Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι Νυμφόπετρας 2012

Με εντόνους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το καρναβάλι της Νυμφόπετρας που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του χωριού.  Οι διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» υπόσχεται για μια ακόμη χρονιά να προσφέρει στους επισκέπτες πολύ γέλιο και γλέντι κόντρα στην οικονομική κρίση.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τη συμφωνία, αποτυπώνουν το κλίμα που θα επιχειρήσει ο ηγέτης της κεντροδεξιάς να διαμορφώσει το προσεχές διάστημα μέχρι τις εκλογές. Πέραν της σοβαρότητας και του υψηλού αισθήματος ευθύνης που αποπνέουν, προδιαγράφουν και το δρόμο που θα ακολουθήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Δεν έσπασε ούτε τζάμι

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Δεν το σκέφτηκαν στιγμή. Δεν πήρε κανείς τηλέφωνο τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής για να τον παρακαλέσει. Δεν επενέβη κανείς Υπουργός Πολιτισμού και με νόμο να περάσει “νομοσχέδιο- φωτογραφία” για να σβηστούν τα χρέη. Ούτε έκλεισε ο δρόμος Γλασκώβης- Εδιμβούργου και με τους οπαδούς να καίνε λάστιχα.

Ο Τσίπρας απειλεί τη Συμφωνία του Eurogroup

Λίγες μόλις ώρες μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup για το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI, και ενώ εκκρεμεί ακόμη η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου από την ελληνική Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να… ανέβει σκαλοπάτι στην πολιτική αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού δρόμου, και των υποχρεώσεων που συνεπάγεται.

Κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα… εξαγωγής

Κύκλωμα κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων που με πλαστές πινακίδες κατέληγαν στη γειτονική Βουλγαρία ερευνούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Σερρών, μετά τη σύλληψη 29χρονου στον Προμαχώνα.
Του Κώστα Καντούρη

Ξαναγεμίζουν οι χωματερές με την ανοχή των Βρυξελλών

Όλο και περισσότερες ανεξέλεγκτες χωματερές απειλούν το φυσικό περιβάλλον του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς σε περίπου 50 υπολογίζονται τα σημεία όπου ασυνείδητοι φορείς, ιδιώτες, ακόμα και δήμοι αποθέτουν παρανόμως μπάζα, οικοδομικά υλικά και παντός είδους σκουπίδια.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Άκαρπες οι διαβουλεύσεις

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις χθες ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και τους εκπροσώπους πρώην συμβασιούχων, παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να τους χορηγήσει βεβαίωση για δικαστική χρήση, όπως ήταν το αίτημά τους.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Θεσσαλονίκη: η πόλη ετοιμάζεται να γίνει εργοτάξιο με μεγάλα έργα υποδομής

Σε μεγάλο εργοτάξιο είναι αποφασισμένο το Υπουργείο Υποδομών να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη με σκοπό η πόλη να ανέβει επίπεδο και να γίνει μία σύγχρονη λειτουργική Ευρωπαϊκή πόλη. Ήδη μεγάλες κινήσεις έχουν γίνει σε αυτή την πλευρά ενώ αναμένεται να ενταθεί με την προσθήκη και άλλων μεγάλων έργων στην πόλη. Ποιες είναι όμως οι μεγάλες κινήσεις για super projects στην πόλη;

Άνοιξε ο δρόμος για τις εκλογές

Την ώρα που το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης άναβε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κεντρικός ενδεχομένως πρωταγωνιστής αυτής της αλλαγής στάσης από την πλευρά των Βρυξελλών, βρισκόταν στην Κύπρο.

Προλαβαίνει να κερδίσει τον Ολάντ;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική λογική υπαγορεύει στον Νικολά Σαρκοζί να πετάξει από τώρα λευκή πετσέτα ενόψει των εκλογών της άνοιξης, και να προετοιμάζεται, κυρίως ψυχολογικά, για να αποχαιρετήσει το Ελίζε, στο οποίο είναι αλήθεια ότι κόπιασε να εισέλθει ως οικοδεσπότης, πριν από πέντε χρόνια.

Έρχεται… Μνημόνιο ΙΙΙ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και οι υπόλοιποι βασικοί πρωταγωνιστές του θρίλερ που εκτυλίχτηκε στις Βρυξέλλες, δεν έκρυψαν τη σωματική, πέραν της ψυχικής κόπωσης που υπέστησαν από την όλη διαδικασία. Φαίνεται ωστόσο ότι ακόμη και μετά την οριστική απόφαση του Eurogroup για πολιτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, το μέλλον παραμένει εξαιρετικά άδηλο. Έως… χλωμό.

Ο Βενιζέλος φεύγει

Θέμα ημερών θα πρέπει να θεωρείται πλέον η υποβολή παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από τα αξιώματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αφοσιωθεί στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας τη φιλοδοξία να είναι εκείνος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία.

Στο 74% το πραγματικό “κούρεμα”!

Η επιλογή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην συμμετάσχει στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, αλλά να συμβάλλει στη μείωση του ποσοστού του χρέους επί του ΑΕΠ, μέσω των holdings που διατηρεί, είχε ως αποτέλεσμα το τελικό ύψος του «κουρέματος» να φτάσει στα επίπεδα του 53,5%.

Η Ελλάδα πέτυχε το καλύτερο δυνατό

Να μην κοιτάμε στο παρελθόν
Δεν χρειάζονται μισόλογα και υποσημειώσεις. Η Ελλάδα πέτυχε το καλύτερο δυνατόν τηρουμένων των συνθηκών στις οποίες είχε περιέλθει. Η συμφωνία είναι ένα στοίχημα για το μέλλον, αλλά δεν θα έχει καμία σημασία εφόσον δεν γίνει αντιληπτό από όλους ότι δεν κερδίσαμε τίποτα παρά μόνο χρόνο.

Θα κριθούν όλα στο ΟΑΚΑ;

Μετά και την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής, όπου ο Παναθηναϊκός θα μετράει τις επιστροφές όλων των τραυματιών και ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει, αν όλα πάνε καλά, και τα δύο παιχνίδια με την Μέταλιστ, το μεταξύ τους ντέρμπι θα δείξει προς τα που θα «γύρει» η ζυγαριά φέτος. Ωστόσο, με αρκετά παιχνίδια να ακολουθούν, αυτός που θα πάρει προβάδισμα θα πρέπει να φανεί σταθερός στη συνέχεια για να τερματίσει πρώτος αφού η διαφορά είναι μικρή!

Ο Τόμσεν “υπέγραψε” την παραίτησή του

Μια παράπλευρη απώλεια της απόφασης του Eurogroup για την Ελλάδα, θα πρέπει να είναι, και μάλιστα σύντομα, ο Πολ Τόμσεν. Ο Δανός τεχνοκράτης και εντολοδόχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επιτήρηση της εφαρμογής και προόδου του πρώτου Μνημονίου, παρουσίασε μια έκθεση εθνικής δυστυχίας, αναφορικά με τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

HEΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ…ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Τα…χαμόγελα έδωσαν και πήραν μετά το τέλος του EUROGROUP!!! Συμφώνησαν, και αυτό είναι επιτυχία, να δεσμεύσουν την χώρα στους δανειστές έως το 2032!!! Συμφώνησαν να πληρώνονται πρώτα οι δανειστές και ο λαός ας κόψει το λαιμό του!!!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατατέθηκε η Έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού από τον Ν. Χουντή.

Επιστολή 2.220 κατοίκων της κοινότητας Γραμματικού, του δήμου Μαραθώνα, που έχουν καταθέσει Αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα πρόδηλα σφάλματα στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΧΥΤΑ Γραμματικού, παρέδωσε σήμερα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής.

Η συμφωνία… έχει μυστικά

Ένα θρίλερ τελείωσε, ένας… μαραθώνιος αγωνίας ξεκινάει, μετά την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Με προοπτική το 2020 το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120,5% του ΑΕΠ, ποσοστό που σύμφωνα με τις επιμέρους αναλύσεις κυρίως του Βερολίνου, το καθιστά βιώσιμο και επομένως μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δανειστές.

Τι αλλάζει στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης

Αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεών τους στην εφορία.
Συγκεκριμένα, στον πίνακα 2 καταργήθηκε ο κωδικός που συμπλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι -μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου. Επιπλέον, έχει προστεθεί ένας νέος κωδικός, τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά. Για τους φορολογούμενους αυτούς ισχύει το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ, εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο αυτό.

Τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες μέχρι το καλοκαίρι

Στην τελική ευθεία μπήκε ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης για την δημιουργία τεσσάρων νέων λεωφορειοδρόμων, ενώ αρχίζει η διερεύνηση χώρων για τη δημιουργία υπόγειων και υπέργειων πάρκιγκ.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

265 εκατομμύρια ευρώ (ή 96,1%) δεν έχει απορροφήσει η Ελλάδα την ώρα που δεκάδες ιδρύματα πρόνοιας κινδυνεύουν με λουκέτο

Απάντηση του Επιτρόπου Αντόρ σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ.κ.Παπανικολάου και Πουπάκη

Μόλις στο 3,9% ή 10, 75 εκ. ευρώ από τα 276 εκ. ευρώ της προτεραιότητας «Υγεία» του επιχειρησιακού προγράμματος (ΕΠ) «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» για την περίοδο 2007-2013, έχει αξιοποιήσει η Ελλάδα*, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης κ. Λ. Αντόρ, έπειτα από ερώτηση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κκ. Παπανικολάου και Πουπάκη, σχετικά με τον κίνδυνο της αναστολής λειτουργίας πολλών ιδρυμάτων πρόνοιας στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ»…

«Είναι μεγάλη συγκίνηση που, μαζί με τους συνεργάτες μου, βρισκόμαστε στην Κύπρο. Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, Ελλάδα και Κύπρος. Οι λαοί μας, όμως, ανήκουν στο ίδιο Έθνος. Και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη. Και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του Κυπριακού Λαού ακόμα μεγαλύτερη. Ενός αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί, ενός αγώνα για μία λύση βιώσιμη, λειτουργική, για μια ενιαία κυριαρχία, για μια νέα διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τερματισμό της ξένης κατοχής» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή, δεύτερη μέρα επίσκεψής του στην Κύπρο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια.

ΑΙΣΧΟΣ . Ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ, που πριν από λίγο καιρό είχε απαντήσει ευθέως ότι το χαράτσι της ΔΕΗ ήταν παράνομο με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τώρα “μασάει τα λόγια του”.

     Ν. Χουντής: “Προκειμένου να καθυποτάξουν και να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό, όχι μόνο έχουν καταργήσει το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά και παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία”.
Ο Γερμανός Επίτροπος, κ. Oettinger, υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας στην ΕΕ, ο οποίος πριν από 2 μήνες, με γραπτή απάντησή του, είχε τονίσει, με απόλυτη σαφήνεια, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, ότι το χαράτσι της ΔΕΗ ήταν παράνομο με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τώρα με νέα απάντησή του επιχειρεί να θολώσει τα νερά, αδιαφορώντας αν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες, καταναλωτές της ΔΕΗ, παράνομα υποχρεώνονται να πληρώσουν το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, υπό την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Τουλάχιστον τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε…»
«Και μόνο το γεγονός πως έχουμε φτάσει σε σημείο να αγωνιζόμαστε, ώστε το χρέος της Ελλάδας το 2020 να γίνει ίσο με το χρέος της χώρας, το 2008, δείχνει πόσο καταστροφική υπήρξε η διετία ΠΑΣΟΚ και πόσο λάθος ήταν η συνταγή του μνημονίου» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, σε συνάντηση στελεχών του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Η Γερμανία έψαχνε για Πρόεδρο, αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ ψάχνει ούτε για υπουργό Πολιτισμού!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τι σου είναι οι συμπτώσεις. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες η Γερμανία έψαχνε να βρει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς ο εκλεκτός της κ. Μέρκελ, κ. Βουλφ υποχρεώθηκε τελικά σε παραίτηση, όταν η εισαγγελία ζήτησε άρση της ασυλίας του, προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο εξασφάλισης ευνοϊκού δανείου από φίλο του επιχειρηματία για αγορά κατοικίας, τον καιρό που ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ

Κάλεσμα ευθύνης προς όλα τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας που εργάζονται στον ΟΤΕ να δώσουν δυναμικό «παρών» στις εκλογές που πραγματοποιούνται στις 23 και 24 Φεβρουαρίου απευθύνει η ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ με μήνυμά της.
Όπως τονίζει:
"Μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία ξεκινούν  οι εκλογικές διαδικασίες στην ΠΕΤ – ΟΤΕ. Το στοίχημα ΟΛΩΝ είναι η συμμετοχή ώστε να υπάρξει ένα μήνυμα .

Αλλάζει το Σύνταγμα για το Μνημόνιο ΙΙ

Ο στενός κλοιός γύρω από την Ελλάδα, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνεται και από τη δημόσια παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η χώρα θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε Συνταγματική Αναθεώρηση, λόγω της νέας δανειακής σύμβασης.

Μόνιμο κλιμάκιο από επόπτες στην Αθήνα

Υπό διεθνή εποπτεία μπαίνει ουσιαστικά η Ελλάδα, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup για το Μνημόνιο ΙΙ, και τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.
Στις δηλώσεις κυρίως του Όλι Ρεν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Κλάους Ρέσλινγκ, διαφαίνεται η «ταμπακιέρα» του αντίτιμου που θα κληθεί να καταβάλλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντάλλαγμα για το ογκώδες πακέτο οικονομικής στήριξης.

Στο 53,5% το “κούρεμα” του χρέους

Το σημείο καμπής στις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, ήταν φυσικά το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Από τη στιγμή που η έκθεση της τρόικας έδειχνε ουσιαστικά στην κατεύθυνση της μη βιωσιμότητας του χρέους για το 2020, προσδιορίζοντάς το για τα επίπεδα του 129% του ΑΕΠ, 9% περισσότερο από όσο το επιθυμούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να ανάψει η Γερμανία το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, τα φώτα στράφηκαν στον ιδιωτικό τομέα.

Ικανοποίηση από Παπαδήμο-Βενιζέλο

Σχεδόν 15 ώρες διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup. Ζυμώσεις επίπονες και κοπιώδεις, που είχαν τα χαρακτηριστικά του θρίλερ, μέχρι να επέλθει η οριστική συμφωνία μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας, στις 05.00 το πρωί.

Συμφωνία στις 05.00 το πρωί!

Ακόμη μια Ευρωπαϊκή Σύνοδος με θέμα το ελληνικό ζήτημα εξελίχτηκε σε θρίλερ διαρκείας, με πολύωρη, επίπονη και αγχώδη διαπραγμάτευση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Η συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στις 05.00 το πρωί της Τρίτης, όταν και διέρρευσε στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η πληροφορία ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατάφεραν να ξεπεράσουν τις επιμέρους ενστάσεις και διαφορές τους, και να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα.

Η Αριστερά στην κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις στην εξουσία

Ο πολυκομματισμός που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις τείνει πλέον να δημιουργήσει μια «πραγματικότητα» ερήμην της πραγματικότητας. Στη βάση λοιπόν αυτών των ευρημάτων, ποσοτικών και ποιοτικών, διαδραματίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις.