Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Όταν ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση…

Τον Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2008 εξαιτίας της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να τραβάει πάνω της τα… περίεργα βλέμματα εκείνων που ήξεραν ότι η Αθήνα ήταν δέσμια των δομικών παθογενειών και στρεβλώσεών της.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ΝΔ και δυνατό ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούσε από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, μια μεγάλη δεξαμενή ιδεών και απόψεων που με την ευρύτητα τους κάλυπταν πολιτικά τη σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά και το πολιτικό κέντρο. Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του ’74, ήταν σ’ ένα μεγάλο βαθμό το πρώτο και μεγάλο βήμα για τη συναίνεση και την εθνική συνεννόηση. Και στη βάση αυτή, στο πνεύμα της εθνικής συμφιλίωσης, γεννήθηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο εντάχθηκαν προσωπικότητες, ακόμα και της ευρύτερης αριστεράς, όπως ο Κώστας Λάσκαρης.

Νίκος Νικολόπουλος: "Καταχράσθηκαν με κυνισμό τη διακηρυγμένη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα ψηφίσει τον Εφαρμοστικό Νόμο για τη Δανειακή Σύμβαση και «κουβάλησαν» στη Βουλή ένα βουνό τροπολογίες που καμία σχέση δεν είχαν με τον Εφαρμοστικό Νόμο".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Όταν δεν ξέρουμε… διαβάζουμε

Δεν αρκεί να περιοριζόμαστε σε διαπιστώσεις για το προφανές και αυταπόδεικτο έλλειμμα ηγεσίας, κουλτούρας και οραματικής προσέγγισης του μέλλοντος, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, καθώς και τη «μεγάλη ήπειρο», εκείνη που έζησε στα εδάφη της δυο Παγκοσμίους Πολέμους.

Ο νέος ρόλος του Βορίδη

Με τον Μάκη Βορίδη στο πλευρό του θα εμφανιστεί το Σάββατο στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς, στην ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Υπουργός Μεταφορών θα παραστούν στα εγκαίνια γέφυρας στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας, την παραμονή της σημαίνουσας σημασίας συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει το στίγμα της προεκλογικής στρατηγικής του.

Αυτό είναι φασισμός

Παρακολούθησα το επεισόδιο σε βάρος του Γιώργου Νταλάρα. Ομολογώ ότι αισθάνθηκα ντροπή για τη συμπεριφορά αυτών των συμπολιτών μου. Τέτοιου είδους αθλιότητες δεν έχουν καμία σχέση με το θυμό και την απογοήτευση ώστε να τις δικαιολογούν. Πρόκειται ξεκάθαρα για φασιστική συμπεριφορά.

Το Μνημόνιο συνεχίζει τις… μεταρρυθμίσεις

Η… διαδραστική επίδραση του Μνημονίου στην ελληνική οικονομία, και κατά συνέπεια οι διαβρωτικές επιπτώσεις του στον κοινωνικό ιστό της χώρας, ήταν ορατές από τα πρώτα κιόλας «επεισόδια» του σίριαλ που βιώνουμε τα τελευταία δυο χρόνια.

Στον αέρα η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Τελικά η ανικανότητα των Υπευθύνων δεν έχει όριο!!!Κωλυσιεργούν οι προσλήψεις του προσωπικού με συμβάσεις έργου
 Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των περισσοτέρων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών προκαλεί η αδράνεια των υπευθύνων Υπουργών να παρατείνουν τις δίμηνες συμβάσεις έργου του προσωπικού τους που λήγουν εντός των ημερών.

Το κάλεσμα της εξουσίας

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει το μωσαϊκό της πολιτικής στρατηγικής που σχεδιάζει να χαράξει, με φόντο τις πρόωρες εκλογές, και την προοπτική… μόνιμης εκπαραθύρωσης του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Το μετρό οδεύει προς Καλαμαριά

Το φθινόπωρο του 2017 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία η γραμμή επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά, που αναμένεται να εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 63.000 επιβάτες με σύγχρονους συρμούς που θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 90 δευτερόλεπτα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ενώ η Κομισιόν επιβάλλει μειώσεις σε υγεία, μισθούς, συντάξεις κλπ, δηλώνει άγνοια και αναρμόδια για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις αμυντικές δαπάνες και για το κόστος των ελληνικών δυνάμεων που «σταθμεύουν» στο Κόσσοβο για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

   Απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Νίκου Χουντή
Ενώ η Κομισιόν γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια κάθε δαπάνη του ελληνικού δημοσίου και έχει επιβάλλει, μέσω της Τρόικα,  απολύσεις υπαλλήλων,  περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και κλείνει νοσοκομεία,

Τυρί και κρασί Λαγκαδά... φλερτάρουν τη γερμανική αγορά

Άνοιγμα στη γερμανική αγορά, προωθώντας τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ούζο και τυρί που παράγουν οι ίδιοι στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, ετοιμάζονται να κάνουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Λαγκαδά.

Δεν έπρεπε να είναι ακόμη υπουργός

Το όνομα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, σε δυο διαφορετικά περιστατικά: Απ’ τη μια βρέθηκε στο στόχαστρο της Εκκλησίας της Ελλάδας, για τα εμπόδια που εγείρει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής να υπάρξει επένδυση φωτοβολταϊκών στην Πεντέλη, και απ’ την άλλη λόγω της συζήτησης που κορυφώνεται για τη μετατροπή της Ελλάδας σε… Κουβέιτ, μέσω της αξιοποίησης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Γιατί δεν αρέσει το ΠΑΣΟΚ

Όταν σαν σήμερα πριν από 18 ακριβώς χρόνια, στις 6 Μαρτίου του 1994, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοπταν την κανονική ροή του προγράμματός τους, για να μεταδώσουν με έκτακτο δελτίο την είδηση του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη, στο νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης, η Ελλάδα κοντοστεκόταν, θυμόταν και δάκρυζε.

Η Χρυσή Αυγή απαντά στην επίθεση Καρατζαφέρ​η

Καρατζαφέρης στη ΝΕΤ: «Μόρφωμα η Χρυσή Αυγή και αδιέξοδο που θα το μετανιώσει πικρά ο λαός… Είναι περισσότερο Γερμανοί παρά Έλληνες!». Όσα ψέματα και όση λάσπη κι αν πετάξει εις βάρος μας ο Καρατζαφέρης, το σίγουρο είναι ένα: πως ο Ελληνικός λαός έχει πετάξει προ πολλού στα σκουπίδια αυτόν, το τηλε-κόμμα του, τις κωλοτούμπες και τα καραγκιοζιλίκια του.

Ο νόμος της Ιστορίας

Η αλήθεια βρίσκεται στο μέσο και η πληθώρα των αντιλήψεων δεν μας αφήνει να δικαιώσουμε με την ιδιαίτερη προσωπική κρίση την πιο αληθινή, ταυτίζοντας έτσι το αληθινό με τη μέση έκφραση που αποτελεί και το νόμο της ιστορίας. Μπαίνει έτσι με οξύτητα το πρόβλημα του ορθολογισμού και της διαισθανόμενης αλήθειας, γύρω στα οποία έχουν εγερθεί, με παράλληλη πνευματική δράση, αντίθετες θέσεις και τάσεις.

Η Διαμαντοπούλου διεκδικεί διακριτό ρόλο

Αλλιώς τα είχε υπολογίσει πιθανότατα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλιώς της βγαίνουν στην πορεία των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Η Υπουργός Παιδείας, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της «κίνησης των τριών», από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση, ευελπιστώντας ενδεχομένως ότι θα κατάφερνε να είναι εκείνη που θα… παραμέριζε τον Υπουργό Υγείας, και θα προέβαλε ως το αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Η απουσία του Λέτο κοστίζει

Οι λόγοι που οδήγησαν την διοίκηση του Παναθηναϊκού να αποκρύψει την σοβαρότητα του τραυματισμού του Σεμπάστιαν Λέτο είναι προφανείς. Εκείνο όμως που πραγματικά πληρώνει η ομάδα με την απουσία του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή είναι οι χαμένοι βαθμοί και το συνολικότερο αγωνιστικό προφίλ.

Β. Κικίλιας στο Statesmen: Η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος…

Έχει πολλές φορές δηλωθεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις ότι η θέσπιση Α.Ο.Ζ. στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα το οποίο η χώρα μας ασκεί και θα ασκήσει στον κατάλληλο χρόνο.”Τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να αναφερθούν στην ΑΟΖ και μόνο όταν ο κύριος Δρούτσας την αποκάλεσε ΜΟΔΑ το 2011 άρχισε κάποια συζήτηση με αναφορά την ΑΟΖ, έστω και πρόχειρη.

Δίνουν δυο χρόνια ζωής στον Ερντογάν

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Έγγραφα της «Stratfor» που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», μέσω του ιστότοπου «Wikileaks» χαρακτηρίζουν ως πολύ σοβαρή την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καταθέτοντας μάλιστα την ιατρική πρόβλεψη ότι έχει μόλις δυο χρόνια ζωής.

Καθαρές κουβέντες, δεν θα τρέχουμε στις καφετζούδες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο σε όσα έχω πει σχετικά με αυτό το θέμα, μάλιστα στην ίδια αίθουσα πριν από λίγες μέρες, και άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»:

Η “Νίκη” της Ελλάδας

Θεά Νίκη, η προσωποποίηση της δόξας, του πολιτισμού, της νίκης που κατακτιόταν στις μάχες.
Η Θεά Νίκη, προϋπήρχε των Ολυμπίων θεοτήτων, πήρε το μέρος του Δία κατά την Τιτανομαχία και στη συνέχεια έγινε η εκλεκτή συνοδός των Ολυμπίων Θεών.
Η πανέμορφη Θεά Νίκη, κόρη της Στύγας-Ωκεανίδας και του Πάλλαντα, ήταν φτιαγμένη από εκείνα τα στοιχεία θάλασσας, ουρανού, γης, τόλμης και σοφίας που όλοι οι Θεοί ήθελαν να έχουν δίπλα τους.

Η ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ»

Δήλωση της Αναπληρώτριας Υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κα Βίκυς Ευταξά.

Η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2014, πιστεύοντας στις δυνατότητες και την προοπτική της πόλης να εξελίξει και να επιταχύνει το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης. Η συμμετοχή στον αγώνα για την διεκδίκηση του τίτλου, δεν πρέπει να εξαντληθεί ούτε στην υπόμνηση της δυναμικής της, ούτε στα γεωμορφολογικά και ιστορικά-πολιτισμικά χαρακτηριστικά της, ούτε στο διάλογο για την πόλη, ούτε στην εκ νέου εξαγγελία παλαιών έργων.

ΟΝΝΕΔ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:
Η Γεωργία αποτελούσε ανέκαθεν τον πιο σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Είναι γεγονός όμως πως χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και τεχνογνωσίας ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική στον Πρωτογενή τομέα Παραγωγής.

Ο ΘΟΔ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΞΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ:
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΪΔΑΣ: ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
- ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΤΜΠΑΝΗΣ: ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Ειδικός τομέας Μακεδονίας- Θράκης συστάθηκε στη Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου το κόμμα να παρακολουθεί μεθοδικά τις οικονομικές, αναπτυξιακές και άλλες προοπτικές του βορειοελλαδικού χώρου αλλά και να μελετά τα τοπικά προβλήματα, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ώστε να προετοιμάζει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Μιας και μιλάμε για “νοθεία”…

Ακούγοντας και διαβάζοντας τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως τα αμερικανικά, να κραδαίνουν καταγγελίες περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που κατέγραψαν μια εκκωφαντική νίκη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό 64%, δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις την κοινή λογική. Η οποία δίνει λυσσώδη μάχη με την παραμορφωμένη πραγματικότητα, όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στην εποχή της ραγδαίας διάχυσης των μηνυμάτων που κομίζει το διαδίκτυο, εκείνοι μπορούν να στήσουν τείχη παραπληροφόρησης και συσκότισης.

Μαζεύουν υπογραφές υπέρ του Γιώργου!

Κείμενο υπογραφών υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, διακινείται στο διαδίκτυο, με πρωτοβουλία μελών του Κινήματος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Μετά το «αντιμνημονιακό» προέκυψε «αντισυναινετικό» μέτωπο…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Και μόνο να σκεφθεί κανείς τον τρόπο αντίδρασης του κομματικού κατεστημένου στην προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί σαφή ένδειξη του πανικού που προκαλεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.