Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: «Και…προσωπική φρουρά ο κ. Ν. Παπανδρέου;;»

 Αλλεπάλληλα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, αναφέρονται με συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεση προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη φύλαξη ενός στενού συγγενικού προσώπου Έλληνα πολιτικού.

Ο Σαμαράς ακύρωσε τα σενάρια συγκυβέρνησης

Την πιο εκκωφαντική απάντηση στα σενάρια συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, εφόσον η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία από τις κάλπες των επερχόμενων εκλογών, έδωσε σήμερα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει… μόνο στη Βουλή

Η περίοδος της Μεταπολίτευσης που διαδέχτηκε την επταετή δικτατορία, έχει σημειολογικά τρεις ιστορικούς πρωταγωνιστές για την Ελλάδα: Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τη Γενιά του Πολυτεχνείου και το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

“Ζούμε χωρίς εθνική υπερηφάνεια”

Σε εποχές κρίσεων όπως η σημερινή, που αποπνέουν χαρακτηριστικά εθνικού αδιεξόδου, με ρίζες πολυσύνθετες και πολυεπίπεδες, μια κοινωνία που διψάει για οξυγόνο ανακούφισης, ψυχραιμίας και προσδοκίας για το μέλλον, οφείλει να στρέφεται σε εθνικές σταθερές.

Ο Κουβέλης επενδύει στη… Ρεπούση

Ήταν σχεδόν… αυτονόητη εξέλιξη. Ο «συνωστισμός» προθύμων πρώην στελεχών του εκσυγχρονιστικού κυρίως ΠΑΣΟΚ, να βρουν καινούρια πολιτική στέγη στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, η οποία εξελίσσεται σε «επίσημη αγαπημένη» των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών, οδηγεί και στην υποψηφιότητα του κατεξοχήν προσώπου που συνδέθηκε με… ιστορικούς συνωστισμούς.

Η Βάσω σκέφτεται το “αντίο”

Πολύ κοντά στην απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική βρίσκεται η Βάσω Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Real News».

Τα σχέδια του Ψυχάρη για το “Βήμα”

Σε σημαντικές αλλαγές στα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη προσανατολίζεται ο Σταύρος Ψυχάρης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Παρόν της Κυριακής».

Αύριο ξεφαντώνουμε έτσι στο καρναβάλι της Νυμφόπετρας. Δείτε το Βίντεο

  

Μια (ακόμη) μεγάλη επιστροφή

Το 2005, όταν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας και τη σχετική στοίχιση του ΠΑΣΟΚ πίσω από την υποψηφιότητα του επιστήθιου φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου, και άλλοτε υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων του ιδρυτή του Κινήματος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Αριστερός «πρώτος πολίτης» της χώρας.

Ο Βορίδης και η αυτοδυναμία

Η μετακίνηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ήταν η πολιτική εξέλιξη που συζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, το τελευταίο χρονικό διάστημα των σεισμικών δονήσεων στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Τόμσεν “τελειώνει”

Ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος συνδέθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με την εφαρμογή του Μνημονίου Ι στην Ελλάδα, αναμένεται σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», να αποτελέσει σύντομα παρελθόν για τη χώρα μας. Ενώ, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κλάους Μαζούχ.

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για “απόβαση” στην Ελλάδα

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου του Eurogroup τα ξημερώματα της Τρίτης στις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν ήταν ξεκάθαρος: Εκτός από τους Επιτρόπους που θα τοποθετηθούν σε κρίσιμους για την ελληνική οικονομία τομείς, προκειμένου να παρακολουθείται η πορεία υλοποίησης του προγράμματος των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ, θα υπάρξει και «ενίσχυση» από τεχνοκράτες, τους οποίους θα διαθέσουν διάφορες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.