Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ρέππας: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με αρνητική αξιολόγηση

Θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος, δήλωσε ο υπ. Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης
Στο ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων αν αξιολογηθούν αρνητικά αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.

15.03.2012_

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το σκηνικό ήταν όσο πιο λιτό γινόταν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άλλωστε, λόγω και της πολύμηνης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών μιας χώρας η οποία εξαρτάται από τις διαθέσεις της τρόικας των δανειστών της, αντιλαμβάνεται ότι η εποχή και η συγκυρία δεν προσφέρονται για… υπερβολές.
«Αρχίζουμε», λοιπόν.

Η Ελλάδα της αυτοχειρίας

Την ώρα που οι επίδοξοι κομματάρχες, στήνουν «κοινωνικές συμφωνίες» και «συμμαχίες», τη μία πίσω από την άλλη, ως σωτήρες ..όχι της χώρας, αλλά του εγωισμού και της υστεροφημίας τους, την ίδια ώρα, άνθρωποι, απελπισμένοι, από την ανεργία και τα χρέη, όλοι τους εξαθλιωμένοι κι απογοητευμένοι, αυτοκτονούν.

Ο Παπαγιάννης απέναντι στην Κοσιώνη

Μια σημαντική ανατροπή στο status quo που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική τηλεόραση, και πιο συγκεκριμένα στον χώρο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, φέρνει η μετακίνηση του Γιάννη Παπαγιάννη στο «Kontra».

Μια… μικρή παρανόηση για τις εκλογές

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και προικισμένους πολιτικούς της γενιάς του. Βαίνει ωστόσο τάχιστα στο να καταγραφεί και ως ένας από τους πλέον άτυχους. Αν είχε κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του 2007, ενδεχομένως και να είχε τον χρόνο αλλά και τα εφόδια για να το αλλάξει πραγματικά. Και να το καταστήσει αληθινά χρήσιμο για τον τόπο.

Ο Λευκός Οίκος θέλει την Ελλάδα… στο δολάριο!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην εποχή της πλήρους παγκοσμιοποίησης ακόμη και των πιο ακραίων σεναρίων, η συζήτηση περί… μεταγραφής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στο νομισματικό σύστημα του δολαρίου, δεν θα έπρεπε να ξενίζει κανέναν. Συνιστά είδηση και το μόνο το γεγονός ότι την καταθέτει δημοσίως ένας σημαντικός οικονομολόγος σαν τον Μάθιου Λιν, ακούγεται στο CNBC και γράφεται στους «Financial Times».

Ακόμη να το χωνέψουν οι Αμερικανοί

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ήταν σίγουρα μια πρωτοφανής ιστορική ειρωνεία: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο άνθρωπος τον οποίο μίσησαν οι Αμερικανοί, επειδή ποτέ δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν, ενώ… δεν χώνεψαν ποτέ ότι τον είδαν να παντρεύεται τη «βασίλισσα» του Κάμελοτ, την Τζάκι Μπουβιέ Κένεντι, άφησε την τελευταία πνοή του, σαν σήμερα στις 15 Μαρτίου του 1975, στο… αμερικανικό νοσοκομείο του Παρισιού.

Σε Επικρατείας ή Β’ Αθηνών ο Κουίκ

Μετά την παραίτησή του από τον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», ο Τέρενς Κουίκ παραδέχτηκε ότι έχει συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο να αναλάβει διευθυντής του Γραφείου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μας είχε προειδοποιήσει για το ΠΑΣΟΚ

Στις 15 Μαρτίου του 2006 έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ράλλης, σε ηλικία 87 ετών. Με μια «γεμάτη» ζωή πίσω του δηλαδή, με πολιτικές φορτίσεις, συγκινήσεις και σημαντικές στιγμές, που αποτυπώθηκαν στο εθνικό αφήγημα.

Ο Βενιζέλος… μόνος στο κάδρο

Μια λευκή σελίδα… Αυτός είναι σχηματικά ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πείσει για την αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του πλέον, επιδιώκοντας να δώσει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας το αίσθημα ενός καινούριου ξεκινήματος, για το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Καταθέσεις στην Ελβετία !!!

Αντί της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για τις καταθέσεις στην Ελβετία, πάμε ξανά στην ανταλλαγή πληροφοριών κατόπιν αιτήσεως.
Απάντηση Κομισιόν και δήλωση Νίκου Χουντή

Στις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει κολλήσει η διμερής φορολογική συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας, διότι αφενός θίγονται οι αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφετέρου υπονομεύεται η υφιστάμενη νομοθεσία της ΕΕ για την αμοιβαία και αυτόματη ανταλλαγή

Περιοδεία της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και της Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Με αφορμή την Ημέρα Δράσης για την Υγεία που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ από την Τοπική Επιτροπή Αμπελοκήπων επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου περιόδευσαν με τον Πρόεδρο Ελ. Παναρέτο και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ συναντήθηκαν με τον Διοικητή και την Πρόεδρο του νοσοκομείου.

Ούτε ένα ευρώ για τον ΧΥΤΥ Ημαθίας!

Στον αέρα βρέθηκε το έργο κατασκευής του ΜΕΑ - ΧΥΤΥ Ημαθίας, δώδεκα χρόνια μετά τη χωροθέτησή του και δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο κατασκευαστή. Ο λόγος είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν ενέκρινε τη συγχρηματοδότηση του έργου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ουρές ντροπής στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Τον δικό τους γολγοθά ζουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στη Θεσσαλονίκη.
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Το μόνο όπλο που έπρεπε να μπει στο τραπέζι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι τόσα πολλά τα περίστροφα που έχουν εναποτεθεί στο τραπέζι – η δημιουργία του «μηχανισμού στήριξης», η προσφυγή σ’ αυτόν, το PSI – που φαίνεται ότι οι πάνσοφοι κυβερνήτες μας ξέχασαν μερικά.
Ένα από αυτά – τα… ξεχασμένα – είναι και το πιο σοβαρό.
Μας το ξαναθύμισε τις προάλλες (αλλά για… δική του χρήση εν όψει προεδρικών εκλογών) ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί.

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλεςγια τη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Πρωτοβουλία για τη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων από το Ευρωκοινοβούλιο εξήγγειλε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ.
Σύμφωνα με τον κο Τσουκαλά, το Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να αξιοποιήσει τις νέες επικοινωνιακές τεχνολογίες τόσο για την τεράστια εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου που αυτή συνεπάγεται, όσο και για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς του και την αμεσότερη, αμφίδρομη επαφή του με τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο Ραγκούσης οργανώνεται

Λίγοι θα πρέπει πλέον να έχουν αμφιβολίες για την πολιτική στόχευση του Γιάννη Ραγκούση να αποτελέσει δυνητικά το αντίπαλο δέος στην ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, και όταν έρθει η στιγμή της επόμενης διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος να προσωποποιήσει την αυτονόητη εναλλακτική λύση.

Η… περίεργη “εξαφάνιση” του Σημίτη

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιδεικνύεις εκνευριστική αδιαφορία για την πολιτική τύχη και το μέλλον ενός κόμματος, του οποίου ηγήθηκες για οκτώ ολόκληρα χρόνια, μέσω του οποίου έγινες πρωθυπουργός της Ελλάδας για άλλα τόσα, και του οποίου ακόμη ισχυρίζεσαι ότι υπήρξες συνιδρυτής.

Ήδη υπηρετούντες θρησκευτικοί λειτουργοί μπορούν να καταλαμβάνουν δεύτερη θέση στο δημόσιο ως εκπαιδευτικοί.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 11 νόμος  1810/1988, ΦΕΚ 223 Α΄) οι θρησκευτικοί λειτουργοί δύνανται να διορίζονται και ως εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  εκπαίδευση, με τους περιορισμούς που ισχύουν για τα όρια των αποδοχών τους. Συγκεκριμένα οι ιερείς που είναι κάτοχοι πτυχίου θεολογικού ή ποιμαντικού τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή της θεολογικής σχολής της Χάλκης εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ01-Θεολόγων.

Αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση;

Η αποστολή των κομμάτων είναι να κυβερνούν για να υλοποιούν τα προγράμματά τους τα οποία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τίθενται υπό τη κρίση του εκλογικού σώματος. Εφόσον λάβουν την λαϊκή εντολή σχηματίζουν κυβέρνηση και εφαρμόζουν την πολιτική που απορρέει από τις προγραμματικές θέσεις τους. Έτσι απλά.

Οι “Έλληνες” που πόνταραν στη χρεοκοπία

Κύριε Διευθυντά,
και έτσι, στις 19 Μαρτίου, οι Έλληνες «πατριώτες», αυτοί που στοιχημάτισαν υπέρ της χρεοκοπίας της Πατρίδας, θα σταθούν στην ουρά της δημοπρασίας των CDS, για να εισπράξουν τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας.

Ο Σαμαράς… δεν θα πάρει

Η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΟΔΕ της Αθήνας, έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον. Και αποκάλυψε το πλαίσιο δράσης με το οποίο σκοπεύει να κινηθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην προεκλογική περίοδο, αλλά και το πώς θα λειτουργήσει μετεκλογικά.

Οκτακομματική Βουλή με Καμμένο και Χρυσή Αυγή

Οκτακομματική Βουλή με είσοδο της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου δείχνουν τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα.
Σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse για την εφημερίδα το "Ποντίκι", η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ακολουθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σε σχέση με τις τιμές βασικών προϊόντων. Τη στιγμή που οι περικοπές στα εισοδήματα διαδέχονται η μια την άλλη, οι τιμές σε βασικά είδη εξακολουθούν να αυξάνονται.

ΤΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…

Ο κ. Π. Χριστοδούλου, ο πιο αρμόδιος για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκθέτει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

Τη διαγραφή μέρους των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μείωση στις τιμές των προϊόντων έχει ζητήσει με ερωτήσεις του ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης, μέλος της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ

Απόψε στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης σύσκεψη μελών του κόμματος που στο παρελθόν διετέλεσαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στον αέρα οι απολυμένοι της Coca Cola 3E στην Πάτρα

«Πλήρης η ανικανότητα των Υπουργών Εργασίας & Ανάπτυξης»

Εγκληματικές είναι πλέον οι ευθύνες της Κυβέρνησης και ειδικά των 2 αρμοδίων Υπουργών, για την κατάσταση που έχουν περιέλθει πλέον οι Έλληνες εργαζόμενοι και ειδικά οι απασχολούμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία.

Κόβουν μισθούς και συντάξεις για να δίνουν κρυφά μπόνους στα golden boys των υπουργείων

newsit

- Αυξήσεις έως 26% σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών
- Golden boy με απολυτήριο γυμνασίου θα παίρνει τα ίδια λεφτά (1.135€) με κάποιον που έχει 22 χρόνια προϋπηρεσία
- 2.271€ ο μισθός διευθυντή πολιτικού γραφείου και δε χρειάζεται ΚΑΝ πτυχίο
- 2,1 εκατ. ευρώ η επιβάρυνση του προϋλογισμού
Τα δικά τους δικά τους, τα δικά μας δικά τους και οι αυξήσεις στους... κολλητούς τους. Για κάποιους λεφτά υπάρχουν και φαίνεται πως πάντα θα υπάρχουν...

Τι «εκμυστηρεύτηκε» ο Καραμανλής στους στενούς του συνεργάτες

Οι Βαγγέλης Αντώναρος και Προκόπης Παυλόπουλος μιλούν στο newsbomb - Απόπειρα «πολιτικής εξόντωσης» του πρώην πρωθυπουργού βλέπει η Μαβίλη.
Του Κώστα Λασκαράτου

«Ο Καραμανλής σε αυτά είναι ‘Βούδας’. Προτιμά να μην εκφράζεται», η απάντηση στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, στο ερώτημα: «ποια ήταν η πρώτη κουβέντα του Κώστα Καραμανλή στο άκουσμα της είδησης, πως η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη, κατά αγνώστων δραστών, για σχέδιο δολοφονίας του;».