Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ένα «ξύπνημα» μετά από 30 χιλιάδες χρόνια

 
 
Οι Ρώσοι βιολόγοι «ξύπνησαν» ένα φυτό, οι σπόροι του οποίου διατηρήθηκαν στη ζώνη των αιώνιων πάγων επί 30 χιλιάδες χρόνια.
Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Φυσικο-χημικών και Βιολογικών Προβλημάτων Εδαφολογίας κατόρθωσαν να προκαλέσουν τη βλάστηση μερικών θάμνων της χλωρίδας, που «εξορύχθηκε» από τους πάγους. Το μοναδικό αυτό πείραμα δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί τεχνητή αναγέννηση των φυτών της περιόδου των παγετώνων.

Νέες χαμηλότερες τιμές περιαγωγής για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στο εξωτερικό προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
Υπερψηφίστηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με την αναδιατύπωση του Κανονισμού για την περιαγωγή (roaming) σε δημόσια δίκτυα κινητών επικοινωνιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε νέα ανώτατα όρια χονδρικών και λιανικών τιμών για κλήσεις, μηνύματα και για πρώτη φορά και ανώτατες τιμές λιανικής για λήψη δεδομένων στο εξωτερικό.  Οι Ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ χαμηλότερων τιμών από αυτές που είχε αρχικά προτείνει η Ευρ. Επιτροπή με στόχο να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά τηλεπικοινωνιών και να προστατεύονται καλύτερα οι καταναλωτές.

Οι παπανδρεϊκοί στηρίζουν Παπουτσή

Πίσω από την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή φαίνεται ότι θα στοιχηθεί η πολιτικά ορφανή αλλά εσωκομματικά πανίσχυρη παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, στη μάχη της διαδοχής, απέναντι στο δίδυμο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Κάποια στιγμή;

Ο Παντελής Καψής υπήρξε επί σειρά ετών ένας αξιοπρεπής και κατηρτισμένος δημοσιογράφος, που σήκωσε με θέρμη τη σκυτάλη του «βαρέως ονόματος» που του είχε κληρονομήσει ο πατέρας του, πολιτικός και δημοσιογράφος Γιάννης Καψής.

Ο Κούβελος και το 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη Ισίδωρος Κούβελος είναι το «συγγενικό πρόσωπο βουλευτή», που σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, την άνοιξη του 2011.

Ενιαίος συντελεστής και για τους πολίτες

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για ενιαίο φορολογικό συντελεστή στις επιχειρήσεις είναι αναμφισβήτητα ένα τολμηρό βήμα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση σπεύδει να το υιοθετήσει, συμπεριλαμβάνοντας την πρόταση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου φορολογικού περιβάλλοντος, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους που θα εγγυώνται τη σταθερότητα του συστήματος και εν προκειμένω έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ισίδωρος Κούβελος μετέφερε το εκατομμύριο στο εξωτερικό

Λύθηκε το μυστήριο με το πρόσωπο που έβγαλε στο εξωτερικό, το εκατομμύριο τον Μάρτιο του 2011, καθώς πρόκειται για τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για "προσπάθεια σπίλωσης" και πρόσθεσε ότι η μεταφορά έγινε για επιχειρήσεις του κ. Κούβελου στο εξωτερικό.

Δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου, με αφορμή τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ.κ. Νικόλαο Γιαλλούρη και Ηλία Μαριόλα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Κ.Ε.Π. ?

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Ρέππα, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όπως και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΑΚΕ Ι.Τ "ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ 12:00 – 15:00
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την δοτή κυβέρνηση, υπερασπιστή των Μνημονίων και εκτελεστή των παράλογων απαιτήσεων της ΤΡΟΙΚΑ και των τοκογλύφων.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της…ΤΡΟΙΚΑ κ. Καψής, ενώ συνεχίζει να απειλεί την ελληνική κοινωνία, κρύβεται ή στέκεται σούζα στους υπαλληλίσκους του Δ.Ν.Τ. και των λοιπών τοκογλύφων.
Συνεχίζει να πηγαίνει με το…”ρεύμα”  ξεχνώντας ότι μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε σύμφωνα μ’ αυτό!!!

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για Κίνα

Μετά τη Ρωσία και το Ισραήλ, δυο εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες διεθνείς επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, πέρα και έξω από τα ασφυκτικά και στενά πλαίσια του Μνημονίου ΙΙ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό διεθνές ταξίδι, αυτή τη φορά στην Κίνα.

Στο Ηράκλειο οι βάσεις για το Euro 2012

Με τον αυριανό φιλικό αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο κόντρα στο Βέλγιο, η εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου ξεκινάει την προετοιμασία της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Ο Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο παιχνίδι αφού δεν θα έχει και πολλές ευκαιρίες ακόμα για να τσεκάρει την ετοιμότητα των διεθνών.

Η χώρα που έμεινε χωρίς ασυλία, δίνει ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι. Η αλαζονεία είναι νόσος ανίατη, καθώς οι αλαζόνες αισθάνονται πάντα την ανάγκη να απαξιώνουν όλους τους άλλους σε μια προσπάθεια να τροφοδοτούν συνεχώς το υπερφίαλο «εγώ» τους.
Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, στο τέλος η ασθένεια τους καταβάλλει και τους οδηγεί σε ατοπήματα που τελικά καταλήγουν σε μπούμερανγκ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ. Επί μια δεκαετία η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει ούτε καν αίτηση για συγχρηματοδότηση στον τομέα της υγειονομικής προστασίας των φυτών, όταν οι άλλες χώρες της ΕΕ έχουν πάρει εκατομμύρια!!

       Απάντηση Κομισιόν στον Νίκο Χουντή.
Με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για τους λόγους για τους οποίους το 2011, η Ελλάδα, δεν είχε χρηματοδοτηθεί για “την καταπολέμηση οργανισμών επιβλαβών για τα φυτά ή τα φυτικά προϊόντα”, όπως συνέβη με άλλες χώρες της ΕΕ, ο αρμόδιος Επίτροπος Υγείας και Καταναλωτών, κ. Ντάλι, αποκαλύπτει με την απάντησή του ότι, όχι μόνο, η Ελλάδα δεν έκανε αίτηση για χρηματοδότηση για το έτος 2010-2011, αλλά ότι για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ, τη στιγμή που άλλες χώρες παίρνουν εκατομμύρια.

Ο Λυμπερόπουλος επιστρέφει στη ΝΔ

Πολύ κοντά στην ουσιαστική επανένταξή του στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους συνδικαλιστές, ο οποίος κράτησε τους τελευταίους μήνες αποστάσεις από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται έτοιμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά, και συστράτευση όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, ενόψει μιας οριακά δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης.

Κρίσιμο ταξίδι Παπαδήμου στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει και της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του διοικητικού στρατηγείου της Ε.Ε., την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Μια χρυσή λίρα σε νεογέννητα!
Λιάνα Μυστακίδου
Δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα: Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Arsin της Τραπεζούντας αποφάσισε να δίνει μια χρυσή λίρα σε κάθε οικογένεια της περιοχής του που θα δίνει στα παιδιά της τα ονόματα Τεμέλ, Ντουρσούν, Ιντρίς και Φαντιμέ.

Η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση του 40% της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε), στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ ΑΕ επισπεύδεται η διαδικασία πώλησης του 40% της Εταιρείας, καθώς η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να δημοσιευθεί τον Απρίλιο ή το Μάϊο, αρκετούς μήνες πριν τον αρχικό μνημονιακό στόχο, που ήταν ο Σεπτέμβριος ή ο Οκτώβριος.

Στον εισαγγελέα η λίστα με τους έντεκα γιατρούς «ολυμπιονίκες»

Παρά τη δημοσιονομική κρίση και την προσπάθεια που καταβάλλεται για έλεγχο των δημόσιων δαπανών, το «πάρτι» στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης καλά κρατεί. Αυτό καταδεικνύει η λίστα με τους 11 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που αναδεικνύονται «ολυμπιονίκες» -κατά την έκφραση του υπουργού Υγείας- στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Αποκάλυψη-σοκ για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Όταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν παραδεχόταν ότι οι συζητήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο είχαν ξεκινήσει με την κυβέρνηση Παπανδρέου από τα τέλη του 2009, η ελληνική κοινωνία είχε μια πρώτη… υποψία ότι κάτι συνέβαινε.

Η λάθος ανάγνωση της πολιτικής

Το κυρίαρχο πρόβλημα της σημερινής Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Είναι βαθιά πολιτικό, καθώς αποκαλύπτεται με διαρκώς εντεινόμενη φόρτιση, η γύμνια του πολιτικού προσωπικού που έφερε την Ελλάδα μέχρι το χείλος του γκρεμού, και αντί να αποδεχτεί τις ευθύνες του, παραμερίζοντας για το μέλλον που έρχεται, επιχειρεί να διεκδικήσει ρόλο συνδιαμορφωτή της στρατηγικής εξόδου από την κρίση.

Η συγκυβέρνηση δεν είναι όραμα

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Καλή Σαρακοστή να έχουμε με τα Πάθη να μας οδηγούν στην Ανάσταση πού αγκαλιάζει Ολάκερη η φύση.
Αγνοείστε τις φωνές και τους ψιθύρους.
Οι φωνές μιας συμβιβαστικής πορείας στο αύριο αναπαράγουν το χθες.
Οι ψίθυροι μιας κοινής πορείας στοχεύουν μόνο στην νομή της Εξουσίας.

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί

Γιατί μπήκαμε στο Μνημόνιο;

Η σημερινή δημοσίευση από τα «Νέα» εγγράφου του ιστότοπου «Wikileaks», που αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ… υποψιάζονταν από τον Ιούνιο του 2009 κιόλας ότι η Ελλάδα θα αποφάσιζε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και την οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιδεινώνει την εθνική καχυποψία για το τι προηγήθηκε, μέχρι η χώρα να παραδοθεί αμαχητί σε μια δανειακή σύμβαση, η οποία επιδείνωσε και δεν θεράπευσε την κρίση.

Οι Γερμανοί… είναι φίλοι μας;

Δίστομο, Καλάβρυτα, Κεφαλονιά, Κομμένο, Αμάρι, Βιάννος, και άλλα πολλά ιστορικά και συνάμα τραγικά μέρη της πατρίδας μας, ανατρίχιασαν στο άκουσμα, πως «τάγμα» Γερμανών εφοριακών θα μας επισκεφτεί για να μας συνετίσει.
Ακόμη ανατρίχιασαν όταν άκουσαν τηλε-σχολιαστή των «οκτώ» να λέει: Μακάρι να έρθουν!

Ο Παπουτσής παραιτήθηκε… πριν τον προλάβει ο Βενιζέλος

Την ώρα που μια πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» αναλάμβανε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο μετρό του Αιγάλεω, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή του.