Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρά Δευτέρα. Τρελό καρναβαλικό γλέντι στην Νυμφόπετρα

Τρελό γλέντι υπόσχονται οι διοργανωτές του Καρναβαλιού της Νυμφόπετρας σε όσους επισκεφθούν το χωριό τους την Καθαρά Δευτέρα. Στις 12.30 θα ξεκινήσει η παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων και στην συνέχεια θα προσφερθεί φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα στους επισκέπτες. 

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το καρναβάλι του Σταυρού, το γεγονός με το οποίο κορυφώνονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Βόλβης, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βόλβης www.dimosvolvis.gr.
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί της Κυριακής, στην ενότητα της ιστοσελίδας «Δείτε online συνεδριάσεις».

Φοροαπαλλαγές τέλος - Καταργούνται οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος

- Παρελθόν θα αποτελέσουν σειρά φορολογικών απαλλαγών και “προνομιακών” φορολογικών καθεστώτων
- Καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου
- Ενοποιούνται οι φόροι κατοχής στα ακίνητα 
- «Επιτηδευματίες» οι 100.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
- Το σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης
Παρελθόν θα αποτελέσουν σειρά φορολογικών απαλλαγών και «προνομιακών» φορολογικών καθεστώτων. Οι παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε νέες σημαντικές αυξήσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.

Χρεωκοπεί η Ελλάδα για να μην χρεωκοπήσε​ι το τραπεζικό σύστημα…


Γραφει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Μόλις τελειώσουν οι πανηγυρισμοί για την συμφωνία        του δήθεν κουρέματος του Ελληνικού χρέους (αφαιρούνται 100 δις κ        προστίθενται 130…) τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την        άτακτη χρεωκοπία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε πάντα την        αλήθεια.

Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος

Μετά και την εμπειρία του τελικού σταδίου της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για την οριστικοποίηση των μέτρων του Μνημονίου ΙΙ, και κυρίως την προσπάθεια άμβλυνσης των διαβρωτικών συνεπειών τους για την ελληνική κοινωνία, στη Νέα Δημοκρατία συνειδητοποίησαν ότι η επίτευξη αυτοδυναμίας στις κάλπες των επερχόμενων εκλογών, αποτελεί μονόδρομο. Για το παρόν και κυρίως το μέλλον του τόπου.

Η “έκπληξη” Πάγκαλου για Βενιζέλο-Λοβέρδο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Εδώ και αρκετό καιρό, και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που στο ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε όντως αποφασίσει να μην είναι και πάλι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος, επιλέγοντας να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη διεθνούς κινητικότητας μέσω της προεδρίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δείχνει να ανήκει σε εκείνους που επιδιώκουν μια δεύτερη υποψηφιότητα, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η συγκυβέρνηση “τρομάζει” το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε το κυρίαρχο κόμμα εξουσίας. Ήταν, αλλά δεν είναι πλέον. Και αυτό φαίνεται, όχι τόσο από τα αποκαρδιωτικά ποσοστά που του πιστώνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά από το γεγονός ότι μοιάζει να έχει απολέσει τα πολιτικά αντανακλαστικά του.

Περί “μεγάλου συνασπισμού”

Το ερώτημα που θα τίθεται στο εξής, είναι αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ανάμεσα στους εκφραστές του πολιτικού φιλελευθερισμού, τον οποίον υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, και της σοσιαλδημοκρατίας, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ.

«Να» στην διαφήμιση, «όχι» στα… πάρτι αδιαφάνειας των κρατικών επιχειρήσεων

«Λέμε ναι στις διαφημιστικές ανάγκες των οργανισμών και των επιχειρήσεων του Δημοσίου, λέμε όχι όμως στα… πάρτι διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ χωρίς έλεγχο και διαφάνεια» τονίζει ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. και βουλευτής Αχαίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.