Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το σχέδιο απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο

Σχεδόν από το ξεκίνημα της ελληνικής κρίσης χρέους, μετά τις εκλογές του 2009 και την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ήταν ευκρινές το συμπέρασμα πως η διαχείρισή της δεν είχε αμιγώς οικονομικές πτυχές, αλλά πρωτίστως και κυρίως πολιτικές. Προφανώς και η Ελλάδα θα υποχρεωνόταν, όπως και έγινε, με άγαρμπο ωστόσο τρόπο, να θέσει δημοσιονομικούς στόχους και να τους πετύχει, η αξιολόγηση της προσπάθειας ωστόσο, θα αφηνόταν στα χέρια των πολιτικών. Στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Στις Βρυξέλλες, και φυσικά στο Βερολίνο.

Και εν ενεργεία βουλευτές έβγαλαν τα χρήματά τους έξω

Τα προβλήματα για την Ντόρα Μπακογιάννη και τη Δημοκρατική Συμμαχία δεν σταματούν εδώ, αφού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες Ευ. Αργύρης

Ο Γιώργος ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!

Το ΠΑΣΟΚ και η… πραγματικότητα, υπήρξαν διαχρονικά δυο έννοιες με εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ζωής. Το Κίνημα που κυριάρχησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είχε διαχρονικά τον τρόπο του να επιβάλλει ως πραγματικότητα… ό, τι έβλεπε το ίδιο ως τέτοια. Και συνεχίζει να το κάνει, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα πράγματα στην Ελλάδα του 2012 άλλαξαν. Και σύμφωνα με τη σχετική ιστορική ρήση του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όταν τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει η στάση μας απέναντι στα πράγματα.

Η Άννα και η… μεθεπόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Η μετακίνηση της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης, έστω κι αν πρόκειται για μια μεταβατική κυβέρνηση με ελάχιστα περιθώρια παραγωγής έργου, και ακόμη μικρότερο χρονικό ορίζοντα, από τη στιγμή που οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν είτε στις 29 Απριλίου είτε στις 6 Μαϊου, έχει σημειολογικό αλλά ταυτόχρονα και βαθιά πολιτικό περιεχόμενο.

Αυτά γίνονται… μόνο στην Ιταλία

Άντε τώρα να συγκρατήσεις το εγχώριο «σύστημα», που από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την προτίμησή του στην εξώθηση του Λουκά Παπαδήμου στο να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, προχωρώντας και στη δημιουργία νέου κόμματος.

Εκλογές μέχρι… να χάσει ο Πούτιν

Η περίπτωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θα μνημονεύεται από τον ιστορικό του μέλλοντος ως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα προς αποφυγή, για το πώς μπορεί ένας σημαντικός ηγέτης, με το όποιο προσωπικό πολιτικό απόθεμα εμπιστοσύνης κουβαλά, να καταλήξει περίπου δακτυλοδεικτούμενος.

Το αντάρτικο των πολιτών για το χαράτσι

Εκτός από το καταναλωτικό κίνημα για μείωση στην πράξη των τιμών σε προϊόντα και τρόφιμα, που έχει ήδη τα πρώτα, απτά και θεαματικά αποτελέσματά του, ακόμη μια κίνηση αυτό-οργάνωσης της κοινωνίας, δείχνει πως κάθε φορά που οι πολίτες αποδεικνύονται ενεργοί, και παραμερίζουν την ηγεσία τους, όταν διαισθάνονται ότι η ηγεσία αυτή είναι τραγικά κατώτερη των περιστάσεων, πετυχαίνουν πολλά.

ΔΑΚΕ .Ι.Τ :"Στο εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο" οι Ελληνίδες

8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Τιμής στους Αγώνες των Γυναικών
Περισσότερα από 150 χρόνια μετά την ιστορική και ηρωική κινητοποίηση των εργατριών υφαντουργίας και ιματισμού στη Νέα Υόρκη το 1857, οι Ελληνίδες συνεχίζουν περισσότερο από ποτέ να αντιμετωπίζονται σαν «αδύναμος κρίκος» της παραγωγικής δραστηριότητας, ως το «ασθενές φύλλο» στην κατοχύρωση των στοιχειωδών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο Ρέσλερ… έδιωξε τον Χρυσοχοϊδη

Αποτελεί κοινό μυστικό στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και στο ΠΑΣΟΚ, ότι η μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν προέκυψε μονάχα ως ανάγκη για να καλυφθεί το κενό του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα, προκειμένου να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος, στη μάχη της διαδοχής.

Τέλος τα υλικά από τα νοσοκομεία!

Χωρίς υλικά κινδυνεύουν να μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας εξαιτίας του εμπάργκο που έχουν επιβάλει από χθες και για μία βδομάδα οι προμηθευτές του ΕΣΥ.
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Πέθανε η Σμαρούλα Γιούλη

Πέθανε σήμερα το πρωί η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη. Η γνωστή ηθοποιός έπασχε από άνοια, ενώ...
μόλις πριν από τρεις μήνες έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός της, Βαγγέλης Λειβαδάς.
Η κηδεία της γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Ζωγράφου.


Κούρεμα Ταμείων; Ναι, αλλά στα σεμινάρια περνάμε ωραία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η χώρα – με τα κουρέματα, τις διαπραγματεύσεις με κάθε καρυδιάς καρύδι από όπου η χώρα έχει δανειστεί μοιράζοντας δεξιά-αριστερά ομόλογα και τις δήθεν απειλές εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά, διότι «αυτή ήταν η καλύτερη» - ξεκίνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 11 Μαρτίου του 2011.

Αστεροειδής κατευθύνεται στη Γη

Θα... φτάσει στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 και θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη!

Οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι ο μεσαίου μεγέθους αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Σπεύδουν όμως να διευκρινίσουν όμως η Γη δεν κινδυνεύει, παρά τη σχετική ανησυχία που έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς, κυρίως μέσω των κάθε είδους καταστροφολόγων του διαδικτύου.

Ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.

Ουδέποτε ταχθήκαμε υπέρ των μεταλλείων Κιλκίς!
Σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδεται ψευδώς ότι η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου τάχθηκε υπέρ των σχεδίων εκμετάλλευσης των μεταλλείων Κιλκίς σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου στις 16/2.

ΝΕΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Δήλωση του  Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μιχελάκη
Tο “αλαλούμ” ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος έχει πάρει απερίγραπτες διαστάσεις. Ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και τις εφορίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνει.

Η ΝΔ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»

Δήλωση του Γραμματέα  Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Ζωντανού και της Υπεύθυνης του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων κα Φωτεινής Βρύνα.

Ο Τομέας Καταναλωτικών Οργανώσεων, της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, χαιρετίζει το κίνημα προάσπισης των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών, γνωστό πια και ως “κίνημα της πατάτας”.

Το νου μας...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
Συμπεριφέρονται λες και δεν τρέχει τίποτα. Λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με την περικοπή κατά 60 εκατομμύρια ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, αναζητεί η Νέα Δημοκρατία.

Οι αφόρητες πιέσεις για την ένταξη των Ασφαλιστικών Ταμείων στο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου

Ερώτηση στην βουλή
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και διασταυρωμένες πληροφορίες εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες οι πιέσεις προς τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων κάθε μορφής για «εθελοντική» συμμετοχή στο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Τότε που η κοινωνία νίκησε το “σύστημα”

Οι εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004, αποτελούν μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για μια Ελλάδα που δεν έχει τσαλακώσει ολοκληρωτικά τα όνειρά της. Ήταν οι εκλογές που έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα το οποίο εκπροσωπεί, μπορούν να παραμεριστούν. Και στη θέση τους να φυσήξει ένας άνεμος αξιοπρέπειας, από το εθνικό λεξιλόγιο του οποίου δεν θα απουσιάζουν έννοιες με… βαρύ και ασήκωτο περιεχόμενο, όπως εκείνες της εθνικής αυτοπεποίθησης, της εθνικής αυτοδιάθεσης, της εθνικής κυριαρχίας.
Η νίκη του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δη

Η ισχυρή εντολή που κάποιοι τρέμουν

Πλησιάζει η ώρα πού ο πολίτης θα εκφρασθεί. Σύντομα θα επαναπροσδιορισθεί η μορφή αλλά και το ύφος της διακυβέρνησης της Πατρίδας μας.
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι η πολιτική συνεννόηση έχει κοινωνικό έρεισμα;
Ο πολίτης ζητά καθαρές λύσεις πέρα και έξω από την νομή της Εξουσίας.
Η κοινωνία απαιτεί την αλήθεια για να παρέχει εμπιστοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ… νοσταλγεί το 2004

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πέρασαν οκτώ χρόνια από τη μέρα που πιστέψαμε ότι η Ελλάδα κλείδωσε τα ΠΑΣΟΚ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οκτώ χρόνια μετά την οδυνηρή ήττα στις εκλογές του 2004, το ΠΑΣΟΚ… νοσταλγεί εκείνες τις μέρες. Που ο Κώστας Σημίτης είχε παραδώσει στον Γιώργο Παπανδρέου το θαμπό δαχτυλίδι. Όχι επειδή σηματοδότησαν την απεμπλοκή του από τα προβλήματα της διακυβέρνησης του τόπου. Αλλά επειδή, εκείνη η ήττα συνοδεύτηκε από αξιοπρεπή ποσοστά, κοντά στο 40%.

Κι όμως, είναι ακόμη εδώ

Οι εκλογές του 2004 ήταν οι εκλογές της πολιτικής αλλαγής. Της βαριάς, εκκωφαντικής και στρατηγικών διαστάσεων ήττας του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, που οδήγησε το κατεξοχήν Κίνημα εξουσίας της Ελλάδας εκτός διακυβέρνησης. Και τον Κώστα Σημίτη εκτός πρωθυπουργίας, με τη σημειολογική χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Εθνική ανάγκη η αυτοδυναμία

Οκτώ χρόνια μετά τη θριαμβευτική νίκη της 7ης Μαρτίου του 2004, που σηματοδότησε την αυτοδύναμη επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, η ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς, βρίσκεται και πάλι μπροστά σε μια δύσκολη εθνική αποστολή.

Το “όχι” στη Μονακό

Το θέμα με τον τραυματισμό του Σεμπάστιαν Λέτο ασφαλώς και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη «ζημιά» στον παναθηναϊκό από οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με τον τρόπο που έχει στηθεί φέτος το «τριφύλλι» αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά.

Δεν κοιτάμε δεξιά ή αριστερά, αλλά… μπροστά

Κάποιοι φίλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν εγώ να επιχειρηματολογώ υπέρ της συνεννόησης και της συνεργασίας των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων, και σε διπλανή στήλη ένας συνάδελφος να αρθρογραφεί κατά της συνεργασίας θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με «άφεση αμαρτιών» στο ΠΑΣΟΚ. Και όμως είναι δυνατόν γιατί αυτό είναι…