Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ηθελε να γλιτώσει 270.000 € από ενδεχόμενη χρεοκοπία, αλλά δεν υπολόγισε τους κλέφτες

Ενα τενεκέ με 270.000 ευρώ άρπαξαν κλέφτες από 55χρονο ιδιοκτήτη κέντρου συνεστιάσεων στη Σητεία της Κρήτης Σήκωσε τα λεφτά από την τράπεζα για να τα γλιτώσει από τυχόν χρεοκοπία, αλλά δεν τα γλίτωσε από τα νύχια των κλεφτών. .

Ο Σαμαράς ακούστηκε… μέχρι το Βερολίνο

Το γάντι που πέταξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινούμενος στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής, όταν άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα προτιμούσε να μη διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά να προκύψει ένα… μόρφωμα αντίστοιχο της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία, σήκωσε ο Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαφορά 16,5% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Στο 16,5% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «V-PRC» για το περιοδικό «Επίκαιρα». Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 27,5% έναντι 11% του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται στην… πέμπτη θέση της κατάταξης των κομμάτων.

Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε;

Η σημερινή επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Πεντάγωνο, έμελλε να «βγάλει είδηση». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο περιθώριο της παρουσίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία, ξέσπασε κατά όσων λοιδωρούν και συμπεριφέρονται απαξιωτικά απέναντι στην Ελλάδα. Βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση

Αυξημένος κατά 127% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είναι ο αριθμός των κλήσεων που βεβαίωσε το 2011 η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για παράνομο παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια, πλατείες και ποδηλατόδρομους, ενώ συνολικά το περασμένο έτος δόθηκαν 102.064 κλήσεις.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

“Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές…”

Ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίθηκε άμεσα στο νέο τελεσίγραφο που έστειλαν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, ζητώντας την έγγραφη δέσμευση του ίδιου και του Γιώργου Παπανδρέου, ότι θα τηρηθούν οι στόχοι του Μνημονίου, από την πλειοψηφία που θα προκύψει από τις εκλογές.

Ο Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του

Σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού, με εθνικά, πολιτικά και οικονομικά κριτήρια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε να παραιτηθεί της μισθοδοσίας που προβλέπεται από το αξίωμά του.

Η Ελλάδα δεν θα σωθεί από τον… Ολάντ

Η Ελλάδα της μεγάλης και πολυεπίπεδης κρίσης, έμελλε να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και παράγοντα επηρεασμού των εξελίξεων, όχι μονάχα για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Μας σπρώχνουν στη χρεοκοπία

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο-και είναι- αλλά είναι πασιφανές ότι η τακτική που ακολουθεί η Γερμανία-κυρίως τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο Σόιμπλε- έχει βάλει τα θεμέλια προκειμένου να εκφρασθεί πολιτικά ένα ευρύ αντιευρωπαϊκό μέτωπο στην Ελλάδα.

Ο Μόντι αγνοεί την Ιστορία

Ενδεχομένως ο Μάριο Μόντι να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ένας τεχνοκράτης, με… υποψία πολιτικής κουλτούρας, διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία της γειτονικής χώρας τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επομένως δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο να προβληθεί ως η «ήρεμη δύναμη», κάτι το οποίο είχε ανάγκη η Ιταλία μετά τη θυελλώδη θητεία του «Καβαλιέρε».

Που θα πάει ο Βορίδης;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία φέρνουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, που από το πρωί ακούγονται όλο και πιο έντονα, τον Μάκη Βορίδη, στο περιθώριο της αποκοπής του ομφάλιου πολιτικού λώρου του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

«ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ…

Δήλωση του  Εκπροσώπου  της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τις ευθύνες εκείνων που δεν εφάρμοσαν το νόμου περί ασύλου.
Την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Πρυτανικές Αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους.

Η «διοικητική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης και της Τρόικας σημαίνει απολύσεις και ισοπέδωση των δημοσίων φορέων.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ) στο Υπουργείο Οικονομικών και στην κατάληψη του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Τουρισμού.

Και η Μέρκελ βλέπει τον Γκρούεφσκι!Οι ξένοι σφίγγουν τη θηλιά, εδώ φτιάχνουν επιτροπές!

Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που για κάποιον ακατανόητο λόγο δύο υπουργοί της κυβέρνησης, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουτρουμάνης, συσκέπτονταν χθες με τον κ. Παπανδρέου (σύμφωνα με πληροφορίες για τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, για την κατάργηση των οποίων συμφώνησαν με την ψήφο τους μόλις την προηγούμενη Κυριακή), κορυφώνονταν κατά απαράδεκτο, ανοίκειο και πρωτοφανή τρόπο οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας εκ μέρους των «εταίρων».

ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς, από τα επεισόδια της Αθήνας, που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πουπάκης: “Χρέος της Ευρώπης να εγκαταλείψει τα «ευχολόγια» και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης”

Πρέπει να αποδειχθεί ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι ένας κεκαλυμμένος εκβιασμός
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη 2012, θέτει τις βασικές προτεραιότητας της χρονιάς στους τομείς της οικονομίας, της απασχόλησης, των κοινωνικών πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων, καλώντας τα Κράτη Μέλη να υιοθετήσουν πρωτοβουλίες με σκοπό:

Υπάρχει ακόμα Δημοκρατία στην Ελλάδα;

Ομιλία Ν. Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μιλώντας σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση  σχετικά με την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Μαρτίου 2012,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, μιλώντας από το βήμα του μόνου άμεσα εκλεγμένου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλω να ρωτήσω τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου, αλλά κυρίως τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Ορατός ο κίνδυνος να σταματήσουν οι μεταφορές μαθητών σε πολλούς Δήμους

Επιβεβαίωση του… κουτσού «Καλλικράτη» και του ζοφερού τοπίου που η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί σύμφωνα με τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκο Ι. Νικολόπουλο η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, σε ερώτησή του για τους πόρους μεταφοράς των μαθητών.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΣΤΟ 6,8% Η ΥΦΕΣΗ!

Δήλωση  του Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρας.
Η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας έχει επιδεινωθεί. Κάθε επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η ένταση της ύφεσης είναι πρωτόγνωρη και η έκτασή της πρωτοφανής.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ύφεση, με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στο 6,8% το 2011, πολύ υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις του περυσινού Προϋπολογισμού (3,0%), του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (3,5%) και του εφετινού Προϋπολογισμού (5,5%).

Μια νίκη που μας ανεβάζει τη διάθεση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του χθες στη Ρωσία, επί της Ρούμπιν Καζάν, απέκτησε το πλεονέκτημα πρόκρισης στους 16 του Europa League και απομένει να σφραγίσει το εισιτήριο την άλλη εβδομάδα στο κατάμεστο Γ.Καραϊσκάκης. Διακριθέντες όλοι όσοι αγωνίστηκαν, μαζί με τον προπονητή, αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν ο σκόρερ Νταβίντ Φουστέρ και ο «φύλακας άγγελος» Ρόι Κάρολ.

ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ» ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου επανέφερε το θέμα της πρότασης του νέου MarshallPlan για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης σχετικά με το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της μεγέθυνσης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, παρουσία των Επιτρόπων κκ. Μπαρνιέ, Αντόρ, Ταγιάνι, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου επανέφερε το θέμα της πρότασης του νέου Marshall Plan για την Ελλάδα που τέθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21 Ιουλίου 2011.

Να κλείσει τώρα η πόρτα του φρενοκομείου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή.
Επειδή οι δανειστές συνεχίζουν να παίζουν με τον πόνο μας, καθώς εξακολουθούν να συνομιλούν με πρόσωπα που έχουν πάψει να εκτιμούν.Επειδή τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής ήσαν πολύ σοβαρά, μαρτυρούν ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης και κραυγάζουν υπέρ της ανάγκης άμεσης εκτόνωσης.

ΜΟΝΟ ΗΠΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ«Δεν υπάρχει ήπιο Ισλάμ»

Λιάνα Μυστακίδου
Με κριτικό μάτι βλέπει τώρα την «Αραβική Άνοιξη» και ο σημαντικότερος σύγχρονος ποιητής του αραβικού κόσμου, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη επιβολή θρησκευτικής – ισλαμιστικής δικτατορίας στις «απελευθερωμένες» χώρες!
Ο Ali Hamid Said Esber, γνωστός ως «Άδωνις», είναι ο πιο διάσημος ποιητής του αραβικού κόσμου. Γεννήθηκε στη Συρία το 1930. Παρά την προχωρημένη ηλικία του συνεχίζει την λογοτεχνική του δραστηριότητα εκδίδοντας διάφορα περιοδικά.

Ο επίλογος της εθνικής αξιοπρέπειας

Πέρασαν κιόλας 13 χρόνια από την 15η Φεβρουαρίου του 1999, τότε που ξεκίνησε να γράφεται ο επίλογος μιας πληγωμένης εθνικής αξιοπρέπειας στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Και τις εικόνες που γέμισαν την τηλεοπτική οθόνη, με τους πράκτορες της ΜΙΤ να ανταλλάσουν «hi-five», φορώντας μαύρες κουκούλες.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Τομεάρχες και επικεφαλής Γραμματειών, οι παρακάτω βουλευτές:
  • Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, μαζί με το βουλευτή Κερκύρας κ. Νίκο Δένδια, ορίζονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Μουσουρούλης.

Όπως το 1919;

Είναι αλήθεια ότι η οπτική με την οποία προσεγγίζουν το ελληνικό πρόβλημα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, διαφέρει αισθητά και ουσιωδώς, σε σχέση με το βλέπουν την Αθήνα οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας, ιδιαιτέρως η Γερμανία και οι πολιτικοί δορυφόροι της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε

Οι Γερμανοί κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αναγκάσουν την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, μια και δεν προβλέπεται άλλος τρόπος εξόδου μας. Πρέπει να φύγουμε μια και δεν μπορούν να μας διώξουν. Βιάζονται μια και γνωρίζουν ότι την Άνοιξη θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες, εφόσον στη θέση του Σαρκοζί εκλεγεί ο Ολάντ.

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τη διεθνή κοινή γνώμη

«Μας οδηγούν στο θάνατο»
Για κίνδυνο εξαφάνισης της Ελλάδας από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς τη διεθνή κοινή γνώμη, μιλώντας για «συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού».
«Εάν τα σκαλιά που μας οδηγούν στο θάνατο είναι είκοσι, έχουμε διανύσει πάνω από τα μισά» γράφει χαρακτηριστικά ο Μ.Θεοδωράκης, καλώντας τον ελληνικό λαό σε ξεσηκωμό.