Ως «κοινοτική», επομένως, περιλαμβάνει και Έλληνες κοινοτικούς.

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γερμανούς διανοούμενους

Την έκκληση με τίτλο "Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό Σύμφωνο" που υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας που είναι αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, δημοσιεύει η εφημερίδα Tageszeitung.