Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Στα 586 ευρώ πλέον ο βασικός μισθός

Από 165,31 ευρώ έως 228 ευρώ χάνουν, κάθε μήνα, οι αμειβόμενοι με τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Στα 240,45 ευρώ η απώλεια για τον πρώτο μισθό των νέων ηλικίας έως 25 ετών

Χωρίς υπογραφές… δεν έχει Eurogroup

Σε μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη του πως αντιλαμβάνεται η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση την έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία θα δινόταν η έγκριση των Βρυξελλών για τη δρομολόγηση του νέου πακέτου δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται.

“Παραμένων” ο Βορίδης, χωρίς ανασχηματισμό

Χωρίς αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πορευτεί ο Λουκάς Παπαδήμος μέχρι τις εκλογές του Απριλίου, καθώς σήμερα οριστικοποιήθηκε η… μη πραγματοποίηση ανασχηματισμού.
Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι οι κρίσιμες προθεσμίες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση δεν προσφέρονται για αλλαγές στο σχήμα το οποίο προέκυψε μετά τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και έτσι, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Μάκη Βορίδη να παραμείνει στη θέση του Υπουργού Υποδομών, δεν θα υπάρξει ανασχηματισμός, όπως επέμεναν οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες.

Επιστράτευση Μεϊμαράκη ενόψει εκλογών

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και άλλοτε Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Τομεάρχη Εσωτερικών, μετά τη διαγραφή του Χρήστου Ζώη, λόγω της στάσης που κράτησε ο βουλευτής Λάρισας στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ.

Πέντε χρόνια χωρίς μαγνητικό τομογράφο το «ΑΧΕΠΑ»

Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Ο μαγνητικός τομογράφος παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποτέλεσμα είναι τόσο οι μικροί όσο και οι ενήλικες ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε μαγνητική να διακομίζονται αναγκαστικά με ασθενοφόρο σε άλλα νοσοκομεία, όπως «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειο».
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Καταλύετε τη δημοκρατία»

«Κατάλυση της δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος την χθεσινή ενέργεια πρώην συμβασιούχων του δήμου να καταλάβουν την αίθουσα του συμβουλίου εμποδίζοντας τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ιδιώτες ελεγκτές στα δημόσια νοσοκομεία

Ιδιώτες ελεγκτές μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και τις υγειονομικές περιφέρειες όλης της χώρας. Στόχος τους είναι να παρέχουν υποστήριξη για την επίτευξη καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων, αλλά και των πληροφορικών συστημάτων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Συνέντευξη Ν. Χουντή στο Στρασβούργο: «Οι ρυθμοί πτώσης του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι ακόμα και από αυτούς της Αργεντινής στις αρχές της δεκαετίας».

«Το μνημόνιο είναι ένας κοινωνικός οδοστρωτήρας με την καθοδήγηση της τρόικας».
«Η κ. Μέρκελ δεν βλέπει, αδυνατεί να δει ότι η Ευρώπη πια δεν κινδυνεύει από τους οίκους αξιολόγησης που απειλούν και άλλες χώρες με υποβάθμιση. Κινδυνεύει από τις κοινωνικές εκρήξεις».

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με τους εργαζομένους σε ΟΕΚ και ΟΕΕ

Οι εργαζόμενοι  στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον αρμόδιο Τομεάρχη Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο, με αφορμή το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Όλοι εμείς που τα τελευταία δύο χρόνια πιστέψαμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την κρίση και ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας, σήμερα αισθανόμαστε αφ’ ενός –δυστυχώς- δικαιωμένοι γιατί τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής είναι τραγικά και αφετέρου προδομένοι, γιατί ενώ δώσαμε μάχες και αγωνιστήκαμε για να αναδείξουμε το λάθος, η ετερόκλητη συγκυβέρνηση-ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ- ψήφισε το Νέο Μνημόνιο το οποίο διαλύει οριστικά ότι είχε απομείνει όρθιο από την εφαρμογή του πρώτου .

Τι λέει ο Κυριάκος για τις διαγραφές

Η διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δυο χρόνια ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά, είναι από τις πλέον… ενδιαφέρουσες στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών και πολιτικός επίγονος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διαφοροποιήθηκε πλήρως και εγκαίρως από την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Σαμαράς έβαλε μπροστά τις μηχανές

Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους των ΝΟΔΕ, είχε διπλή στόχευση: Απ’ τη μια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να περάσει το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, μετά την υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα σταθεί όρθια, και να κερδηθεί χρόνος, προκειμένου να διεκδικήσει η χώρα μια καλύτερη διαπραγμάτευση.

You are my… Valentine

Γιορτή για τους ερωτευμένους σήμερα και αποφάσισα να αφιερώσω το κείμενο σε έναν μεγάλο «έρωτα» του ελληνικού αθλητισμού. Τον μεγαλύτερο! Έναν έρωτα με πάθος, μίσος, με φωτιά κι ατσάλι! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αν θέλετε! Εδώ υπάρχει ένας ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ!!!

2,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ…

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ακολουθώντας τη σύσταση της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ, έχει υιοθετήσει την πρόταση περί αυξημένου ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ στο πλαίσιο των προγραμμάτων ‘Αγροτικής Ανάπτυξης’ ορισμένων κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάς. Τα δικαιούχα κράτη μέλη, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυξημένης ευρωπαϊκής/μειωμένης εθνικής χρηματοδότησης, οφείλουν να υποβάλουν αναθεωρημένο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης..

Σε άθλια κατάσταση οι περιοχές NATURAστην Ελλάδα- Η Κομισιόν απειλεί με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των οικοτόπων
Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η διαχείριση των περιοχών NATURA στην Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση, απειλεί την Ελλάδα με παραπομπή στα δικαστήρια και επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να απορροφήσουν πόρους που έχουν διατεθεί για τη διαχείριση των οικοτόπων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΝΟΔΕ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Στη σύνοδο των Προέδρων ΝΟΔΕ, που συγκάλεσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημ. Τσάμης και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης Τάσος Εμμανουηλίδης, Θόδωρος Μητράκας, Μίλτος Τασούλης και Κυριάκος Λαζός.

Επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του Ευρωβουλευτού Κώστα Παπάκη

Ακύρωση της κοινωνικής συμφωνίας και των αποτελεσμάτων του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα

Στην απάντηση της γραπτής ερώτησης Ε-012011/2011 με αφορμή την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και την αποκέντρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αναφέρεται, μεταξύ άλλων: "Η Επιτροπή δεσμεύεται να προαγάγει και να υποστηρίξει τον κοινωνικό διάλογο σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων και την πολυμορφία των εθνικών συστημάτων εργασιακών σχέσεων".

ΔΑΚΕ.Ι.Τ : Στην «εντατική» οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας

Η ακολουθούμενη πολιτική στοχοποίησης και φτωχοποίησης του εργατικού δυναμικού της χώρας δημιουργεί καθημερινά εστίες «εργασιακής ζούγκλας» σε όλο το φάσμα του Ιδιωτικού Τομέα.
Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις «τροϊκανές» επιταγές για μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους επιχειρούν να μετακυλήσουν βίαια τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αποκλειστικά και μόνο στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Ο ΔΗμος ΒΟλβης συμμετεχει στη ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ της ΣΟΦΙΑΣ “HOLIDAY & SPA EXPO 2012”

 Ο Δήμος Βόλβης, στο πλαίσιο των δράσεων του για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συμμετέχει στην διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας HOLIDAY & SPA EXPO 2012”, η οποία διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Σόφιας στη Βουλγαρία από τις 16 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2012.

Χάσαμε τρεις μήνες και την… Ιστορία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά μπορεί κανείς από τους φανατικούς πολέμιους των εκλογών να μας πει ποιο ήταν το κέρδος; Η χώρα έχασε άλλους τρεις μήνες, βυθίστηκε στο χάος, μεταμορφώθηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο, υπέστη ανυπολόγιστες ζημιές, διχάστηκε, παραδόθηκε στην καταστροφική μανία και στις φλόγες. Μπορεί να μας πει ο κ. Παπαδήμος τι πέτυχε η περίφημη κυβέρνησή του αυτούς τους τρεις μήνες;

Ο Χατζηνικολάου ασκεί κριτική

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν από τους πρώτους Έλληνες δημοσιογράφους που ανακάλυψαν και κατανόησαν τη δύναμη του Twitter. Δίνοντας έμφαση στα social media, με αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι… δι’ αντιπροσώπων.

Αρχηγός σε ένα “κουρεμένο” ΠΑΣΟΚ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εξελιχθεί σε κεντρικό πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής. Είναι το κατεξοχήν «πρόσωπο» του Μνημονίου, καθώς βρέθηκε στη δύσκολη θέση να πρέπει να υπερασπιστεί μέτρα με τα οποία κάθε άλλο παρά συμφωνεί η κοινωνία. Κι όλα αυτά, με φόντο τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, και το γύρισμα σελίδας στην ηγεσία.

Οργανωμένο σχέδιο, με την ίδια πάντα συνταγή

Σ’ αυτόν τόν τόπο περισσεύει η υποκρισία- καί κάποιοι ρομαντικοί πιστεύουμε πώς ίσως φτιάξει κάποια στιγμή.Ολοι είδαμε χθές τήν άλωση τής Αθήνας από 400 τό πολύ 500 νεοβαρβάρους καί τήν παράδοση της στίς φλόγες.Παράλληλα βλέπαμε στή Βουλή… ανίσχυρους ανθρώπους-πλήν ελαχίστων- νά προσπαθούν κάτι νά ψελλίσουν γι΄αυτήν τή νέα καταστροφή,νά επιχειρούν νά μάς πούν, τί καί ποιός φταίει.Καί όλη η Αριστερά νά… τραγουδάει τήν μόνιμη επωδό της,τά ΜΑΤ φταίνε…