Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Έφτασαν στον τελευταίο κρίκο των αρχαιοκάπηλων

Μία συνάντηση στο γραφείο της Old Bond Street 14, δίπλα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του υπουργείου Πολιτισμού, οι υπεύθυνοι του οποίου πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν τα ξένα δίκτυα παράνομων προμηθειών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, που είναι προϊόντα αρχαιοκαπηλίας.
 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Επιστροφή στην ύπαιθρο

Στην καλλιέργεια γης και την κτηνοτροφία αναζητούν εισοδήματα και διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός νέων ανέργων, οι οποίοι επιδιώκουν να νοικιάσουν γη μέσω του προγράμματος διανομής γεωργικής και κτηνοτροφικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Των Φώτη Κουτσαμπάρη,
Φανής Σοβιτσλή

«Χρυσός» ο Δημήτρης Χονδροκούκης

Πήρε την πρώτη θέση στην Κωνσταντινούπολη στο άλμα σε ύψος, με 2,33 μέτρα
Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου χάρισε στην Ελλάδα ο αθλητής του άλματος σε ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης, με επίδοση 2,33 μέτρα.

Στοιχεία - σοκ για εγκληματικότητα

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κάθε μια ώρα σε όλη την Ελλάδα, γίνεται μία ληστεία και 11 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ κάθε δύο ημέρες ένας άνθρωπος δολοφονείται.

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή του Ευ. Βενιζέλου. Η υποψηφιότητα Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό όπως αποφάσισε το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου  Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του καταστατικού του Κινήματος Γ. Ανωμερίτης, η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις είναι αυτή του Ε. Βενιζέλου.

Ιαπωνία. Ένας χρόνος απο τον καταστροφικό σεισμό

Πριν από ένα χρόνο, ένας καταστροφικός σεισμός και εν συνεχεία ένα τσουνάμι έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν και πολλοί τραυματίστηκαν, καθώς χείμαρροι νερού έπνιξαν στην κυριολεξία ολόκληρες πόλεις και χωριά. Δώδεκα μήνες μετά, οι Ιάπωνες εξακολουθούν να εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στη χώρα τους και να κερδίσουν εκ νέου τη ζωή τους.

Παρουσιάστηκε η ιδρυτική πράξη των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"

"Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας", τόνισε ο Πάνος Καμμένος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Διστόμου, εκτίμησε ως βασικό στοιχείο την απόδοση ευθυνών και μάλιστα υπογράμμισε πως "μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο".

Σκάνδαλο στη Πυροσβεστική με νοθεία στο διαγωνισμό των προσλήψεων

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: 'Δεν είναι ικανοί να ολοκληρώσουν ένα διαγωνισμό με... διαφάνεια. Κατάφεραν να απαξιώσουν τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ ... με εκατοντάδες πλαστά δικαιολογητικά

Κ. Παπούλιας: «Μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Δόμνας Σαμίου για το χαμό της μεγάλης τραγουδίστριας.
«Η Δόμνα Σαμίου προστάτεψε και διέδωσε τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού. Μέσα από τη φωνή της και την πολύτιμη τέχνη της, που αγαπήθηκε από νέους και μεγάλους, γνωρίσαμε τις ρίζες της παράδοσής μας.

Συμβόλαια θανάτου

Οι ατυχείς, πολλές φορές, δηλώσεις εγχώριων πολιτικών αξιωματούχων και διεθνών οικονομολόγων ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει να ορθοποδήσει και ότι είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, άνοιγαν την «όρεξη» για αγορές των CDS σε πολλούς μεγάλους ιδιώτες κεφαλαιούχους. Και από την ίδια τη χώρα μας και από το εξωτερικό. Ωστόσο, η δημοσιονομική πορεία της χώρας δεν βοηθούσε την αναστροφή του κλίματος.

"Έφυγε" η Δόμνα Σαμίου

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου η σπουδαία ερμηνεύτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Δόμνα Σαμίου
Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή η ερμηνεύτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Δόμνα Σαμίου.
Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας, όπου και απεβίωσε στις 10 Μαρτίου 2012.

Νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με σημαντικές αποκαλύψεις ήρθε αντιμέτωπο το Γενικό Χημείο του Κράτους, σχετικά με την ποιότητα καυσίμων του Ελληνικού Στρατού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή της Κυριακής" εννέα δείγματα από δεξαμενές των Ενόπλων Δυνάμεων που ελέγχθηκαν το 2011, νοθευμένο βρέθηκε το 100% των καυσίμων αυτών.

Πέθανε στην προσπάθεια του να σπάσει το ρεκόρ για τις περισσότερες ώρες θαμμένος ζωντανός

Ένας άντρας στη Σρι Λάνκα πέθανε το περασμένο Σάββατο, στην προσπάθεια του να καταρρίψει το ρεκόρ για να παραμείνει θαμμένος ζωντανός για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Από μαθητές Λυκείου... φυσικοί στο CERN

Εκατόν είκοσι μαθητές Λυκείου από διάφορα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας έγιναν φυσικοί σωματιδίων για μία ημέρα, αναλύοντας πραγματικά δεδομένα του Μεγάλου Αδρονικού Επιταχυντή και συμμετέχοντας στην ερευνητική διαδικασία ενός από τα πιο γνωστά πειράματα παγκοσμίως, του ATLAS, που πραγματοποιείται στο εργαστήριο CERN στη Γενεύη. Πού; Μα φυσικά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Φωνές για παράταση εντός της ΝΔ

Συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά του εισηγήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο, εισήγηση που εκείνος απέρριψε
Με δύο σημαντικά πολιτικά κενά, τα οποία ούτε σήμερα, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προτίθεται να συμπληρώσει, εισέρχεται στην προεκλογική περίοδο ο Αντ. Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -παρότι πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό και του δικού του κόμματος για αναβολή των εκλογών- επιμένει για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου.