Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Φορολογικός Οδηγός: Προ δυσάρεστης έκπληξης 3.000.000 φορολογούμενοι

Η μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους

Σκέψεις γύρω από το… «πείραμα της πατάτας»!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Είναι γεγονός ότι δόθηκε από τα ΜΜΕ μεγάλη δημοσιότητα  στην  κίνηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για την παραγγελία και τη διανομή πατάτας Νευροκοπίου με τιμή σχεδόν  στο ένα τρίτο  αυτής των  Super Markets. 

Εκλογές… του Καβάφη ή… του Ροβεσπιέρου;

Εκλογές 29 Απριλίου. Ή 6 Μαϊου. Αυτές είναι πλέον οι δυο αδιαπραγμάτευτες κατά τα φαινόμενα ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, που η ελληνική κοινωνία περιμένει εδώ και μήνες.

Ο Σαμαράς θέτει εθνικό δίλημμα

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε την εκτίμηση που εδώ και καιρό υπήρχε στην ατμόσφαιρα, ότι η μεγάλη πολιτική οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στρέφεται στον Αντώνη Σαμαρά, ως τον ηγέτη που έρχεται για την Ελλάδα.

Οι παπανδρεϊκοί προετοιμάζονται για… ρεβάνς

Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε εκλογή από τη βάση. Όπως ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου. Πιθανότατα στις 18 Μαρτίου. Όπως ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχεδόν βέβαιο διάδοχό του, όπως… δεν ξέρουμε πόσο θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος κατεβαίνει στη Β’ Αθηνών

Η επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, προβάλλει ως περίπου δεδομένη, για εκείνους που έχουν γνώση των εσωκομματικών ισορροπιών του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον όλων λοιπόν στρέφεται στις πρώτες κινήσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος στο δρόμο προς τις κάλπες, στην προσπάθεια να ανασυνταχθεί το ΠΑΣΟΚ, και να διεκδικήσει ένα καλύτερο εκλογικό πλασάρισμα, σε σχέση με εκείνο που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο Καρτάλης εκπρόσωπος Τύπου στο ΠΑΣΟΚ

Η περίπτωση του Κώστα Καρτάλη είναι από τις πλέον σύνθετες στην ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Μαγνησίας βρισκόταν στο υπουργείο Πολιτισμού, στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, την περίοδο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στη συνέχεια ωστόσο συντάχθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του νέου ΠΑΣΟΚ, μετά την εποχή του Κώστα Σημίτη.

“Πράσινο φως” για εκλογές

Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου». Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα προχωρεί σε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη παρουσία στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Λουκά Παπαδήμου, του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Λοβέρδος επιμένει

Παρά την εκκωφαντική αποδοκιμασία των πρόσφατων απόψεων που διατύπωσε περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, από το σύνολο του «κοινωνικού» ΠΑΣΟΚ, και την έμμεση αποδοκιμασία από «κύκλους» του πολιτικού συμμάχου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει.

Οι πραγματικοί επαναστάτες

Σύγκρουση με τα συνδικάτα
Οι πραγματικοί επαναστάτες είναι όσοι αποφασίσουν να συγκρουσθούν με τους επαγγελματίες «επαναστάτες» που ουσιαστικά κυβερνούν τη χώρα. Εν προκειμένω όλα τα ισχυρά σωματεία και συνδικαλιστικές ενώσεις που είναι «καπελομένα» από το ΚΚΕ και εν μέρει από τους μοδάτους «εθνοπατριώτες».

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον παραδοσιακό οργανοπαίκτη Χρήστο Γιαννακίδη

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ήμερα που έφυγε από κοντά μας ο  γνήσιος παραδοσιακός οργανοπαίκτης της Μακεδονίας Χρήστος Γιαννακίδης. Συγγενείς και φίλοι αύριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του.