Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το φαντάζεστε;

Το ιστορικό ημερολόγιο έγραψε ότι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 1907, στην Πρώτη Σερρών. Όσοι έχουν επεξεργαστεί περισσότερο τα στοιχεία της Ιστορίας, επιμένουν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία προέκυψε μετά την κατάργηση του παλαιού ημερολογίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Εθνάρχης γεννήθηκε, με την προηγούμενη αρίθμηση, στις 23 Φεβρουαρίου.

Τι θα γίνει στις 15 Μαρτίου…

Στις 15 Μαρτίου του 1975, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες που ένιωσε στο… πετσί του το παγκόσμιο τζετ σετ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, έφευγε από τη ζωή, αδυνατώντας να διαχειριστεί τις ψυχολογικές επιπτώσεις από τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του γιου του, Αλέξανδρου.

Η γυναίκα της κοινωνικής συνοχής

Η σημερινή γιορτή της γυναίκας, έρχεται να θυμίσει και να υπογραμμίσει την καταπίεση που υφίσταται, το ασθενές φύλο σε όλο τον πλανήτη.
Οι διακρίσεις και η παντός είδους εκμετάλλευση, εις βάρος της γυναίκας, έχουν «δικαιολογία», είτε θρησκευτικές, είτε κοινωνικές πεποιθήσεις που έχουν διαμορφωθεί κατά τους αιώνες, από τους εμπόρους των ψυχών και τους εντεταλμένους των βουλήσεων των Θεών.

Ο φιλελευθερισμός είναι ένας

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα διαχρονικά βρίσκεται υπό την κηδεμονία μιας αριστερόστροφης πολιτικής σκέψης, η οποία έλκει την προέλευσή της από το ίδιο το «μυθιστόρημα» που αφηγήθηκε με επιτυχία η αριστερή διανόηση, αλλά και από το γεγονός ότι η κεντροδεξιά δεν μπόρεσε να πείσει ότι είναι φιλελεύθερη. Είναι προφανές ότι όσο η «λαϊκή δεξιά» θα αποτελεί βασική συνιστώσα της κεντροδεξιάς παράταξης, τόσο θα περιορίζεται η απήχησή της σε μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που διακρίνονται για τον φιλοευρωπαϊσμό τους και προέρχονται από τον αστικό χώρο.

Ψηλά η εθνική και ατομική αξιοπρέπεια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε εχθές την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και το Ναύσταθμο Κρήτης.
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση, την λειτουργία των Μονάδων και παρακολούθησε πτήση επίδειξης από αεροσκάφη F-16 BLK-52.
Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τις ομιλίες του στο μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Μονάδων, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Όχι άλλη καμένη γη…

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα διέρχεται εποχή οριακής κρίσης. Που θα έπρεπε να έχει υποχρεώσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ενεργή κοινωνία πολιτών καθώς και πολιτική ηγεσία, να εγκαταλείψουν συνηθισμένες, πολυφορεμένες και ενίοτε ξεθωριασμένες πλέον αντιλήψεις, συμπεριφορές και ρητορική.

48ωρη απεργία σε «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»

Nέα 48ωρη απεργία κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στις εφημερίδες   "Μακεδονία" και   "Θεσσαλονικη ".  Η    απεργία  αρχίζει σήμερα, στις 17.00, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου, την ίδια ώρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε.

Κίνημα χονδρεμπόρων κόντρα στο κίνημα της πατάτας

Θορυβημένοι με το «κίνημα της πατάτας» και εξοργισμένοι με τον χαρακτηρισμό του «μεσάζοντα» που τους αποδίδουν οι χονδρέμποροι της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι μεθοδεύονται «καιροσκοπικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, κινήσεις για σειρά άλλων ελληνικών προϊόντων και προειδοποιούν ότι θα είναι σε επιφυλακή για την προστασία της αγοράς.Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο προβληματισμού και ανάληψης αποτελεσματικών δεσμεύσεων για το σύνολο της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινωνίας

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας των γυναικών, η εργασιακή ανασφάλεια και οι χαμηλές αμοιβές που επιφέρουν ακόμη χαμηλότερες συντάξεις αποδεικνύουν πως η ισότητα στην αγορά εργασίας παραμένει «ευχολόγιο».

Το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ κλήθηκαν να πληρώσουν, εκτός από τους χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενους και οι ιδιοκτήτες των ημιτελών οικοδομών, λόγω του ότι στις υπό ανέγερση οικοδομές τοποθετούνται από τη ΔΕΗ μετρητές εργοταξιακού ρεύματος. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών ξέχασαν ή τουλάχιστον παρέλειψαν να πληροφορηθούν πως πρόκειται για οικοδομές που δεν κατοικούνται, δεν αξιοποιούνται και σε κάποιες από αυτές οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση εξαπέλυσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης  εναντίον της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Βουλή για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Την παρουσία και του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των επιστολών του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στην Τρόικα, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Νίκος Χουντής.

Την παρουσία και του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την ΕΛΣΤΑΤ, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι “η έρευνα αφορά και το χρονικό διάστημα, στο οποίο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων ήταν ο κ.Ρέν, αφού η λήψη της απόφασης για ένταξη 17 ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση έγινε επι θητείας του”.

Κύριε πρωθυπουργέ, μας λείπει ένας υπουργός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση είναι αναφαίρετο… ανθρώπινο δικαίωμα!

Αν μάλιστα τα πράγματα δεν ήσαν τόσο σοβαρά και τόσο οδυνηρά, θα μπορούσαμε να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια μέχρι να ντραπούν – με πρώτο τον κ. Παπαδήμο – και να σηκωθούν να φύγουν με σκυφτό το κεφάλι.

Οργή και αγανάκτηση ασφαλισμένων του ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης. Δείτε το Βίντεο

Στάση πληρωμών ταλαιπωρία ασφαλισμένων.
Αφάνταστη ταλαιπωρία έχει προκαλέσει στους ασφαλισμένους του ΤΑΠΟΤΕ η διακοπή επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Στο κατάστημα του ΤΑΠΟΤΕ στην Θεσσαλονίκης από το πρωί σχηματιστήκαν ουρές προκειμένου   οι ασφαλισμένοι να εισπράξουν την επιστροφή δαπανών από τα φάρμακα τους.

Χωρίς αντίπαλο… μέχρι τη ρεβάνς

Σε υγιεινό περίπατο φαίνεται ότι τείνει να εξελιχθεί για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της μάχης για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου με αντίπαλο τον Χρήστο Παπουτσή, βλέπει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να…

Ο Σόιμπλε αποκάλυψε… πολλά για την Ελλάδα

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ενδεχομένως να έφταιγε η αύρα του Μιχαήλ Άγγελου, καθώς η Φλωρεντία δια μέσου των αιώνων και του ερχομού του μέλλοντος, παραμένει νοσταλγικά η πόλη εκείνου που ζωγράφισε μέχρι τον ουρανό, και ανέδειξε σε υπερθετικό βαθμό μέχρι που μπορεί να φτάσει το ταλέντο του ανθρώπου, σχεδόν σε κάθε άλλη τέχνη.

Πολιτικό λίφτινγκ… κουρασμένων συνταγών

Όσοι αμφιβάλλουν, αν τελικά θα γίνουν εκλογές τον Μάιο, η απάντηση είναι πως σίγουρα ναι !
Και να η απόδειξη.
Ξεκίνησε η κάθαρση των πολιτικών προσώπων. Η απενοχοποίηση και το λίφτινγκ της πολιτικής τους διαδρομής.

Προς απόλυση οι “τροϊκανοί”

Η… κλήση σε απολογία των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από σχετική πρωτοβουλία της ομάδας των ευρωβουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αποτελεί ουσιαστικά την αρχή του τέλους για τον ρόλο που διαδραμάτισαν τους τελευταίους μήνες ο Πολ Τόμσεν, ο Ματίας Μορς και ο Κλάους Μαζούχ.

Ανεξέλεγκτη η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, είναι η λαθρομετανάστευση. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά λόγια από υπουργικά χείλη, σχετικά με την αντιμετώπιση της. Μας λένε ότι θα ληφθούν μέτρα ανακοπής του κύματος των λαθρομεταναστών, θα φτιαχτεί φράχτης στον Έβρο ώστε να μη μπορούν να εισέρχονται, θα δημιουργηθούν κέντρα κράτησης, κλπ. Ελάχιστα όμως έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επίλυση του προβλήματος.

Σε δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται;

Πως το είχε πει; «Ποιος θα θυμάται το Σκοπιανό μετά από δέκα χρόνια». Μεγάλο δίκιο είχε. Όχι βέβαια για το Σκοπιανό. Πριν από μερικές ημέρες ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής αποκάλυψε πως το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά θα αποτελέσει παρελθόν για τον αθλητισμό και θα παραχωρηθεί στην Πολιτεία.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Δήλωση της Υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγας Κεφαλογιάννη.
Το τελευταίο διάστημα ο γερμανικός τύπος ασχολείται επισταμένα με τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα με τη μείωση κατά περίπου 30% στις κρατήσεις για το καλοκαίρι, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής περιόδου κρατήσεων.

ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ…

Δήλωση κ. Γιάννη Βρούτση βουλευτή Ν.Δ

Για ακόμη μία φορά, η μόνιμη και ανοιχτή πληγή του λαθρεμπορίου καυσίμων στη χώρα μας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι, ενώ φαίνεται να υπάρχει βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος, ακόμη κι από τους θεσμικούς φορείς που συμμετέχουν στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η υπόθεση “λαθρεμπόριο καυσίμων”, όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αποκτά και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Είναι δυσάρεστη η διαπίστωση πως η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει πλήξει καίρια τον θεσμό της Οικογένειας. Με μια σειρά οικονομικών, αλλά και θεσμικών μέτρων αφαίρεσε, σταδιακά, κάθε κίνητρο των νέων ανθρώπων για δημιουργία Οικογένειας, ενώ, παράλληλα, ‘’τιμώρησε’’ όσες οικογένειες απέκτησαν παιδιά.
Με άλλοθι την κρίση και τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες, διόγκωσε το δημογραφικό ζήτημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με 8 καίρια χτυπήματα και σοβαρότερα:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΛΛΑΤΙΝΗ»

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το οικόπεδο Αλλατίνη, ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Τσάμης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο κ. Μπουτάρης επέλεξε να διαχειριστεί το θέμα του οικοπέδου Αλλατίνη με τρόπο αδιαφανή και απαράδεκτο, κρυμμένος στα παρασκήνια, συζητώντας ερήμην των πολιτών με τον αλήστου μνήμης υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού έσωσε την εθνική οικονομία προστρέχει να σώσει και τους συνδαιτυμόνες του κ. Μπουτάρη.

Νίκος Νικολόπουλος: «Η απόφαση για την κατάργηση των Οργανισμών ήταν αιφνίδια και ατεκμηρίωτη"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από το γραμματέα του Τομέα κ. Δημήτρη Κοντό, τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Αντώνη Σελλιανάκη και άλλα στελέχη, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Η καταχρηστική και παράνομη παρακράτηση μισθοδοσίας από τις τράπεζες για οφειλές από δάνεια σε καθυστέρηση

Ερώτηση στην Βουλή
Ο Ευάγγελος Κρητικός, Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών και Δανειοληπτών, μας απέστειλε τις έντονες διαμαρτυρίες του, που αφορούν την καταχρηστική και παράνομη παρακράτηση ποσών της μισθοδοσίας δυο πολιτών από την Εθνική Τράπεζα, των κ.κ. Χρ. Κελεσίδη και Παναγ. Σινάπη, για οφειλές από δάνεια σε καθυστέρηση.

Οι παγίδες που «κρύβει» το Ε9

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η αποστολή περίπου 370.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ του 2009 για την είσπραξη 100 εκατ. ευρώ
Προθεσμία μέχρι τις 30 Μαρτίου έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 του 2011 ή για να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα έτη 2009-2011 λίγο πριν έρθει ο «ξεχασμένος» λογαριασμός του ΕΤΑΚ του 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η αποστολή περίπου 370.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ του 2009 για την είσπραξη 100 εκατ. ευρώ.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαραμακεία

Ρολά κατεβάζουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκτός από εκείνους της Αττικής και του Πειραιά οι οποίοι συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τα Ταμεία, καθώς και των Χανίων.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Ο Ρόμνεϊ κέρδισε, ο Ομπάμα… χαίρεται

Αν μπορούσε να προσπεράσει τον υποχρεωτικό πολιτικό καθωσπρεπισμό, που δεν του επιτρέπει να εξωτερικεύσει τα πραγματικά συναισθήματα που νιώθει, ο Μπαράκ Ομπάμα θα… πανηγύριζε όρθιος, βλέποντας μπροστά στην τηλεόραση, η μάλλον στην οθόνη του προσωπικού υπολογιστή του, τα αποτελέσματα της «Super Tuesday» για τις προκριματικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικανών.

Λεφτά, λεφτά, λεφτά…

Όλοι μιλούν για λεφτά! Λεφτά θέλει ο ΠΑΟΚ. Λεφτά ψάχνει η ΑΕΚ. Λεφτά αναζητούν στον Παναθηναϊκό… (Σήμερα φέρεται να υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για κατάθεση 15εκ. Ευρώ σε λογαριασμό των πράσινων στην Πειραιώς)! Τα λεφτά από τη συμμετοχή στο Champions League κυνηγούν όλοι. Λεφτά, λεφτά, λεφτά…

Ο καθένας… στο είδος του

Θυμάστε το γνωστό slogan, «ο καθένας στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες του»; Σας διαβεβαιώ ότι ταιριάζει απολύτως στο πολιτικό σκηνικό. Και μη πάει το μυαλό σας στο καφενείο, που λογικά ακολουθεί τη μυρωδιά του καφέ, αλλά στη σημειωτική του πράγματος που έχει να κάνει με την ερμηνεία του ο «καθένας στο είδος του», σε σχέση με το τι ακριβώς εκφράζουν σήμερα τα αστικά κόμματα.

H “Ακρασία”

Η νέα,κατά σαδιστικό τρόπο,ταλαιπωρία τών πολιτών μπροστά στά γκισέ τής ΔΕΗ γιά τήν πληρωμή ενός χαρατσιού,πού ούτε οί Τούρκοι δέν είχαν επιβάλει,αυτό τών ακινήτων, καταδεικνύει περίτρανα γιά μιά ακόμη φορά τόν τρόπο μέ τόν οποίο οί πολιτικοί μας μάς αντιμετωπίζουν ώς υπηκόους χώρας υπό κατοχή –καί ‘μείς φοβόμαστε τούς γερμανούς,άμ δέ τούς έχουν προλάβει οί δικοί μας.