Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Απεργούν οι φαρμακοποιοί 8 και 9 Μαρτίου

Σε 48ωρης προειδοποιητική απεργία κατέρχονται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ψευδή τα περί επίθεσης στον κ. Μπεκίρη

«Εγώ ήμουν στους Χαιρετισμούς, στην Μητρόπολη της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο κ. Μπεκίρης δεν ήταν εκεί, άρα ο συνάδελφός μου λέει αλήθεια και αυτοί που θέλησαν να διασπείρουν πληροφορίες περί δήθεν επίθεσης εις βάρος του, λένε ψέματα!».

KKE: "Το κίνημα της πατάτας θα ξεφουσκώσει"

Διαβάστε πώς εξηγεί το ΚΚΕ την αποδοκιμασία του στο "κίνημα της πατάτας" και την προβολή του από τα ΜΜΕ

Να απαντήσει στην κριτική που δέχεται σχετικά με ανακοίνωσή του κατά του λεγόμενου "κινήματος της πατάτας" επιχειρεί το ΚΚΕ.

Επίθεση ΚΚΕ στο "κίνημα της πατάτας"

Σκληρή κριτική στο κίνημα της φθηνής πατάτας από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας" σε βάρος του λαού.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι πρόκειται για κόλπο εφάμιλλο των προσφορών στα σούπερ μάρκετ και προσθέτει ότι η ακρίβεια οφείλεται στα μονοπώλια και τις ληστρικές τιμές που επιβάλλουν.
Χαρακτηρίζει το "κίνημα της πατάτας" αντίστοιχο με το "κίνημα της πλατείας, που σύμφωνα με το ΚΚΕ είχαν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση του κόσμου.

Παγοθραυστικό ή… Τιτανικός;

Δεν είναι πλέον υποκειμενική εκτίμηση. Είναι φανερό σε όλους. Όταν κάποιος θεωρείται αδύναμος ή περνά προς τα έξω την εικόνα του… «ακυβέρνητου καραβιού», στοχοποιείται και αποτελεί το εύκολο θύμα. Είναι αδιανόητο μάλιστα αυτό το …πλοίο που είναι πολύ κοντά στο να βουλιάξει, να προηγείται όλων των άλλων, ακόμα και κάποιων που θεωρούνται πιο «εξελιγμένα» και έχουν νεότερο καπετάνιο.

Νέες αιχμές από Παπουτσή

Στην προσπάθειά του να καταδείξει τη διαφορετική ατζέντα που κομίζει για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Χρήστος Παπουτσής επανήλθε σήμερα με δηλώσεις του στα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις εκλογές.

Επικίνδυνη αβεβαιότητα στο Ιράν

Την ώρα που ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κουνάει με νόημα το δάχτυλο στη Δύση, αφήνοντας να εννοηθεί ευθέως ότι στην περίπτωση που, με πρωτοβουλία του Ισραήλ εξαπολυθεί επίθεση κατά του Ιράν, με στρατηγικό στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, η Τεχεράνη θα απαντήσει… καταλλήλως, στο εσωτερικό της χώρας η πολιτική ηγεμονία του δείχνει να τρεμοπαίζει.

Ο Μάριο Ντράγκι, αρνείται να απαντήσει τώρα, σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Με το επιχείρημα ότι «Το κούρεμα των ομολόγων της ΕΚΤ, μέρος μιας πολύ δυναμικής διαδικασίας, η οποία περιπλέκεται με μια πληθώρα άλλων θεμάτων που αφορούν τη λύση της κρίσης χρέους της Ελλάδας», ο Μάριο Ντράγκι, αρνείται να απαντήσει τώρα, σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Ο Πούτιν και η “παιδική χαρά”

Το σενάριο της κρίσης αλλάζει

Η επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, με ποσοστά που θυμίζουν άλλες εποχές, επιβεβαιώνει ότι σε μια περίοδο προϊούσας κρίσης και σύνθετου αποπροσανατολισμού, οι κοινωνίες, τουλάχιστον εκείνες στο dna των οποίων είναι καρφιτσωμένη η σφαιρική αντίληψη για τα πράγματα, συνασπίζονται γύρω από έναν πραγματικό ηγέτη.

Το “όχι” του Κουβέλη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, βλέπει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων να… φλερτάρουν επίμονα το νεοπαγές κόμμα του, το οποίο εμφανίζεται σταθερά πίσω, έστω και μακριά από τη Νέα Δημοκρατία, και προβάλλει ως το επικρατέστερο για να έχει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή.

Ο Σαμαράς κατεβαίνει στο λαό

Όπως επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς κομίζει στη σημερινή πολιτική συγκυρία το μοναδικό «ελκυστικό» πολιτικό μήνυμα, για μια κοινωνία σε απόγνωση, λόγω των διαβρωτικών μέτρων του Μνημονίου.

Ο Βορίδης “έδειξε” την αλήθεια

Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία, ενίσχυσε ουσιαστικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στη θωράκιση των πολιτικών επιχειρημάτων του, σε μια κρίσιμη συγκυρία, στη διαδρομή για τις πρόωρες εκλογές, από τις οποίες η Συγγρού προσδοκά να εξέλθει αυτοδύναμη.

Η Μέρκελ “θύμα” πολιτικού εκβιασμού

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη σκοτεινή, τη… λάθος πλευρά του Τείχους στην οποία μεγάλωσε ως Ανατολικογερμανίδα η Άνγκελα Μέρκελ, οι τακτικές της ίντριγκας, της συνωμοσίας και των υπόγειων εκβιασμών αποτελούσαν… φυσική καθημερινότητα.

«Τη νέα σχολική χρονιά είναι σίγουρο ότι θα έχουν πλέον τυπωθεί τα βιβλία και τα τετράδια της προηγούμενης…»

Η Άννα Διαμαντοπούλου μπέρδεψε την ημερομηνία εκλογών στο ΠΑΣΟΚ με την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων …!!! Δεν μπορούν να τυπωθούν τα τετράδια των εξετάσεων. Έκανε πάλι το θαύμα της η κ. Διαμαντοπούλου !!

Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Αν κάποιος κατάλαβε κάτι το διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εννοώ τίποτε άλλο εκτός από ευχολόγια και υμνολόγια για την Ευρώπη, την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι, που κατά τον κ. Παπαδήμο είναι «ηγέτης αφοσιωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα» και τη διαβεβαίωση (στα λόγια) ότι «η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης».

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ, ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ:

 Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Τα εθνικά κράτη σχεδιάζεται να διαλυθούν, έτσι ώστε να δώσουν τη θέση τους σε έναν τερατώδη γραφειοκρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα ελέγχει όλους τους Πολίτες, θα τους αστυνομεύει καλύτερα, θα τους λέει τι ακριβώς να κάνουν και πώς να σκέφτονται

Ν.Δ. "ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου. Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΠΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

Δήλωση του  Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή  Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση

Ξεπερνούν κάθε όριο οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις του κ. Βενιζέλου και του κόμματός του, που στην προσπάθειά τους να διασωθούν πολιτικά, μεταθέτουν, ακόμα και την είσπραξη των φόρων, για μετά τις εκλογές.

Too big to fall

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένας ηγέτης που δεν διστάζει να αφήσει ελεύθερο τον εαυτό του μπροστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη, να δείξει ότι πίσω από το πρόσωπο του σκληρού και άτεγκτου πολιτικού, υπάρχει μια συναισθηματική και βιωματική σχέση με την εξουσία και την κοινωνία που εκπροσωπεί, είναι φυσικά ένας ηγέτης ο οποίος δύσκολα… παραμερίζεται. Και γράφει Ιστορία.

Ο Μάκης αγοράζει (;) από τον Κοντομηνά

Το Channel 9 υπήρξε η τηλεοπτική εφεδρεία του Δημήτρη Κοντομηνά, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας αποφάσισε να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών του Alpha στον γερμανικό Όμιλο του RTL. Μετά ωστόσο από την επιστροφή Κοντομηνά στην Κάντζα, και την επαναγορά του Alpha από το RTL, το Channel 9 θεωρείται κανάλι προς πώληση.

Κρίμα…

Κύριε Διευθυντά,
Με την αγωνία να προλάβω τη διήμερη προθεσμία (28 και 29 Φεβρ.) για τη ρύθμιση της ληξιπρόθεσμης οφειλής μου, πήγα το πρωί της Τρίτης στο Κατάστημα της ΙΗ ΔΟΥ, στην οδό Πυθέου στο Ν. Κόσμο. Αυτή είναι η Εφορία «μου», εδώ και χρόνια.

Το… μισογεμάτο ποτήρι

Τα ποσοτικά στοιχεία τα οποία περιέχονται στην έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους δείχνουν καθαρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες τις οποίες θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει η Ελληνική οικονομία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Η δημιουργία δημοσιονομικών πλεονασμάτων της τάξεως των 4,5% ετησίως για έξι συνεχόμενα έτη μέχρι το 2020 και η πληρωμή τόκων 11-12 δις ευρώ ετησίως είναι πρακτικά αδύνατον να συμπορευθούν με μέση ανάπτυξη 2,8% ετησίως.