Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εικόνες ντροπής στα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο

Οι χώροι γύρω από τα βυζαντινά τείχη λίγα μέτρα μακρύτερα από το κτίριο του ΙΚΑ πύλης Αξιού έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Ο επισκέπτης διερχόμενος από την περιοχή αντικρίζει αποκρουστικές εικόνες και μάλιστα σε μια περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το εθνικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο βουλευτής

Πέρασαν σχεδόν τρεις μέρες από τη στιγμή που αποκαλύφτηκε ότι ένας Έλληνας βουλευτής «φυγάδευσε» στο εξωτερικό ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ, τον Μάιο του 2011, δηλαδή στην κορύφωση της εθνικής ανησυχίας για την κρίση χρέους, και της αβεβαιότητας για το κατά πόσο η χώρα θα κατάφερνε να αντέξει, και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφονται

Σε μια εποχή κατά την οποία ο πολιτικός κόσμος βάλλεται πανταχόθεν, έχοντας περιπέσει σε κατάσταση προϊούσας ανυποληψίας, ένα μέρος της Βουλής, που εκφράζει κοινοβουλευτικά συγκεκριμένα κόμματα, συνεχίζει να συμπεριφέρεται λες και βρισκόμαστε στην… παλαιά Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ… το ξανασκέφτεται

Η σημερινή σύσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και άλλα στελέχη με κεντρικό ρόλο στον οργανωτικό τομέα του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της διοργάνωσης των εσωκομματικών εκλογών για τη διαδοχή, έδειξε ότι… το ξανασκέφτονται.

Το πολιτικό “νεύμα” του Σαμαρά

Το νεύμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους διαγραφέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσους κινούνται στον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς αλλά έχουν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, και εκείνους που παραμένουν δυσαρεστημένοι, ήταν βαθιά πολιτικό.

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Ο Ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Εποχή της Ανασφάλειας»
Την άποψη πως η «ανάσα» που πήρε η ελληνική οικονομία μετά την έγκριση του «κουρέματος» του χρέους της και της νέας δανειακής σύμβασης, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, ιδιαίτερα για τον επιχειρηματικό κλάδο, διατύπωσε ο Τομεάρχης Εργασία της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Λαθρεμπόριο με καύσιμο-βόμβα για το περιβάλλον αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Πρωτοφανές δίκτυο λαθρεμπορίου καυσίμων έστησε οικογένεια στα Λαγκαδίκια, όπως αποκαλύφθηκε χθες το πρωί ύστερα από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

9.500 θέσεις express εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία

Μικρή ανάσα σε 9.500 μακροχρόνια ανέργους στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας προσφέρουν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τα οποία ξεκινούν να υλοποιούνται εντός των προσεχών εβδομάδων. Οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, θα εξασφαλίσουν πεντάμηνη εργασία με αμοιβή που θα φτάνει γύρω στα 500 ευρώ καθαρά, αφού το μεικτό μηνιαίο επίδομα ανέρχεται σε 625 ευρώ.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή που έβγαλε 1 εκατ. στο εξωτερικό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε σήμερα το Κοινοβούλιο πως θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να γνωστοποιηθεί το όνομα του βουλευτή, ο οποίος μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατ. ευρώ.
  Ο εξευτελισμός της πολιτικής, σε όλο της το μεγαλείο. Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το 1 εκατομμύριο; Τα 600 δις που έφυγαν στο εξωτερικό δεν σας ενόχλησε; Και εσείς που έχετε τα εκατομμύρια στις τράπεζες εντός της Ελλάδος πόσο βοηθήσατε την πατρίδα; Πόσο βοηθήσατε να μην εξαθλιώσετε το λαό;
«Θου». ... Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου».

Στο κυνήγι του... φωτεινού σταυρού

Τελεσίγραφο στους 1.200 φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης έστειλε ο δήμος για τη συμμόρφωσή τους ως προς τον νόμο σχετικά με την τοποθέτηση των ενδεικτικών σταυρών.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Το χρονικό περιθώριο είναι διάρκειας ενάμιση μήνα και από τις αρχές Απριλίου θα αρχίσει η επιβολή προστίμων. «Η περίοδος ανοχής για τη συμμόρφωση των φαρμακοποιών έχει παρέλθει», τονίζεται στο τελεσίγραφο.

Ο φόβος του τρόμου

Ο «φόβος του τρόμου» είναι αυτός που μπορεί να δώσει λύσεις ή να διατηρήσει καταστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους. Αυτό ισχύει στην εσωτερική πολιτική, αλλά πολύ περισσότερο στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις.

Οι Γερμανοί προτείνουν… ευρω-δραχμή

Ένα κράτος που έχει δομηθεί με τη σιδηρά πειθαρχία, την ιεραρχία και τις πολυσύνθετες διακλαδώσεις της σύγχρονης Γερμανίας, εκπέμπει μηνύματα για τις πραγματικές εθνικές προτεραιότητες και προθέσεις, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, αλλά κυρίως πραγματικής οικονομίας.

Η Λαγκάρντ κατά της αλλαγής του Συντάγματος

Μια Γαλλίδα, η Κριστίν Λαγκάρντ, έστω κι αν βρίσκεται στο δύσκολα διαχειρίσιμο αξίωμα της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήρθε να αποκαταστήσει το πληγωμένο γόητρο της χώρας, οι πρόγονοι της οποίας ανακάλυψαν τη Δημοκρατία.

Μια φανέλα, μια ιστορία

Η νέα φανέλα της εθνικής ομάδας του Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε χθες, στέλνοντας μηνύματα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έρχεται, και εκείνο που… κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που αγοράσαμε

Το περιεχόμενο του μνημονίου ΙΙ δεν παρέχει οριστικά εγγυήσεις για το μέλλον της χώρας.
Με το μνημόνιο ΙΙ αγοράζουμε χρόνο, αρκετά περισσότερο χρόνο αυτή τη φορά , ώστε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε μελλοντικές καταστροφικές καταστάσεις.

Έκπληξη Ευαγγελάτου με Αυτιά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της καινούριας εκπομπής του, που θα ονομάζεται «Οκτώ», και θα προβάλλεται καθημερινά στις 20.00 από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη, βρίσκεται ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Η ανατροπή είναι… γένους θηλυκού

Περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, στη Γαλλία η πολιτική είναι κυρίως… γένους θηλυκού. Απρόβλεπτη και ατίθαση. Ένα συναρπαστικό κράμα ρητορικής, πρακτικών παρεμβάσεων και επικοινωνιακών ενισχύσεων. Ό, τι δηλαδή προσπαθεί να κάνει ο Νικολά Σαρκοζί, για να κερδίσει το χαμένο έδαφος απέναντι στον «άχρωμο» Φρανσουά Ολάντ.

Έχω αγώνα απόψε

Ραντεβού στους 16 θέλουν να δώσουν απόψε ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Τον πρώτο τον περιμένει ήδη η Μέταλιστ (0-4 υπέρ τους ο πρώτος αγώνας) ενώ ο δεύτερος θέλει να είναι εκείνος που θα «περιμένει» τον αντίπαλό του, αφού Άντερλεχτ και Άλκμααρ διασταυρώνουν τα …ξίφη τους 2 ώρες αργότερα στη ρεβάνς του 1-0 των Ολλανδών.

Κατάληψη των γραφείων της ΔΥΠΕ στην Θεσσαλονίκη

Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΥΝ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης καθώς και στην κατάργηση της μιας από της δύο ΥΠΕ . Οι εργαζόμενοι ζητούν το προσωπικό της 3ης και της 4ης ΥΠΕ να ενταχτεί αυτοδίκαια στον Οργανισμό της 7ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εντατική ελέω μνημονίου και οι ΜΕΘ Τίποτα δεν άφησε όρθιο η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Υπουργείου Υγείας Πλήρης διάψευση των προσδοκιών Λοβέρδου

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί πλέον στην κοινωνία η ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό και στο χώρο της υγείας με το συνεχές κλείσιμο μονάδων ΜΕΘ από τα νοσοκομεία μας.

Η Εποποιία της Σωτηρίας μας (εφτά φορές και με τις ίδιες ατάκες)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κάποτε σίγουρα θα γραφτεί το έργο «Η εποποιία της ελληνικής διάσωσης». Και είτε θα πρόκειται για… Μπεν Χουρ, είτε για σίριαλ με πολλές συνέχειες.
Ο σκηνοθέτης θα δυσκολευτεί να βρει ηθοποιούς που θα καταφέρουν να μπουν στο πετσί των ρόλων.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 2012

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο Σταυρό την Κυριακή 26/2 στις 16:00 και Καθαρα Δευτερα στις 12 στην Νυμφόπετρα

Την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου, στο Σταυρό  του Δήμου Βόλβης, θα κορυφωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις για το 2012.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το μεσημέρι με  μουσική, πολύχρωμες στολές, χορό και φυσικά την συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε όλα τα γιορτινά δρώμενα.

Φήμες για Μαρκεζίνη και νέο κόμμα

Η αυριανή παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο, μέσω διαδικτύου, του νέου πολιτικού φορέα στην ίδρυση του οποίου προχωρεί, με αμιγώς αντι-μνημονιακά χαρακτηριστικά, έχει εντείνει τη φημολογία ως προς το ποιες προσωπικότητες θα είναι εκείνες που θα συμπορευτούν μαζί του.

Ένα φιλί, ένα σώμα…

Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι Νάπολι- Τσέλσι ο τηλεοπτικός φακός “συνέλαβε” δυο από τα παιδάκια που συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων κατά την είσοδο των ομάδων, μόλις τελείωσε ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ και λίγο πριν αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, γυρίζουν αυθόρμητα και σκάνε ένα φιλί στους Γκαργκάνο και Λαβέτσι.

Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των ελληνικών ομάδων

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνηθίσει ακόμα στην ιδέα της εξάρτησής της από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές μας ομάδες την έχουν αποδεχθεί, και την επιζητούν, από τη δεκαετία του ΄90.

Να επιστρέψουν, όχι όμως ως υποψήφιοι

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το αυτονόητο: «Δεν περισσεύει κανείς». Πράγματι σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη δεν «περισσεύουν» όλοι όσοι ταυτίζονται με τις αξίες του φιλελευθερισμού και της δημοκρατίας. Ωστόσο επειδή η αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εμμέσως πλην σαφώς, «φωτογράφιζε» τους προσφάτως διαγραμμένους, θα πρέπει να διευκρινισθούν κάποιες «λεπτομέρειες».

Η “Λαϊκή Δεξιά” αποκτά εκπροσώπηση

Μαθαίνω ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμένος-διαγραφείς αλλά παραμένων μέχρι πρότινος μέλος(άλλο κι αυτό)- ετοιμάζεται να ιδρύσει πολιτικό κίνημα. Ειλικρινά-χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας- καλή επιτυχία. Η «Λαϊκή Δεξιά» αποκτά εκπροσώπηση.