Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ράιχενμπαχ επικρατέστερος για “Επίτροπος”

Μια… περίεργη φήμη αρχίζει να κυκλοφορεί και πάλι γύρω από το φλέγον για την Ευρώπη ελληνικό ζήτημα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ορισμού «Επιτρόπου», ο οποίος θα έχει αυξημένες ελεγκτικές αρμοδιότητες, αναφορικά με την εκτέλεση των μέτρων του Μνημονίου ΙΙ.

“Ρουκέτα” από Παπουτσή

Έμμεση απάντηση στο δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου, και απόπειρα να επιστρέψει από τη δυσμενή θέση στην οποία βρέθηκε λόγω των επεισοδίων της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί η «ρουκέτα» που εκτόξευσε σήμερα ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο Λοβέρδος προτείνει… συνδιοίκηση του “νέου ΠΑΣΟΚ”

«Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση»… Έτσι τιτλοφορείται το μανιφέστο 74 σελίδων, μέσα στις οποίες ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να περιγράψει το όραμά του για το «νέο ΠΑΣΟΚ». Το ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του Μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ, προφανώς υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο συμπορεύεται πλέον ξανά ο Υπουργός Υγείας.

Ο Ρασμούσεν στο Πεντάγωνο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Anders Rasmussen, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο άνδρες προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, αναφερόμενοι και στο άριστο επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει στα πλαίσια της Συμμαχίας.

Οι Ρεπουμπλικανοί… ψάχνουν τον μεσαίο χώρο

Η πιο σημαντική δουλειά που έχει συνήθως να κάνει ένας κομματικός σχηματισμός ο οποίος βρίσκεται στην αντιπολίτευση, μετά από μια εκλογική ήττα, είναι να… ξαναβρεί τον εαυτό του. Να διαγνώσει εγκαίρως και με γενναιότητα ποια ήταν τα στοιχεία που αποδοκίμασε η κοινωνία, να οικοδομήσει μια καινούρια πολιτική, ενδεχομένως και ιδεολογική αρχιτεκτονική, και φυσικά να περάσει την σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

«Αυτοκτονεί» το κοινωνικό κράτος

Στην ουρά για την απογραφή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού. Στην αγωνία για την κλήρωση των σπιτιών στους οικισμούς εργατικών κατοικιών.
Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Τη διευκόλυνση πρόσβασης των τυφλών συμπολιτών μας σε βιβλία και έντυπα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τη στήριξή του στους τυφλούς και στους έχοντες προβλήματα όρασης συμπολίτες μας εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υιοθετώντας, με μεγάλη πλειοψηφία, ψήφισμα σχετικά με την πρόσβασή τους σε βιβλία και άλλα έντυπα προϊόντα. Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να υποστηρίξουν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πνευματικής ιδιοκτησίας (WIPO), μια δεσμευτική συνθήκη που θα διευκολύνει την έκδοση και διακίνηση βιβλίων που προορίζονται για άτομα με προβλήματα όρασης

Δήλωση με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Σόιμπλε του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Η “αρχή της νομιμότητας” καταργείται – η μονιμότητα της “αρχής Παπαδήμου” μεθοδεύεται
 Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι κάποιοι επιβουλεύονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “τριτοκοσμική αποικία” και την αγορά εργασίας σε “γαλέρα” γερμανικών συμφερόντων. Όσο τους δίνουμε τόσο περισσότερο θα απαιτούν…

Η πράσινη ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από την αμπελουργία!!!!

Επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί με επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.
Έβαλαν σκοπό να διαλύσουν οινοποιούς & αμπελουργούς της Πελοποννήσου
Ανάστατοι είναι οινοποιοί και αμπελουργοί της Πελοποννήσου και όλης της χώρας μετά την ανακοίνωση ότι πιθανό είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο Ελληνικό Κρασί.

Συνάντηση ευρωπαίων νέων στο δημαρχείο

Νεολαίοι από τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη συμμετείχαν στις εργασίες της τρίτης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΝSΑ-Υ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κοινωνικών Αρχών για τη Νεολαία), που φιλοξενήθηκε χθες στην αίθουσα το δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Μακρυχέρηδες στα λεωφορεία

«Άνοιξαν το φερμουάρ της τσάντας, πήραν το πορτοφόλι και κατέβηκαν στην επόμενη στάση, χωρίς να αντιληφθώ τίποτε. Μόλις έφτασα στο σπίτι, με ειδοποίησαν κάποιοι φοιτητές ότι το βρήκαν πεταμένο στο δρόμο».
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η Άγκυρα δεν αισθάνεται και πολύ καλά

Ένας πρωθυπουργός του Ισραήλ στην Κύπρο. Σε επίσημη επίσκεψη. Με αντικείμενο τη «συνεργασία των δυο χωρών για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου». Στο περιθώριο της συνεργασίας του Τελ Αβίβ με τη Λευκωσία, στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, που προφανώς έχει προκαλέσει μόνιμο εθνικό εκνευρισμό στην Τουρκία.

Πέντε χρόνια ήταν πολλά

Η απόφαση του Ρόμπερτ Ζέλικ να αποχωρήσει από την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας, δεν ξένισε κανέναν. Ο Αμερικανός τεχνοκράτης, από την πολιτική οικογένεια των Ρεπουμπλικανών, βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2007, συμπληρώνει δηλαδή αισίως πέντε χρόνια θητείας.

Γιατί ο Σόιμπλε φοβάται την Ελλάδα

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αφήσει να εννοηθεί η πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική. Έχοντας άλλωστε γεννηθεί το 1942, κλείνει φέτος τα 70 χρόνια ζωής. Διαψεύδοντας εκείνους που δεν περίμεναν ότι θα ξεπερνούσε το (ψυχολογικό πέραν του σωματικού) τραύμα από την απόπειρα δολοφονίας του, το 1990, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στα χνάρια… του Σημίτη

Εννοείται ότι η μόνη σχέση μεταξύ των δυο συγκεκριμένων πολιτικών βρίσκεται στον… υψομετρικό αυτοπροσδιορισμό τους. Σε αντίθεση με τον Κώστα Σημίτη, ο Νικολά Σαρκοζί είναι εκ φύσεως χαρισματικός. Με επιθετικό χαρακτήρα. Προκαλώντας ρήξεις, αντί να περιμένει να διαχειριστεί την πραγματικότητα, ενίοτε παθητικά, από το παρασκήνιο.

Κάτι από τη λάμψη του Champions League

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μενού των αγώνων του Europa League. Με αναμετρήσεις όπως Άγιαξ – Μαν.Γιουνάιτεντ, Πόρτο – Μαν. Σίτι, Λάτσιο – Ατλ.Μαδρίτης, αλλά και αρκετές ακόμα εξίσου δυνατές όπως Λοκομοτίβ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αλκμάαρ – Άντερλεχτ, Στόουκ – Βαλένθια ή Τραμπζονσπόρ – Αϊντχόβεν αποδεικνύει πως το επίπεδο ανταγωνισμού δείχνει αρκετά υψηλό και ορισμένοι αγώνες είναι ισοδύναμοι αυτών του Champions League.

Δημοκρατία “α λα καρτ”

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στην ίδια γραμμή, ο υπερ-υπουργός οικονομικών της Ευρώπης κος Σόιμπλε και η υπουργός παιδείας της επαρχίας – Ελλάδας κα Διαμαντοπουλου, θεωρούν πως εκλογές στη χώρα μας, δεν πρέπει να γίνουν.

Η Δημοκρατία δεν αναστέλλεται

Είτε την ασπάζεσαι, είτε όχι
Το προφητικό μήνυμα των Anonymous, για την ειρωνεία της «δολοφονίας της Δημοκρατίας» στον τόπο όπου γεννήθηκε, έρχεται να επιβεβαιωθεί στη σκιά των άγαρμπων δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για… αναβολή των εκλογών στην Ελλάδα. Όπως και αντίστοιχων απόψεων που διατυπώνουν διαπρεπή μέλη του εγχώριου πολιτικού δυναμικού, απόψεων ξένων προς την ιστορική διαδρομή της Δημοκρατίας και της αντιπροσωπευτικότητας.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ: Τα διλήμματα με τα οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, μάλλον εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων - οι οποίοι έχουν επιλέξει τη χώρα μας, για να επιβάλλουν τη δικτατορία των αγορών

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της” (Simone de Beauvoir).

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αναλυτικές αναφορές στην ελληνική οικονομία αλλά και στη στάση της ΝΔ στην τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώστας σε εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Οι νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο – στη θάλασσα και στον αέρα – έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως σταθερό προσανατολισμό του την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα ή ποιος Πρωθυπουργός κυβερνάει την Τουρκία.
Είναι κοινό μυστικό πια ότι η εγκληματικότητα στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καλπάζει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Οι κάτοικοι διακατέχονται από έντονο συναίσθημα ανασφάλειας η δε,  έλλειψη αστυνομικής δύναμης είναι εμφανής.

Η άρνηση της γερμανικής ηγεμονίας

«Η Γερμανία φαίνεται ότι παίρνει την εξουσία στην Ευρώπη και κανείς δε μπορεί να την κατηγορήσει γι’ αυτό. Κάνει ό,τι μπορεί για το συμφέρον της».
Αυτό υπογραμμίζει ο Ζάκ Ατταλί, διαπρεπής Γάλλος οικονομολόγος, συγγραφέας, και άλλοτε πολιτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, σε πρόσφατο άρθρο του στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό «το Εξπρές».

Πως το πολιτικό σύστημα “έχασε τη μπάλα”

Η Ελλάδα είναι πλέον πολύ κοντά στον «ξαφνικό θάνατο». Αντιμέτωπη μ’ ένα γεγονός που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διαχειρισθεί, αφού είναι ολοφάνερο ότι, όχι μόνο δεν της αφήνουν τα χρονικά περιθώρια, αλλά επιπλέον της αφαιρούν και τη δυνατότητα να το πράξει. Είναι προφανές το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί, όπως προφανείς είναι και οι λόγοι. Τώρα όμως όλα αυτά έχουν λιγότερη σημασία σε σχέση με το διακύβευμα που δεν είναι άλλο από τη πάση θυσία διάσωση της πατρίδας.

Η τελευταία (;) Δευτέρα του εθνικού δράματος

Τη σχετική ανησυχία είχαν πυροδοτήσει από νωρίς το απόγευμα πληροφορίες που μετέδιδε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», περί της πρόθεσης της… γερμανικής Ευρώπης, να καθυστερήσει το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, με πρόφαση την επικείμενη διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο.

Άμεση αναγκαιότητα θεσμικού εκδημοκρατισμού και ενίσχυσης του Ακαδημαϊκού χαρακτήρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων(ΣΣΕ).

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους κ.κ Υπουργούς -Εθνικής άμυνας
-Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων
Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Το πρόβλημα είναι… η Νέα Δημοκρατία

«Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Αυτό είναι ένα πρόβλημα».
Με αυτήν την φράση ξεκίνησαν οι δηλώσεις του κυρίου Σόϊμπλε.
Θα περίμενε κανείς την συντηρητική παράταξη της Χώρας πού επί 50 χρόνια κατηγορείται για παράδοση στα ξένα και ντόπια κεφάλαια να μην είναι το πρόβλημα.