Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ομογενείς από την Αυστραλία ζητούν Έλληνες οδηγούς ταξί

Περίπου 1.000 οδηγούς ταξί θέλουν να "εισάγουν" από τη χώρα μας εταιρείες ταξί από τη Μελβούρνη, λόγω έλλειψης οδηγών.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκ μέρους της εταιρείας "TaxiLink", που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, ο κ. Ηλ. Κατσιαμπάνης δήλωσε: "Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί. Τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών".

Υπερωρίες του Προγράμματος Δασοπροστασίας έτους 2011 υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Μετά από μία χειμερινή περίοδο που τα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας “χτύπησαν κόκκινο” στις ελληνικές δασικές περιοχές, μόλις ενάμιση μήνα πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έτους 2012, αλλά και μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 165358/172/20-1-2012 εγγράφου της Ειδικής Γραμματείας Δασών, με το οποίο ζητά από τις κατά τόπους Υπηρεσίες

Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή!

Μετά από έρευνα που διήρκησε πολλούς μήνες, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου τον περασμένο Ιούνιο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων, για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η Πολιτεία δεν φοβάται. Οι παρελάσεις θα γίνουν

Την άποψη του για τον συμβολισμό και το νόημα των εθνικών παρελάσεων είχε την ευκαιρία να εκφράσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Κύπρου. Σχετικά με το ογκούμενο κύμα δυσφορίας και τις έντονες φημολογίες περί επεισοδίων κατά τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής:

Το ΠΑΣΟΚ διέψευσε τον ιδρυτή του

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το ΠΑΣΟΚ δεν διαμοιράζεται σε τιμάρια… Δεν τεμαχίζεται… Δεν κληρονομείται… Έτσι είχε υποστηρίξει ο ιδρυτής του, το μακρινό σήμερα 1995, τότε που η «ομάδα των τεσσάρων» είχε ανοίξει βηματισμό κατάληψης του ΠΑΣΟΚ, με… εκείνον που ο Ανδρέας δεν ήθελε να βλέπει, τον Κώστα Σημίτη, σε ρόλο διαδόχου.

Επίσημη επίσκεψη του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ – Αμείλικτες οι συγκρίσεις με την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Ενημερωτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, στο πλαίσιο προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ανταλλαγής Ευρωβουλευτών-Επιστημόνων».
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το τμήμα Υπολογιστών και Μαθηματικών του βρετανικού Πανεπιστημίου, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος διαλέξεων και να περιηγηθεί στα ερευνητικά εργαστήρια, στα οποία διεξάγεται επιστημονική έρευνα υψηλού επιπέδου.

Τραγωδία με θύματα μαθητές

Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή μαθητών από το Βέλγιο στην Ελβετία. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τοίχωμα σήραγγας κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα 22 παιδιά ηλικίας 12 ετών να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 24 να τραυματιστούν.

Το ασυμβίβαστο του αντιδημάρχου

«Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν την έκανα δεκτή. Ο κ. Χασδάι Καπόν δεν θα συμμετάσχει σε καμία επιτροπή διαβούλευσης που θα έχει σαν αντικείμενο την αξιοποίηση του Αλλατίνη».
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ποινική δίωξη για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Διαβάστε πού κατέληξε η πολύμηνη έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τα επίμαχα δημοσιεύματα και τα απόρρητα έγγραφα
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τον περασμένο Ιούνιο.

Γεύματα σε άπορους δημότες μέχρι το καλοκαίρι του 2013

Η αρμόδια αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα καθημερινής σίτισης αστέγων, απόρων, προσφύγων και άλλων ευπαθών ομάδων σε κτίριο της οδού Αμύντα 11, όπου διανέμονται περί τις 342 μερίδες.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Τι ήθελε η CIA στην Τουρκία;

Πόσο συνηθισμένο είναι αλήθεια να επισκέπτεται μια χώρα, ο επικεφαλής της πλέον διάσημης και… ανθεκτικής στη φθορά του ιστορικού χρόνου μυστικής υπηρεσίας; Που τυγχάνει μάλιστα να είναι η μυστική υπηρεσία της μοναδικής υπερδύναμης η οποία παρέμεινε στον πλανήτη;

Με σκληρή γλώσσα ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικ. Κιουτσούκης ανταπαντά στους κύκλους του κ. Σπηλιωτόπουλου

Απαντώντας στους… συνεργάτες «άσχετους» του κ. Σπηλιωτόπουλου σε σχέση με τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. στο θέμα του ΟΣΕ θέλουμε να τονίσουμε ότι :
α) Εμείς δεν ερμηνεύουμε όπως μας βολεύει τις ομιλίες του, καθ’ ότι ο Πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη εξυγίανσης όπως άλλωστε επίμονα ζητούν και οι εργαζόμενοι και όχι «κλεισίματος» όπως ζητά η γνωστή «ομαδούλα των νεοφιλελευθέρων» σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, όπως σήμερα στον ΣΚΑΙ ζήτησε εις εξ’ αυτών.

“Κοινωνική Συμφωνία” απέναντι στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

Το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου θα έχει να αντιμετωπίσει στις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν μια Κοινωνική Συμφωνία. Έτσι ονόμασαν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης τον νέο πολιτικό σχηματισμό στην ίδρυση του οποίου προχώρησαν σήμερα, με σχετική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Όλοι πλην… Λαλιώτη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο πολιτικός ο οποίος εισήγαγε στην ιδεολογική ρητορική της ελληνικής Κεντροαριστεράς το αφήγημα για το «όλον ΠΑΣΟΚ». Θέλοντας να δείξει, ότι σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, η δική του προσωπική πολιτική απήχηση έφτανε… λίγο πιο μακριά. Δηλαδή, κυρίως μπορούσε να εκφράσει την πτέρυγα των εκσυγχρονιστών, που βίωνε πολιτική ορφάνια, μετά τον Κώστα Σημίτη.

Ν. Νικολόπουλος: «Η πίεση απέδωσε καρπούς, δικαιώνοντας τον αγώνα των Ιμβρίων»

Η Κυβέρνηση της Τουρκίας μετά την συνεχόμενη πίεση των οργανώσεων των Ιμβρίων και από Ελληνικής πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδωσε επιτέλους την έγκρισή της για την επαναλειτουργία του Ελληνικού Μειονοτικού σχολείου στην μαρτυρική και αλύτρωτη Νήσο Ίμβρο.

Σοσιαλιστικές ανοησίες…

Αυτή η ανοησία, που διαρκώς επαναλαμβάνουν στελέχη των «δημοκρατικών και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων» περί «κεντροδεξιών» χαρακτηριστικών που θα έχει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, θεωρώ ότι εκθέτει τους ίδιους που την διατυπώνουν. Θα περίμενε κανείς από όλους αυτούς τους «σοσιλαθολούρες» που έφθασαν τη χώρα στο σημείο που την έφθασαν, τουλάχιστον να κλείσουν το στόμα τους. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.

Η Μέρκελ στα πρόθυρα… αυτογκόλ

Στις εκλογές του 2013 στη Γερμανία, το CDU θα είναι και πάλι το πρώτο κόμμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Ενδεχομένως μάλιστα να σημειώσει και οριακή αύξηση των ποσοστών του, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, εφόσον η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίσει τη σχέση…

Η στρατηγική της ανατροπής

Μετά την Καλαμάτα, τα Γιάννενα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βάλει πλέον για τα καλά μπροστά τις προεκλογικές μηχανές της Νέας Δημοκρατίας, με στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες στο σύνολο της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει την προοπτική αυτοδυναμίας στις εκλογές.

“Τσακωμένος” με την πραγματικότητα

Για την ψυχιατρική, η άρνηση της πραγματικότητας, είναι πάθηση. Ανάλογα με την ηλικία αντιμετωπίζεται είτε με συνεδρίες σε ψυχολόγο και συνδυαστικά αν είναι αναγκαίο, με φαρμακευτική αγωγή.

Έτσι ολοκλήρωσαν τη δυσφήμηση της χώρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν κάνω λάθος, η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε υπό την πίεση που προκλήθηκε από τις παλινδρομήσεις Παπανδρέου και τα περί δημοψηφίσματος (ενώ τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο σούπερ-κούρεμα).

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΔΕ Ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τα Προεδρεία των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ

Διήμερο συνεδριάσεων, επαφών και συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα θα είναι για τη Νέα Δημοκρατία το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου, σε μία προσπάθεια για το κόμμα να αρχίσει δυναμικά την προεκλογική εκστρατεία.

Έρχονται διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ

Όταν ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο του 1997, επικρατώντας του Γιώργου Σουφλιά και του Μιλτιάδη Έβερτ, χρειάστηκε να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις μετωπικής σύγκρουσης, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του, και να ανοίξει περπατησιά για την προσωπική άνοδό του, που τον οδήγησε μετά από επτά χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο.

Άρχισαν να “ροκανίζουν” τον Βενιζέλο

Η πολυδιάσπαση του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και τις ετερόκλητες προσωπικές φιλοδοξίες προβεβλημένων στελεχών που έχουν ως αναφορά το… οικόσημο του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα έπρεπε υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση του πολιτικού περιπάτου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κριτική γίνεται… μοιρολόι

Κυριαρχεί η εθνική γκρίνια
Όταν η κριτική μετατρέπεται σε μοιρολόι και αυτό με τη σειρά του σε εθνική γκρίνια, την οποία μεταφέρουν από μικροφώνου και από τα τηλεοπτικά παράθυρα άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από τα συστήματα εξουσίας, είναι απολύτως φυσιολογικό οι πολίτες να διακατέχονται από μίσος και φθόνο κατά του πολιτικού συστήματος.

Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς της Θεσσαλίας

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι καρκινοπαθείς της Κεντρικής Ελλάδας (από Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βόρεια Εύβοια, περιοχές της Ευρυτανίας και της Πιερίας) για την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Κούβελος-Βελόπουλος-Δρούτσας στην εισαγγελία για το πόθεν έσχες

Τρεις από τις συνολικά 24 δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών από τους ορκωτούς λογιστές θα περάσουν από την εισαγγελία εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής.