Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Έξι φορές ισόβια και 500 χρόνια στο «συνδικάτο του εγκλήματος»

Έξι φορές ισόβια και 500 χρόνια πρόσκαιρων καθείρξεων «μοίρασε» αργά σήμερα το βράδυ στους 18 καταδικασθέντες για την υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο αποδίδεται –μεταξύ άλλων- η κινηματογραφική απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο Μπουτάρης “απειλεί”

Μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη. Την προσωπικότητα που κατάφερε να ενώσει κάτω από τη δική του υποψηφιότητα το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, με αποτέλεσμα να αποσπάσει τον δήμο από τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τον κέρδιζε ανελλιπώς από το 1986.

Ανατροπή από τον Νικήτα

Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, ο Νικήτας Κακλαμάνης προβεβλημένο και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με θητεία στο υπουργείο Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, και να δώσει τη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, την οποία και κέρδισε.

Ο Βενιζέλος ψάχνει σύνθημα

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μην έχει αναλάβει ακόμη επίσημα τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα συμβεί μετά την τυπική ανακήρυξή του σε νέο Πρόεδρο του Κινήματος, από τις κάλπες που θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα για την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 18 Μαρτίου, το στενό επιτελείο καθώς και οι πολιτικοί σύμμαχοί του ωστόσο, έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται ήδη τα πρώτα, επόμενα στρατηγικά βήματα.

Ο Άρης για την επόμενη μέρα…

Στην τελική ευθεία της μάχης των πρόωρων εκλογών, που θα σηματοδοτήσει την πολωτική πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία απ’ τη μια, και το ΠΑΣΟΚ με τις δυνάμεις της Αριστεράς απ’ την άλλη, το διακύβευμα της αυτοδυναμίας εξελίσσεται στο κεντρικό ζητούμενο της κάλπης.

Η προσβολή του λαϊκού αισθήματος

Πριν ακόμα εκλεγεί (τυπικά) στην ηγεσία του κόμματός του, ο κύριος Βενιζέλος περιέγραψε τον κεντρικό πολιτικό στόχο του: Να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές.
Η πολιτική αυτή επιδίωξη θα μπορούσε να είναι αντικείμενο σπαρταριστών επιθεωρησιακών κειμένων, αν δεν έθετε ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα Αξιών και Ήθους στην πολιτική ζωή του τόπου.

«ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ»

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή Αχαίας
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα βρίσκομαι στο βήμα της Βουλής με θέμα την διαπιστωμένη πια, νοθεία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως, πραγματικά, αυτό είναι το θέμα μας  Ή Μήπως , πίσω από αυτό το αποδεδειγμένο έγκλημα, κρύβεται κάτι χειρότερο:

Δραματικές περικοπές. Στο φως η εγκύκλιος - τσεκούρι στους μισθούς

Το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας την πολυαναμενόμενη εγκύκλιο – μπούσουλα για τα λογιστήρια, με βάση την οποία συντελούνται οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα. Με το χαμηλό μισθό των 510 ευρώ θα αμείβονται οι νέοι όλων των κλάδων, αρχιτέκτονες , μηχανικοί , τραπεζουπάλληλοι εκτός αν ο εργοδότες αποφασίσει να του καταβάλει υψηλότερη αμοιβή μέσω ατομικής σύμβασης

Ψάχνουν πετρέλαιο και στη Β. Ελλάδα

Επί 15 χρόνια η πόρτα της Ελλάδας ήταν «διπλοκλειδωμένη» σε ό,τι αφορά τις έρευνες για πετρέλαιο. Εδώ και μερικούς μήνες το κλειδί έχει μπει στην κλειδαριά και μέχρι το 2015 μπορεί να έχει «γυρίσει», επιτρέποντας την είσοδο στα γεωτρύπανα, όχι μόνο στις περιοχές όπου ήδη προχωρούν οι διαδικασίες, αλλά και σε αρκετές χερσαίες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, ο Έβρος, η Καβάλα και οι Σέρρες.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου
sofiachristoforidou@yahoo.gr

Το αναγκαίο και το σωστό

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί μπούσουλα για την προεκλογική στρατηγική αλλά και τη ρητορική που θα εναγκαλισθεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο προσβλέπει σε μια σαρωτική νίκη και αυτοδυναμία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει χωρίς… υποσημειώσεις.

Ο Παναθηναϊκός “κατάφερε” να το χάσει

Τα κατάφερε λοιπόν ο Παναθηναϊκός και έκανε ρεκόρ. Μέσα σε 5 αγωνιστικές βρέθηκε από το +5 στο –4, 6 αγωνιστικές πριν το τέλος και παραμονή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. Έχοντας έναν αγώνα την εβδομάδα, μόνο ένα στόχο και όλο το περιθώριο να προετοιμάζεται για κάθε αγώνα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ. ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η κυβέρνηση από την αρχή της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και στην συνέχεια σε κάθε ενέργειά της, κατέστησε σαφές στην ελληνική κοινωνία ότι δεν εμπιστεύεται το ελληνικό δημόσιο και τους υπαλλήλους του, εν γένει τους έλληνες πολίτες και μαζί με την πολιτική της για μείωση των λειτουργιών και των δομών του δημοσίου τομέα, ζήτησε να εισαχθούν στην χώρα ξένοι «ειδικοί» για να συνδράμουν στο έργο της.

Το Δόγμα που άλλαξε τον κόσμο

Στις 12 Μαρτίου του 1947, με μια ομιλία του ενώπιον του Κονγκρέσου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν έδινε ουσιαστικά το… εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου, που θα ταλαιπωρούσε την ανθρωπότητα για τις πολλές δεκαετίες που θα ακολουθούσαν, μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1989.

Η κλεψύδρα αδειάζει

Η κλεψύδρα των ευκαιριών αρχίζει να αδειάζει επικίνδυνα για τον Νικολά Σαρκοζί, που καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, 22 Απριλίου και 6 Μαϊου, βλέπει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Φρανσουά Ολάντ να μικραίνει οριακά.

Θα στα πω όλα…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Χαράς ευαγγέλια για τους τηλεθεατές! Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ θα μεταδοθεί σε 3D εικόνα και με… τρεις περιγραφές! Μια με δημοσιογράφο από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, μια από το «πράσινο» και μια η… κανονική.

Το “διπλό παιχνίδι” του Γιώργου

Τελικά, ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ευάγγελο Βενιζέλο για διάδοχό του, ή απλώς έκανε την ανάγκη… φιλοτιμία; Οι πραγματικές προθέσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματα του απερχόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να καταγραφούν πειστικά και ξεκάθαρα, από τη στιγμή που οι παραπάνω ερωτήσεις ανήκουν στη σφαίρα εκείνων που… δεν επιδέχονται ξεκάθαρης, και προπάντων δημόσιας απάντησης.

Ν. Νικολόπουλος: «Σε…αποσύνθεση ο κοινωνικός μας ιστός»

Τους τελευταίους μήνες, ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας δοκιμάζεται αρκετά, καθώς πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα φαινόμενα οικονομικής ανέχειας εκατοντάδων συμπολιτών μας, με την Ελλάδα να κινδυνεύει πλέον να μετατραπεί σε ένα απέραντο πτωχοκομείο.

Ο Χρυσοχοϊδης Γραμματέας στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

Το «νέο ΠΑΣΟΚ» ελάχιστη σχέση θα έχει με το σημερινό, όπως τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, και γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης, καθώς και τις ιδέες του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος.

Πρόταση Βενιζέλου στον Καψή

Μετά την οριστικοποίηση της ανάδειξής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχίζει πλέον να ξεδιπλώνει τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Με φόντο τις πρόωρες εκλογές που έρχονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ξεσκονίζει» τις υποψηφιότητες προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα της αλλαγής σελίδας, και να συνεισφέρουν θετικά στη νέα προσπάθεια.

Παραιτήθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος ο οποίος μόλις είχε εκλεγεί

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν λίγο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στερεάς που είχε εκλεγεί πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 27/1/12 .
Ο Τάσος Γέραλης σε μια επιστολή - καταπέλτη αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:  "Γκρεμίσαμε τα όνειρα μιας ολόκληρης......

Συνάντηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας Θεσσαλονίκης και τον Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Γραμματέα. ΣΥΝ Β’ Θεσσαλονίκης Χρ. Ρώσσιο και τον δημοτικό σύμβουλο Δ.Θερμαϊκού Β. Κουκουρίκο πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας Θεσσαλονίκης και τον Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κ. Τοπούζα.

Να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της ΕΚΤ για το swap της Goldman Sachs, ζητά ο Νίκος Χουντής με ερώτησή του στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, την έκθεση που είχε συντάξει για το swap του 2001, που αγόρασε η Ελλάδα από την Goldman Sachs, αν της το ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ή άλλες δικαστικές αρχές; Αυτό το ερώτημα θέτει προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Πολιτικοί Vs Αγορές , σημειώσατε Χ !

 
Πέραν από τις όποιες επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος για το PSI+ σε ότι αφορά την εξέλιξη του ελληνικού χρέους (το 2020 προβλέπεται κάτω από ιδανικές συνθήκες να είναι το … ίδιο με αυτό του 2009, δηλαδή στην προ ΠΑΣΟΚ-καταστροφική- εποχή), οφείλουμε να εξετάσουμε τι ακριβώς παίχτηκε σε διεθνές επίπεδο τον τελευταίο χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε… Σαμαρά

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τη βαθιά πολιτική και ιδεολογική κρίση την οποία διέρχεται το ΠΑΣΟΚ, από όσα συνέβησαν το προηγούμενο διήμερο στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, και οδήγησαν τελικά σε «μια και μόνη» υποψηφιότητα για την ηγεσία του, αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σοβαρός κίνδυνος για το περιβάλλον από τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στη θέση Μαύρο Βουνό του Γραμματικού Αττικής, διαπιστώνεται από την Έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Στις 18-02-2012 οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ, εξέδωσαν Έκθεση Ελέγχου για τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό Αττικής.

Η πρώτη φορά μιας “δεύτερης ευκαιρίας”

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί ήδη «ιδιαίτερη» περίπτωση για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Έγινε ο πρώτος δελφίνος που έχασε τη μάχη για την ηγεσία, βρέθηκε στα πρόθυρα της αυτονόμησης, δεν το έκανε, παρέμεινε στο «μαντρί», είδε εκείνον που τον νίκησε να γίνεται πρωθυπουργός, και τελικά τον διαδέχεται, χωρίς μάλιστα αντίπαλη υποψηφιότητα.

Γιώργος Καρατζαφέρης.«Οι μισθοί στη χώρα μας τον Ιούνιο θα γίνουν μισθοί Ρουμανίας και Βουλγαρίας

Αντίθετος με τους «πανηγυρισμούς» για τη θετική κατάληξη του PSI, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος υποστήριξε ότι με αυτό που έγινε η χώρα μας δεν μπορεί να πάει ξανά στις αγορές, σε βάθος χρόνου 10, 20 ετών. Ο κ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του (Real FM) εκτίμησε ότι πλέον χάθηκε η εμπιστοσύνη στα ελληνικά ομόλογα και η Ελλάδα θα συναντήσει δυσκολίες, εάν χρειαστεί εσωτερική βοήθεια.

Η Ν.Δ. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ

Στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, ανέβασε την Ελλάδα ο πρωταθλητής μας στο ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, τονίζει σε δήλωση του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Ιωαννίδης.

Χτύπησαν τα CDS σαν χταπόδια, τα μαλάκωσαν και τα έφαγαν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν κάνω λάθος, εδώ και έναν χρόνο βασανιζόμαστε προκειμένου οι – πάνσοφοι – της ΕΕ, της Κομισιόν και της Ελλάδας να βρουν φόρμουλα ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά να… μην χρεοκοπήσει και οπωσδήποτε να χρεοκοπήσει χωρίς να ενεργοποιηθούν τα CDS.
Από τις 11 Μαρτίου 2011 που ελήφθη η απόφαση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος – και ενώ όλοι οι διεθνείς οίκοι προειδοποιούσαν πως αμέσως μόλις συμβεί αυτό (δηλαδή το PSI) η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε χρεοκοπία και επομένως θα πρέπει να καταβληθούν τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου – αυτό παλεύουν (λέμε τώρα).

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

“Συγκυβέρνηση; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω“. Με αυτήν την φράση έκλεισε κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Μια ομιλία που ήταν επικεντρωμένη στο κύριο, κατά τον ίδιο, διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», δηλαδή να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με λυμένα τα χέρια και όχι με σαθρές συγκυβερνήσεις είπε και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που εξέθρεψε και με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε; (…) Όλα αυτά τα προστάτευσε και τα προστατεύει το ΠΑΣΟΚ. Γι΄αυτό δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία αλλά από αίσθηση καθήκοντος. Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα. Και δεν θα μπορέσω να τα αλλάξω πατώντας πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός κυβερνητικού συνασπισμού».

Φοβούνται τα χειρότερα μετά τους προπηλακισμούς και τα γιαούρτια

Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί  σε παρελάσεις σε όλη την χώρα   σήμερα στις 12:00 πρόκειται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για τη βία και τα επεισόδια.
Στην κυβέρνηση φαίνεται πως επικρατεί προβληματισμός από ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τις παρελάσεις (στρατιωτική και μαθητική) της 25ης Μαρτίου.