Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Όλα έτοιμα για το καρναβάλι της Νυμφόπετρας

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το αποκριάτικο καρναβάλι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφόπετρας «Μέγας Αλέξανδρος» την Καθαρά Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία χωριού. Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι για μια ακόμη χρονιά θα χαρίσουν άφθονο γέλιο και πολύ κέφι στους επισκέπτες που θα παραβρεθούν.

Ο Βενιζέλος πήρε αποστάσεις από τον Λοβέρδο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από χθες το απόγευμα στα δημοσιογραφικά γραφεία, και τον εμφάνιζαν να μην είναι ενήμερος για την πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου να… δεσμεύσει το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ευκαιρία που έψαχνε ο Παπουτσής

Κρίνοντας από το τσουνάμι αντιδράσεων που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του περί «βέβαιης» συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, εφόσον από τις κάλπες δεν προκύψει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποίησε το μέγεθος του πολιτικού αυτογκόλ που έβαλε.

Η ΝΔ βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Άμεσα και καταλυτικά παρενέβη ο Γιάννης Μιχελάκης στη συζήτηση που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται δημοσίως, για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μετά τις επικείμενες εκλογές, με την προϋπόθεση ότι η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία.

Αν ξεσπάσει πόλεμος…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι πιο απαισιόδοξοι «αναγνώστες» της σημερινής βαθιάς και εξαιρετικά σύνθετης κρίσης που βιώνουν οι κοινωνίες του πλανήτη, με προλογικό ερέθισμα το ταρακούνημα της παγκόσμιας οικονομίας και των ισορροπιών με βάση τις οποίες διαμορφώθηκε το σύγχρονο διεθνές σκηνικό, σπεύδουν να προσυπογράψουν την εκτίμηση ότι μια στρατιωτική σύρραξη δεν απέχει μακριά από το να γίνει ζώσα πραγματικότητα.

Πόσοι ακόμη “φυγάδευσαν” χρήματα;

Μια Παρασκευή πριν από τριήμερο, είναι ο πλέον ακατάλληλος χρόνος για αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ. Ή, από μια άλλη σκοπιά ανάγνωσης, ο καλύτερος, μιας και το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την Τρίτη, με ενημέρωση… νηστείας, θα συμβάλλει στο να γιγαντωθούν τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις που προκύπτουν από τη σημερινή αποκάλυψη Βενιζέλου στη Βουλή.

Ο Καμμένος ανακοίνωσε τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter ανακοίνωσε το πρωί ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό την αυτόνομη πορεία του, και προσδοκά ότι στο πλευρό του θα βρεθούν στελέχη του χώρου της Κεντροδεξιάς, που θα συνταχθούν με την αντι-μνημονιακή ρητορική του.

Μια… παρ’ ολίγον, στο πλευρό του Σαρκοζί

Η εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Νικολά Σαρκοζί, στην προσπάθεια του να καλύψει ασθμαίνοντας το δημοσκοπικό έδαφος που τον χωρίζει από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο σημερινός ένοικος του Ελιζέ, δεν διστάζει να κάνει…

Νίκος Νικολόπουλος: «Χτες στην Κάτω Αχαΐα επιχειρήθηκε ο «βιασμός» της Δημοκρατίας.

Η άρνηση του δημόσιου διαλόγου.
Η παραβίαση του δικαιώματος των πολιτών στην επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο τους στο Κοινοβούλιο, με τον Βουλευτή που ψήφισαν και εξουσιοδότησαν να ψηφίζει για αυτούς.  Η μικρή ομάδα των 10-15 γνωστών από τα ανδραγαθήματα τους τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι αγανακτισμένοι πολίτες .

Η επιχειρούμενη αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΕΤΕΑΝ ΑΕ μεθοδεύει απολύσεις και την περαιτέρω απαξίωση του οργανισμού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
 Κατόπιν της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης το Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «έγκριση κανονισμού εργασίας προσωπικού ΕΤΕΑΝ Α.Ε» (ΦΕΚ Β’ 2920 / 22-12-2011) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΑΝ Α.Ε προχώρησε στις αρχές Φεβρουαρίου στην διαδικασία υπογραφής νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους της εταιρείας.

ΔΗΛΩΣΗ Του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.& Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Επειδή το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την ψήφιση του Μνημονίου Νο2, ακούγονται και γράφονται πολλά περί προσχώρησης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και κυρίως εμού σ’ άλλον πολιτικό φορέα ή κίνηση, θέλω να τονίσω ότι κανένα τέτοιο ζήτημα δεν ετέθη από καμία οργάνωσή μας ούτε και από εμένα.

Η Μέρκελ ζήτησε συγνώμη

Δεν είναι η συγνώμη που θα θέλαμε να ακούσουμε, είναι όμως… μια αρχή. Που δείχνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν διστάζει να αναγνωρίσει λάθη, παραλείψεις και ευθύνες, έστω κι αν απαιτείται η παρέλευση ενός πολιτικά εύλογου χρόνου.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
 Με το άρθρο 21 του Ν.3938/2011 καταργήθηκε η Αγροφυλακή και τόσο το προσωπικό όσο και όλες οι αρμοδιότητές της μεταφέρθηκαν στις δασικές υπηρεσίες και στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Η κυβέρνηση είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες στα καθήκοντα της δασοπροστασίας.

Απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Εισήγηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας "Start Up!" και την απονομή των Ευρωπαϊκών βραβείων Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πράσινα» καταστήματα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης με την ονομασία «Πράσινο κατάστημα» θα υλοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
 Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης

Γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, οι πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και οι επισκέπτες θα γιορτάσουν με κάθε λαμπρότητα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Δήμοι, φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι και εθελοντές ετοιμάζουν εκδηλώσεις που αναμένεται να μας κάνουν όλους να ξεχάσουμε, έστω για λίγα 24ωρα, τη σκληρή καθημερινότητα.



Στη Νυμφόπετρα της Δημοτικής Ενότητας Εγνατίας,
κατά το τοπικό έθιμο, το καρναβάλι γίνεται την
Καθαρή Δευτέρα δίνοντας στα κούλουμα
ένα ξεχωριστό χρώμα.

Οι ενεργοί πολίτες δείχνουν το δρόμο

Και να που μέσα σε συνθήκες απόλυτης κρίσης μπορεί να γεννηθεί κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο. Της Δήμητρας Τσαμποδήμου

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η διάσταση που πήρε η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας να έρθει σε απευθείας επαφή με έλληνες παραγωγούς και να εξασφαλίσει τη διάθεση των προϊόντων τους σε τιμές εξαιρετικά χαμηλότερες από αυτές της αγοράς και εξαιρετικά υψηλότερες από εκείνες με τις οποίες μπορούν οι έλληνες παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους χονδρεμπόρους.

Θεσσαλονίκη. ΔΕΗ το μεγαλείο σου. Δείτε το βίντεο

Αφάνταστη ταλαιπωρία των πολιτών για εξόφληση λογαριασμών.

Όσοι από τους πελάτες της ΔΕΗ προσήλθαν στο κτίριο της οδού Αισώπου για την εξόφληση των λογαριασμών τους υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία. Η ουρά ξεκινούσε από το ισόγειο του κτιρίου και έφτανε στον 2ο όροφο οπού βρίσκονται τα ταμεία. Άνθρωποι υπερήλικες, πολίτες με προβλήματα υγείας, υποβοηθούμενοι από τα κάγκελα του κτιρίου, περίμεναν καρτερικά στην σειρά τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Καμμένος ανακοίνωσε τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter ανακοίνωσε το πρωί ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό την αυτόνομη πορεία του, και προσδοκά ότι στο πλευρό του θα βρεθούν στελέχη του χώρου της Κεντροδεξιάς, που θα συνταχθούν με την αντι-μνημονιακή ρητορική του.

Το “νέο ΠΑΣΟΚ” πέταξε λευκή πετσέτα

Ο νόμος των πιθανοτήτων αλλά και η πολιτική λογική λένε ότι το δίδυμο του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Με τον Υπουργό Οικονομικών να κερδίζει την εξουσία, πέντε χρόνια μετά την οδυνηρή εσωκομματική ήττα του 2007, και τον Υπουργό Υγείας να βάζει στον πάγο τις προσωπικές φιλοδοξίες του, μονάχα προσωρινά.

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΖΗΤΑ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Κατά 34% μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων τα τελευταία 2,5 χρόνια, ποσοστό που δεν έχει σημειωθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, που ζήτησε αλλαγή στο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας με περισσότερα μέτρα ανάπτυξης, προκειμένου να ανασάνει η Ελλάδα αλλά και να μην μεταδοθεί περαιτέρω η κρίση στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Οι καταθέσεις (στην Ελβετία) της Ψωροκώσταινας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τραγέλαφος που επικρατεί αυτές τις μέρες σχετικά με τον/την βουλευτή που φέρεται – είδατε πόσο προσεκτική είμαι; - να μετέφερε ένα εκ ευρώ στην Ελβετία εν μέσω δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας, προκαλεί τουλάχιστον αηδία – και οπωσδήποτε θυμηδία.

Η… σιδερώστρα

Αφιερωμένο εξαιρετικά αυτό τό σημείωμα μου σέ όσους, ακόμη καί σήμερα, διαρρηγνύουν τά ιμάτια τους γιά επιστροφή στήν δραχμή,ιδιαίτερα τά κόμματα τής αριστεράς.

«Ανεξάρτητοι Ελληνες» το κόμμα του Π.Καμμένου

Τη δημιουργία νέου Κινήματος που φέρει το όνομα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ανακοίνωσε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.