Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται για να μας βγάλει από την κρίση

Η προ μηνών διαπίστωση της «Monde» για την… παιδική χαρά με την οποία προσομοιάζει η σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστά μια θλιβερή πραγματικότητα. Τόσο στην… από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, όσο και ευρύτερα σε παγκόσμια επίπεδο, η ανθρωπότητα στερείται της φυσικής εκείνης ηγεσίας που θα αντιλαμβανόταν την οριακή κρισιμότητα των στιγμών.

Το μέλλον… σε φωτογραφία

Οι ιδιότητες με τις οποίες συναντήθηκαν σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, μικρή σημασία έχουν. Θα τολμούσε να υποστηρίξει κανείς το ίδιο και για τις θέσεις που διατύπωσαν.

Mani Pulite…

Η 17η Φεβρουαρίου του 1992 ήταν μια ημερομηνία που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Αν άλλαζε πρώτα την Ιταλία. Δεν συνέβη τίποτα από τα δυο, αξίζει ωστόσο να σταθεί κανείς στη σημειολογία της περίστασης, και στη φιγούρα που προσωποποίησε εκείνο το υπερβατικό τόλμημα.
Ένας Ιταλός Εισαγγελέας, ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο,

Ο «Έλληνας» Παρτιζάνος

Το οικονομικό ολοκαύτωμα της Ελλάδας, στήθηκε σε μία απίστευτη προπαγάνδα των «σκληρών» ευρωπαίων ηγετών, συγγενών μας, που είχε και εντός της χώρας μας, τους πρόθυμους, αυτούς που μίλησαν διεθνώς για «Οικονομία Τιτανικό» και για «Διεφθαρμένο λαό», διασύροντας, ανεπιστρεπτί την πατρίδα μας.

Νέα συλλαλητήρια την Κυριακή από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Συνέχιση των κινητοποιήσεων, ώστε να μείνουν στα χαρτιά όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο για τον κόσμο της εργασίας, αποφάσισαν χθες οι εκτελεστικές επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Στα νύχια της μικροεγκληματικότητας η Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται καθημερινά επτά σπίτια και δέκα αυτοκίνητα (κατά μέσο όρο), ενώ διαπράττονται 26 κλοπές και περίπου δύο ληστείες την ημέρα. Η μικροεγκληματικότητα στην πόλη άρχισε να αυξάνεται από τις αρχές του έτους, κυρίως με μικροκλοπές σε δημόσιους χώρους.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.& Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ.Νικ. Κιουτσούκη

"Οι πρόσκαιρες και ανίερες συμμαχίες δεν είναι αυτές που θα δώσουν την επιθυμητή μέγιστη δυναμική για μια ισχυρή κυβέρνηση.
Αντίθετα, το σάλπισμα πανστρατιάς των στελεχών της ευρύτερης παράταξης σε ένα ενιαίο πατριωτικό λαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντιμετώπισης των παράλογων απαιτήσεων των δήθεν “ΕΤΑΙΡΩΝ” της Ευρώπης, που επιδιώκουν την πολιτική διαπόμπευση, τη λαϊκή εξαθλίωση και την εθνική ταπείνωση της Ελλάδας και των Ελλήνων,

Δυο πολιτικές “μεταγραφές”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το πρωί τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι αποφάσισαν να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία, εγκαταλείποντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου διεγράφησαν, λόγω της στάσης που κράτησαν στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μεγάλη ανησυχία

Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τις τελευταίες ώρες τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και γενικότερα το πολιτικό σύστημα, για τα αποτελέσματα της συμφωνίας, που πρέπει κανονικά να επέλθει στις Βρυξέλλες στο Eurogroup, την ερχομένη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Μια ληστεία και μια παραίτηση

Το πρωτοφανές περιστατικό της ληστείας που σημειώθηκε το πρωί στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας, οδήγησε τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο στην απόφαση να υποβάλλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Το 2ο Μνημόνιο είναι απότοκος του 1ου Μνημονίου και ολοκληρώνει την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
Οι…εταίροι έχουν αποθρασυνθεί τελείως.

Η Άννα έμεινε μόνη

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί ως η πλέον διακριτή και παρεμβατική γυναικεία πολιτική προσωπικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Υπήρξε «πολιτικό παιδί» του Κώστα Σημίτη, με ευρωπαϊκή θητεία και εμπειρίες, αλλά το 2007 έκανε…

Περιοδεία του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε Ημαθία και Κατερίνη

Διήμερη περιοδεία στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στους Νομούς Ημαθίας και Κατερίνης θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Ν. Νικολόπουλος: «Παλέψαμε, παλεύουμε και θα παλεύουμε για να αλλάξει το λάθος μείγμα και για να παραμείνει ζωντανή η χώρα».

Στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο - Δ. Σταυρόπουλο στο «Ράδιο 9» και Π. Νικολόπουλο στο Ράδιο «Μέλλον» μίλησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ο Αχαιός πολιτικός μεταξύ άλλων στις συνεντεύξεις του τόνισε και τα εξής:

Ο μόνος Γερμανός που θα… ανεχόμασταν

Δεν περίμενε φυσικά κανείς την άγαρμπη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, για να πιστοποιήσει πόσο μακριά από την πραγματικότητα κινούνται οι πολιτικοί ηγέτες της σύγχρονης Γερμανίας, η οποία… μεταξύ μας, είναι και η χώρα που κινεί τα νήματα στην ευρωζώνη.

Πολιτική κρίση στη Γερμανία

Η εικόνα μιας πανίσχυρης χώρας που επιχειρεί να επιβάλλει στάση επικυρίαρχου στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία με κόπο προσπαθεί να εμπεδώσει στη διεθνή κοινότητα η Άνγκελα Μέρκελ, γνώρισε σήμερα ένα πρωτοφανές «τσαλάκωμα».

Ν.Δ. ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας για κομματισμό και ευνοιοκρατία στις διαδικασίες προσλήψεων και κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας. Αψευδής μάρτυρας το έγγραφο που διακινούσε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης – Διάσωσης (ΠΟΣΠΥΔ), στο οποίο, με ιδιόχειρη σημείωση, αναφέρεται ότι μετά από συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τον Υφυπουργό Μιχάλη Όθωνα, επισπεύδονται “οι διαδικασίες” προσλήψεων.

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ
Την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική καρναβαλική παρέλαση στο Σταυρό. Μία παράδοση ετών η οποία συνεχίζεται και φέτος χάρη στο μεράκι των τοπικών φορέων και των συλλόγων που το διοργανώνουν. Οι τοπικοί φορείς του Σταυρού σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλβης, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης και τη συμμετοχή συλλόγων από όλο το Δήμο εγγυώνται ένα μοναδικό ξεφάντωμα για το κλείσιμο της αποκριάς.

Η μεγάλη ανατροπή στην Κεντροδεξιά

Η επισημοποίηση της προσχώρησης του Μάκη Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία «ενδύεται» τριπλής σημειολογίας: Αφορά το κόμμα στο οποίο μετακινούνται οι δυο πολιτικοί, το κόμμα από το οποίο αποχωρούν, και τις εξελίξεις στον ευρύτερο ιδεολογικό-πολιτικό χώρο.

Ο Παπανδρέου “ψαλιδίζει” τον διάδοχό του

Αν υποθέσουμε ότι οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις θα επιτρέψουν να τηρηθούν το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες του… μέλλοντός μας, ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του περισσότερο από έναν μήνα, για να ανασυντάξει το Κίνημα, και να διεκδικήσει ένα ευπρεπές εκλογικό πλασάρισμα. Σε πείσμα δηλαδή των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το άλλοτε κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, να συρρικνώνει δραματική την κοινωνική απήχησή του.

Η “δύσκολη” σχέση Γιώργου-Λοβέρδου

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια για να καταλάβει κανείς ότι οι σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν διαρραγεί, σχεδόν ολοκληρωτικά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγνόησε επιδεικτικά τη δημόσια προτροπή του Υπουργού Υγείας για άμεση αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με εκλογές τις επόμενες ημέρες, και με όσα συζήτησε στο Πολιτικό Συμβούλιο, δεν μετέβαλε τη θέση του για εκλογή από τη βάση στις 18 Μαρτίου, ή το νωρίτερο στις 11 του επόμενου μηνός.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λεηλατηθεί

Συνήθως οι φράσεις που γράφουν ιστορία είναι αυτές που… αδικούν την ιστορία. Γι αυτό και η ιστορία επιλέγει το μέλλον προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Μια από τις φράσεις που έγραψαν ιστορία ήταν η περίφημη: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό».