Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αγνοούνται τρεις χιονοδρόμοι στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση για τον εντοπισμό 3 Σουηδών χιονοδρόμων στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας Γρεβενών. Σύμφωνα με τη διεύθυνση επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι 3 αγνοούμενοι κάλεσαν σε βοήθεια στον τηλεφωνικό αριθμό 112 και μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας έχει προσδιοριστεί κατά προσέγγιση το σημείο απ' όπου έγινε η κλήση.

"Έφυγε" ο Νίκος Δαδινόπουλος


Ο Νίκος Δαδινόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών ύστερα από μεγάλη «μάχη»να κρατηθεί στη ζωή.
Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει έκκληση μέσω Facebook και Twitter, ζητώντας 6 φιάλες αίμα απ΄ όσους μπορούσαν να τον βοηθήσουν καθώς θα έμπαινε στο χειρουργείο για μια εξαιρετικά σοβαρή εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη.

Συνταξιούχος πέταξε γιαούρτι στο Βενιζέλο

Ένα περιστατικό αναστάτωσε την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατά πάσα πιθανότητα επερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκε γιαούρτι από ηλικιωμένο με πατερίτσες.
Ο κ. Βενιζέλος περίμενε να μιλήσει όταν δέχτηκε το γιαούρτωμα.

Συγκλόνισε το Ακροατήριο η Ομιλία του κ. Αυγολούπη για την Ιστορία του Σύμπαντος

Του Χρήστου Μαυρομμάτη
Μας γοήτευσε την περασμένη Κυριακή (4-3-2012), ο ομιλητής κ. Αυγολούπης, Καθηγητής της Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής πολλών δραστηριοτήτων της πολιτείας, σχετικές με την επιστήμη του και όχι μόνο, και για την προσγειωμένη αντίληψη, που έχει για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η Ρωσία στέλνει στη Eurovision… γιαγιάδες! Δείτε το βίντεο

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Ρωσία, η οποία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2012 από ένα συγκρότημα που αποτελείται από 6… γιαγιάδες!  Το ιδιαίτερο αυτό μουσικό συγκρότημα εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την αυθεντικότητά του. Οι 6 γιαγιάδες προέρχονται από ένα παντελώς άγνωστο χωριό το Udmurt Buranovo. Το συγκρότημά τους ονομάζεται «Buranovskiye Babushki«, δηλαδή οι γιαγιάδες από το Buranovo.

Ελάχιστες οι συνέπειες από την ηλιακή καταιγίδα

Μια έντονη ηλιακή καταιγίδα, που αρχικά αναμενόταν να προκαλέσει χάος από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών, έπληξε την γη, αλλά τελικά οι επιπτώσεις ήταν πολύ μικρές, ωστόσο ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Αλλάζει η συνταγή των αναψυκτικών Coca Cola και Pepsi

Οι δυο πολυεθνικές – κολοσσοί, η Coca Cola και η Pepsi, οι οποίες εκπροσωπούν το 90% της αγοράς αναψυκτικών, αλλάζουν τη συνταγή των αναψυκτικών για να αποφύγουν να βάλουν μια σήμανση περί καρκινογόνου ουσίας στο μπουκάλι τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Σε αγρότες και συνεταιρισμούς, 3 εκατ. στρέμματα δημόσιας γης

Τα στέμματα αυτά θα μοιραστούν δια μέσου των Περιφερειών, με συμβολικό μίσθωμα, για 25 χρόνια. Σε περίπτωση που δεν αξιοποιηθούν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια επιστρέφονται στο υπουργείο

«Κροίσοι» δημόσιοι υπάλληλοι

Από το πολυεκατομμυριούχο συνταξιούχο, στον ζάμπλουτο δασάρχη και τους επιφανείς τελωνειακούς. Έγγραφο - φωτιά του υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης αποκαλύπτει το φαγοπότι εις βάρος του δημοσίου που είχαν στήσει 13 υπάλληλοι

«Ανάπτυξη»... η μαγική τους λέξη!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Αφού οι κυβερνήσεις τους φρόντισαν να μας καταχρεώσουν, παίρνοντας δάνεια που δεν μας αφορούσαν, αφού έφτιαξαν υποδομές που δεν μας αφορούν, αφού μας πούλησαν μπόλικο πατριωτισμό και περηφάνια με τους Ολυμπιακούς και όχι μόνο,
αφού τα έφαγαν «νόμιμα» και παράνομα  -συνήθως κάποια από τα παράνομα τα παραδέχονται, ενώ τα «νόμιμα» που είναι και τα ιλιγγιώδη δεν τα συζητούν- μας εμφάνισαν έναν λογαριασμό 350 δις ευρώ, που δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς προέκυψε.

Ν. Νικολόπουλος «Στον…αέρα οι διορισμοί των 8 αποφοίτων της Ε.Σ.Δ.Δ»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11809/30-11-2011 Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνου  Ρόβλια, 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) της 21ης εκπαιδευτικής σειράς, διατέθηκαν για διορισμό σε προσωποπαγή θέση στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, για την πλήρωση των θέσεων που προβλέφθηκαν με το Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α΄/16-06-2011), άρθρο 60 παρ3.